Friday, April 30, 2010

Sudah

  • ada sesuatu yang aku rindu
  • yang aku tahu ia tidak rindu 
  • malah sikittt pon tak ingat aku ni
  • malas nye nak cakap.
  • poyo nye rasa
  • tapi kenapa ye?
  • hmmmmmm.....
  • macam mak cakap, kalau Tuhan nak tunjuk sekejap je.
  • abah lak cakap. sabar. 
  • sabar tunggu habis final. then lots and lots of rest!



perasaan : penat la macam ni.

Letih Busy Sesak

  • penat.
  • bukak blog kawan sume cite penat
  • bulan april yang penat
  • minggu sebelum exam yang hectic!
  • bukan kau sorang semua orang
  • benci. bukan semua suka.
  • marah. bukan semua sabar.
  • annoying. bukan semua faham.

  • yang aku tahu kerja ini penat
  • lepas ni suruh orang lain la buat.
  • yang dapat bertahan buat sume ni, tahniah ye. anda begitu cekal.
  • yang macam aku, dah la kering, lembik lagi.
  • jentik guna hujung jari pon boleh terpelanting.
  • aku? aku telan sume. malu segan muka dah tebal gila pon, kena apa apa pun aku tak kesah, niat ikhlas.
  • tapi yang best? kena balas TAIK. tahu taikkkk????
  • lepas ni harap lebih tanggungjawab.

  • malas aku cakap depan
  • tangan aku lagi selesa menaip daripada biar mulut yang bicara
  • cakap belakang? go ahead!
  • aku kat sini, niat kerana Allah, kerana ayah aku, kerana family aku..
  • aku buat ape yang termampu.
  • i earn what i work for.

perasaan : tiap semester dah kena macam nih. DAH BIASA!

Unplanned Photoshoot – Can I Be A Model??? (Versi Perasan Giler)

  • ini tajuk memang perasan
  • ha ha haaaa~ tu je mampu aku cakap, buat masa ni lah!
  • fakta : aku memangggg suka ambil gambar, dan diambil gambar..!!
  • hehheee… auta : aku bukan nak jadi model ceh~

DSC_0897 edited DSC_0908 edited copy DSC_0902 edited

  • oke dan last sekali…..
  • my fav pic.

DSC_0906 edited

  • pedulilah apa orang nak kata
  • aku letak wallpaper lappy aku. so???
  • lappy cikai cikai pon.. bapak AKU beli oke, bukan kau punya.
  • ade pulak masa aku nak peduli jeling jelingan serta bisik bisikan penuh p.h.D itu kan???
  • baik hati pulak aku nak spend time jawab soalan sindir perli bernas yang orang dok sok sek belakang aku kannnn

by the way, the best part is :

  • i like those pics very very very muchhh
  • sweet memories oke
  • i hope that  we can hang out, sing and chatting all night long, again.
  • thanks a LOt…!!!

perasaan : so sick of the attitude of yours.

Tuesday, April 27, 2010

Jawab Tag 8 dan 8

  • mak aihhh lama x update blog
  • yang update pon ade satu entry siang tadi
  • tu entry curi masa namanye
  • lama dah tak godek godek shoutbox
  • so setakat ni aku mendapati aku hutang dua tag dari Fitri ngan Ieka

ini yang aku kena buat :

  1. pergi kat photo file, pilih folder foto yang ke 8 (kenapa 8 pon aku tak tahu)
  2. pilih gambar ke 8 dalam folder tu
  3. sedikit deskripsi pasal gambar tu
  4. tag 8 orang lain

oke.. ini gambar nye… TARAAAA….

CIMG1126

Deskripsi Gambar :

  • oke sesunggoh nye ni bukan gambar aku (dah jelas dan terang bukan aku kan kan)
  • ni gambar adik adik aku
  • yang baju pink tu adik aku nama Nurhidayah, umur 8 tahun, sekolah darjah dua kat SK Temerloh Jaya
  • yang baju petak petak tu, adik aku nama Natasya, umur 15 tahun, tingkatan 3 kat SMA Al-Khairiah Temerloh
  • gambar ni aku amik masa kitorang family gi Kuantan, nak tengok abah ku masuk bowling tournament
  • tarikh gambar : 19 Disember 2009

Tag 8 orang :

  • nope… i’m not gonna tag anyone
  • sorry yeaa.. heheheee~

perasaan : suddenly rasa nak pergi main bowling???

Astaghfirullah…. (Aku Terdiam Melihat Ini…)

ohh 2 click on pic to go to the blog

 

  • aku pun terus tergerak hati nak cuba
  • then…
  • korang tahu ape yang aku dapat?????

OHH

  • ape yang dikatakan BENAR.
  • so, fikir-fikirkan lah
  • million million thanks to blog Fitrah Selamanya

perasaan : terdiam kejap.

Saturday, April 24, 2010

Formspring Aku Buat Hal…??!!!

  • kenapa lately nih tak boleh nak masuk website formspring????
  • ape masalahnye????
  • each time aku nak masuk website dia, akan tertera lah page seperti berikut :

masalah 2

entah la labu…. aku pon tak paham langsung kenapa dia kuar camni. dah beberapa hari kot…. widget Formspring kat page blog aku lak keluar macam ni :

masalah 1

then ape lagi.. aku remove je la.. buat sakit mata bernanah jek aku tengok, huh! so dah remove rasenye xde dah penyakit yang mencacatkan pemandangan blog aku. herherherher…~  tapi.. aku tetap nak tahu :

  • kenapa dengan Formspring.me????
  • aku je ke yang ada masalah nih???
  • aku salah setting ke??
  • atau memang Formspring agakkk lahabau???

hahahaaa…. dah dah.. kang ape tah lagi yang keluar. aku cuma tak sabar nak tengok kalau kalau ada hamba Allah yang baik hati nak tanya soalan kat aku. heheheee… so sesiapa tahu ape problemnya, TELL ME oke??? peace~

perasaan : nak jawab soalan…!!

Songs List

IMG_7593 oke ini kawan aku – Awan & Syida. memang besh karaoke dengan dorang sebab semua lagu gila-gila. nasyid pon kitorang nyanyi tau!! Raihan lagi tewww…. Syida lak, teman duet ku. wahahahaaa~ bak kata Awan, aku dengan Syida leh jadi vokal duo. hahahaaa~ thanks ye kat Nazrin yang belanja hari tu. p/s : jangan terkejut kalau aku bagitahu, masa gambar ni di ambil, Awan & Syida tengah karaoke lagu Akar dan Bumi..!!

sekarang mood memang kemaruk nak karaoke..  bia lah suara aku macam katak ke ape.  peduli hapeee aku…  aku nak gi karaoke aku punye pasal laaa…  yang penting lagu lagu di bawah kena masuk list karaoke!!

  • Halaman Cinta by Misha Omar
  • The Climb by Miley Cyrus
  • Ku Pinjam Satu Bintang by Alyah ft Riz
  • Pulangkan by Misha Omar
  • Mungkin by Anuar Zain
  • Bertakhta Di Hati by Dia Fadilla

aaa… sebenarnye banyakkk lagi lagu aku nak list kan. NOTE – aku memang gila menyanyi ek. peduli la suara aku macam ape pun orang nak kata, janji aku bersyukur dengan suara yang Allah dah anugerahkan.

sekali aku dah masuk tempat karaoke tuh, peduli la pulak aku ape jadi kat luar. HA HA HAAAAA…..~ bangang kejap!

perasaan : nyanyi nyanyi nyanyi make a song for me  nyanyi nyanyi nyanyi~ happy

Friday, April 23, 2010

Terer Gila Aku..!! (Versi Bangga Diri)

berikut adalah beberapa reaksi biasa bila orang baca tajuk nih

  • poyo giler minah nih!
  • perasan nye…
  • please la ye
  • apehal lak kau

herherherrr.. tapi korang tahu ke?? ape yang aku dok banggakan sangat??? ha ha haa.. You guys kena tengok la dulu video di bawah. It’s cool..!! Ini bukan software ke ape. nak tahu?? tengok la dulu….

p/s : video ini berbahasa german, sila baca subtitle untuk memahami mesej tersirat yang ingin di sampaikan. dan korang kena tunggu video ni buffer dulu, sebab dia nak bagi kita tengok dengan lancar tanpa sekatan. ohhh ye.. lepas tengok video nih, korang nak buat untuk diri korang pon boleyh.. SURE PASTI CONFIRM MESTI mendatangkan rasa kebanggaan yang sangat sangat tinggi level nye… *peace*

gila

klik pada link di bawah untuk saksikan video yang menjadi kebanggaan saya

http://en.tackfilm.se/?id=1271987551582RA86

p/s lagi : aku tahu mesti ade yang takut takut atau curiga nak bukak video ni. no harm oke. ni bukan video bukan-bukan yang dok keluar gambar gambar hantu ape semua tuh, ni adalah iklan yang dihasilkan dengan sangat sangat baik. tonton dan anda akan tahu kenapa saya sangat bangga dengan video nih.

perasaan : because i’m a hero =p

Sampai Hati Kau YouTube…!!!!!!!!!!

Capture

wahai Youtube…

  • lama tahu tak aku nak tunggu kau upload video kejadah ayam tuh!
  • aku tunggu tunggu tunggu dengan penuh kesabaran
  • sebenarnye aku tak suka tunggu
  • tapi sebab excited nak tunjuk kat orang video tuh, aku tunggu jugak
  • tapi kan Youtube, kau tahu tak kau ni sebenarnya KEDEKUT
  • video yang kau kasi upload cuma 10 minit..!!!
  • arrgghhh.. sikitnye, ade ke patut ohh Youtube????
  • kedekut bukan main kau dengan aku ye Youtube
  • padahal aku pengunjung setia kau tahu takkk..
  • almost everyday aku jengah ke laman web kau tuh
  • almost everyday aku cari vido klip karaoke pastu aku melalak sorang sorang…..
  • tapi video aku kau REJECT..!!! ohhh Youtube, sampai hati kau!
  • kedekut betol… dengan aku pon nak berkira ke???
  • adoyaiii……………….~

perasaan : BENGANG laaaaaaaaaaaaaaaaa….~

The Birthday Gurl-gurl : Era

  • yeaaa… cepat semua tengok kalendar
  • nape?? hah, cepat je la tengok tarikh
  • hari ni dengan bangga nya aku umumkan hari ni bertarikh 23 April 2010
  • yeayyy… ha ha haa.. betol betol takde motif.
  • oke.. al-kisah sebenarnye ialah :

22241_101945483169175_100000611701960_59493_6712202_n Aziera Anuar (click on pic)

oke oke sebenarnya semalam pada 22 Aril 2010, genap sudah 19 tahun Aziera Anuar a.k.a. Era…. heheee… umurnya sudah meningkat tua yaa.. dan sempena burffday dia yang ke-19 nih dia request kat aku supaya buat entry wish burffday kat dia

  • oke sayang Happy Birthday ye
  • teruskan usaha blogging anda, i love reading DROPPED BY ME yang kau suka taip panjang panjang tuh
  • he he heee….
  • semoga panjang umur dan murah rezeki (ayat cliche bila birthday wishing! ha ha haaa)
  • moga success eyh.. wish you the best

ha ha haa.. seriously Era, aku tak tahu nak tulis ape dah… sengal je rasa nya.. well, seperti yang dijanjikan, this entry is your birthday present.

26045_106098589420531_100000611701960_115333_5680914_n 

p/s : sorry la Era aku cilok gambar gambar ko kat fesbuk..! peace~

perasaan : xde perasaan la sekarang  -_-

Wednesday, April 21, 2010

Lagu Perutku

Tiada burger
Dapat memenuhkan perut yang telah pun kosong

Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Perut Tetap kosong dan aku tak dapat keluar untuk beli burger~

  • sekian Lagu Untukmu aku dah rosakkan jadi Lagu Perutku
  • hal ini adelah karena aku sedang lapar…
  • tapi perut ku yang manja nih xnak nasi or mi
  • dia nak burger la pulak… tak pun roti canai + teh o ais khulafa
  • errkkkkkkkk……….!!!! gediksss nye perut ku!
  • ha ha haaaa~

IMG_6909 edited

gambar hiasan

  • sebenarnya petang tadi saya dah gi makan McDonald
  • waaa… besh nye dapat Double Cheese Burger..! my favourite..!!!
  • dah lama tak melantak McD tawww   ^_^
  • thanks sangat sangat kat awakkkk ye (yes awak lah! you know who you are)
  • i really appreciate it and i good time being with you eventhough kejapp je ♥ ♥

  • tapi….
  • situasinye sekarang ialah aku lapar
  • dan jam menunjukkan hampir pukul 12 tengah malm
  • aku tertido tadi, jadi aku terlepas ikut housemate aku keluar beli makanan. haihhhhhhhhhhh~
  • kalau lah (kalau ye….) mamak khulafa tu buat delivery memang dah lama aku order TEH O AIS banyak ais..!!!

perasaan : betul betul lapar…… =(

Tuesday, April 20, 2010

TUKAR URL

nisaitukay.blogspot.com

URL ni akan ditukar kepada

nisamenaip.blogspot.com

Hidup di Atas dan Di Bawah

  • hidup ni macam roda
  • mesti korang pernah dengar kan?? dah selalu sangat..
  • sape sape yang tak pernah merasainya memang la bukan manusia namanye
  • Tuhan dah aturkan hidup kita takkan senang selamanya
  • ada dugaan dan cabaran yang perlu kita hadapi
  • kalau hidup ni gembira je takde sedih sedih bukan manusia la tu
  • aku percaya, even binatang pun ada pasang surut kehidupan
  • tak percaya?? hah, meh sini aku bagi bukti.

 

ayam-dan-anak-bebek

  • macam mana dengan ibu ayam yang bertelur, tapi tak semua telurnya menetas??

2610471868_9b9f56bd5d

  • macam mana dengan haiwan kecil kat hutan tu  yang sentiasa kena berwaspada supaya tak jadi mangsa binatang yang lebih besar??

 

 

spinning-wheel-illusion

  • roda tu bulat. oke BULAT.
  • serupa sebijik macam hidup kita kat dunia ni
  • alaaa… biasalah tu kalau kita ada rasa susah hati or sedih bila ada perkara yang tak diingini menimpa
  • haihhh… dalam dunia ni ada macam macam bentuk dugaan dan cabaran
  • lebih lebih lagi bila kita semakin menghampiri tarikh penting dalam hidup kita
  • contoh nye, macam exam la kan.. bila kita makin dekat dengan final exam, makin banyak pulak dugaan yang kita hadapi
  • so masa tu kena pandai-pandai lah nak manage emosi dan diri
  • ini peringatan untuk aku jugak
  • Tuhan akan sentiasa menduga kita
  • aku yakin Tuhan akan turunkan dugaan yang semampunya kita hadapi
  • so chill peeps…! love you guys. ♥ ♥ ♥

perasaan : tiba tiba terlintas kat fikiran~

Penchori….!!!!!!!!! TOLONG…!!!!!

  • hohh?? mana penchori?? meyh sini aku kejar ngan batang besbol nih!!
  • kuang hasam betol kau ye penchori..!!


  • tapi nasib lah kau penchori
  • kau tak curik aku punye angpau merah tu
  • kang tak pasal pasal melayang laaa sploh hengget (errkkk kantoi nilai dalam angpau..!!)

  • dan nasib baik jugak tabung merah hasil belian di pasaraya Cowboy tu kau tak amik.
  • kang ghaib sume syiling satu sen dan lima sen dalam tuh (haahh.. ade hati lagi nak curik??)


tapi kau dah curi….

  • ish ish ishhhh sumpah aku rasa gedikkks gilerr…!!
  • ha ha haaa.. pasal ni pun nak tulis kan kan~
  • EHEMMMM…!!! blog aku, suke ati le herherherrr~
p/s : abaikan URL dalam gambar. tu blog yang lama punya!
special note : kalau dia baca ni (kalau dia baca la kan…) dia akan faham.. sebab..  ehemmm… saya tak tahu!! =p






perasaan : tengah nak menggedik. ha ha~ *bengong sebentar ya pak!*

Monday, April 19, 2010

Kembangnye Hidong Aku.. TENKIU Abang Ben Ashaari

  • huerhuerr.. agak rakus aku membelek belek blog Abang Ben
  • kenapa? ada apa??? alahh..!! sume dah tahu Abang Ben ni antara blogger yang terkenal kat Mesia nih!
  • yang aku respeknye Abang Ben nih adalah karena gaya penulisannya  yang simple, terus terang dan nyata hohohooo~
  • dan dia sangatttt rajin nak jelajah blog blog newbie macam aku =)
  • dan.. hari yang dinanti dah tiba..
  • sebab aku membelek blog Abang Ben dengan rakus nye ialah, untuk membaca post Abang Ben.
  • post ape?? POST TERJAH BLOG AKU..!!!

Snapshot_20100415 muka x terkata apa-apa

  • yeahhuuuuu…!! tenkiuuu bery bery bery muchhhoo pada Abang Ben sebab sudi jelajah blog ku ini
  • herherherherr…~ tenku sekali lagi~
  • dan di kesempatan ini saya nak ucapkan ribuan tima kasih kepada sesiapa yang menyokong saya dalam bidang blogging ini
  • dan kepada sume follower yang rajin baca dan komen blog ku ini~
  • tenkiu tenkiu tenkiu sesangat oke..
  • hahahaa.. poyo laa pulak kan aku dok ucapan bagai, baru kena jelajah sekali!
  • hehehehee..~ thanks

p/s : jom semua tengok Blog Aku Kena Jelajah

perasaan : pertama kali kena jelajah, memang la sangattt excited! ade aku peduli???

Hey Awak Tengok Sini

Snapshot_20091208_2 EDITED gitar coklat hitam seperti tertera dipercayai kini berada bersama-sama dengan along sengal ku itu iaitu Meuz Angelo

 

19 April tahun 2010

  • hari ini saya dengan kembang hidongnya nak tayang tayang gambar gitar along saya
  • herherherr… lihat lah pandanglah cun nye gitar kapok itu walau harga tak seberapa
  • tapi gitar itu peneman saat suka duka along di Uniten (errrkkk… suka hati punye statement..!!)
  • ha ha haaa…~ ye la, dah gitar itu dibawaknye ke Uniten??!!
  • oke saya mengakuuuu!! saya TIDAK PUAS HATI. ini diskriminasi!
  • saya juga mahu bawa gitar itu ke shah alam… =(
  • boleyh tak? boleyh tak????

hey hey awak kat sana tuh :

  • tengok tengok ini gitar, along saya punya
  • kalau saya bawak ke sini awak ajar saya main gitar ye??
  • dulu saya belajar main gitar lagu Like A Stone (Audioslave) tapi intro dua tiga petik je   =D
  • he he heee…~

perasaan : apesal la aku macam menggedikkkss aje nih?

Saturday, April 17, 2010

Saya Mahu Blog Saya Dijelajahi Ben Ashaari Kerana…

  • wah wah wah.. meriah betol aku tengok orang dok post pasal aktiviti jelajah blog oleh blogger terkenal Ben Ashaari
  • bila buka website GengBlogger, mesti ade je post pasal blog yang mahu dijelajah
  • actually aku dah lama perhati
  • cuma aku malu segan nak ketengahkan blog aku untuk dijelajah abang Ben
  • tapi demi nak mendapatkan maybe tips or advice pasal blog, aku dengan muka tak malu dan rendah diri nye mahu blog aku dijelajahi abang Ben

ben ashaari (klik pada gambar)

  • oke oke (semangat gilaaaa) pertama-tama nye kena letak header hensem abang Ben..
  • oke sudah letak. nampak kan???? herherherr…~
  • ohh yaa.. saya sudah follow abang Ben. dah lama sebenarnya. suka baca gaya tulisan nye yang simple itu..

Kenapa La Pulak Aku Nak Blog Aku Diterjah dan Dijelajah Abang Ben ????

  • sebab aku nak up traffic.. wawawaaa… tamak haloba tak aku? herherherrr…~
  • aku nak tahu jugak ape pendapat Abang Ben pasal blog aku yang kudusss neh~
  • aku dah lama wujudkan blog. sejak aku di awal alam persekolahan peringkat menengah lagi iaitu pada tahun 2006
  • tapi masa tu kirenye blog sendiri sendiri baca hohohooo~ ye lah cite pasal sekolah, kelas, cikgu baik cikgu jahat, masalah disiplin. hahahahaa…~ memang tak matang.
  • dan sangat jarang update, sebulan sekali la kot aku spend time kat cc Macha Siva untuk tulis kisah sekolah aku dengan panjang lebarnye
  • then blog tu aku clear sume post, aku mula balik menulis pasal diri aku, masa tu aku dah open blog aku pada public, cuma aku tak promote  je
  • then setelah menyedari menulis blog syok sendiri itu sangat sakai dan tak best, aku delete blog tu dan buat blog baru.
  • aku post pasal peristiwa menarik yang jadi pada aku, tapi selalu tak update, aku pon tak rajin nak explore pasal blog masa tu
  • lepas tu aku clear kan sume post, aku tukar URL, aku buat blog yang lebih stabil. ha ha haaa~ maksudnya macam sekarang punya, tapi still mengekalkan gaya tulisan yang tak bertapis terutamanya bila aku tengah marah orang. huuu~ (time ni aku memang annoying sebab suka tukar URL)
  • then at last, aku delete blog aku tu atas sebab sebab peribadi, dan lahirlah blog Saya Suka Menaip ni
  • ha ha haa.. nak tahu jugak apa pendapat orang ramai pasal blog aku neh, oke ke tak?? best baca ke tak? atau pun annoying je lebih???

Sooo.. Abang Ben, saya dengan ini, mengaku bahawa saya dengan rela hati dan tiada paksaan dari mana mana pihak waima jiran sekalipun, mahu blog saya dijelajah oleh Abang Ben. SEKIAN. wassalam~

perasaan : agak agaknye Abang Ben sudi tak jelajah blog aku??????

Macam Tak Percaya

  • things do change
  • time brought us to another part of life
  • where we will find that we HAVE to decide to let go what’s not yours
  • and we will realize that IF we miss a chance or something valuable, there will be something worthy waiting for you, better than what you have missed
  • so don't pissed of with life so much
  • life is miracle
  • life is round, we will earn our experience through what we have in everyday life
  • and THAT experience teach us about life lesson

Photo 1493

  • it have been quite a time until i found this
  • something that is hard to explain
  • difficult to perceive
  • “let me be the only one who understand what it means”

suddenly this song sound so beautiful to me… and i keep listen to this song for several time until i fell asleep….

perasaan : post tu aku sorang je la yang faham~

Sudah Lah..!!!

  • ape nihhh???
  • dah lebih kurang dua post.. asyik emosi saje!! aarrgghhhh~
  • aku tak nak la emosi sangattt
  • kang ade yang terasa la x puas hati la
  • paling paling koman pon kena cop blog syok sendiri???
  • hahhhh~

IMG_4740 edited

  • aku peduli apa bape kali aku publish gambar kat atas dalam post post aku
  • aku cuma nak gembira suka suka
  • jalani hidup dengan aman…
  • lepas satu satu dugaan. Tuhan Maha Kuasa.
  • lepas ni aku nak peace je (macam dalam pic)

Snapshot_20100316_1

  • dan aku nak senyum selalu…..
  • senyum senyum senyum
  • think positive

perasaan : change

Friday, April 16, 2010

Sudah Terang Lagi Berspotlight


  • aku rasa aku dah cakap banyak kali kot
  • kalau ade ape ape just cakap depan depan
  • kau jugak yang kata
  • kalau ade ape ape hal “yang berkaitan” kau selesa berbincang berdua face to face
  • tapi kau ni.. aishh.. kau tipu
  • akhirnya menatang yang kita hari hari pegang picit picit hantar sms tu jugakkk yang kau guna untuk bagitahu keputusan kau


  • seriously.. i am dissapointed dengan cara kau
  • kau cakap lain. kau tak bagi keputusan yang jelas
  • alih alih boleh lak ko dengan perasaan tak bersalah mesej macam tu jek. ape jenis manusia la ko ni
  • suke la tengok aku terbangang kat sini???



perasaan : i dont need you. i have my precious friends and i know “punk” juga ada =)

I Feel Bad

DB418B5EE9EC768EFB3F18CA1F396

  • aku nampak oke
  • aku nampak kereta tu hentak dia
  • basikal dia tercampak
  • mata aku memerhati basikal nye yang remuk
  • aku pandang dia, kaki dia dah separuh bawah kereta
  • bila di tarik keluar, ape yang aku nampak hanya darah
  • darah yang banyakkk
  • dan kakinya berlubang

perasaan : nightmare returns =(

Aku Dah Kata Dah….

  • tak perlu aku taip banyak
  • thanks to follower setia yang dah baca pasal aku promote Muzikal Gitar Lapok
  • kepada yang hadir, you guys sporting habess…!!
  • kepada student Dip. Komunikasi & Media semester 7 (senior aku), CONGRATS… u guys made it!!
  • kepada bands yang peform : Bunkface, Skudap Skudip, B-Minor & Grey Sky Morning, you guys ROCKS…!!!

kan aku dah kata…. Muzikal Gitar Lapok tu memang….

IMG_6903 band B-Minor

IMG_6972 Skudap Skudip (ska band)

IMG_6978 Grey Sky Morning

IMG_7099tak tipu kan Bunkface pon datang?? aku dah kata dah…

  • oke oke.. aku sengaja gedik gedik letak gambar band band dulu
  • ha ha ha ha..
  • i enjoy it very much oke
  • kat bawah ni ade sikit gambar teater Muzikal Gitar Lapok

IMG_6922IMG_6930

  IMG_6925 IMG_6937 teraju utama Muzikal Gitar Lapok : DoReMi

IMG_6912 

IMG_6942

  • oke dahhh.. malas aku upload semua
  • semak pulak nanti
  • oke dan aku mengaku aku banyak ambil gambar bunkface
  • itu pun sebab time last performance tu aku dapat duk depan pentas
  • dan ada antara gambar gambar dalam kamera ni di ambil oleh Panglima
  • thanks tauuuuu awak =)

perasaan : berbaloi berhabis untuk event ni =) i enjoy it~

Thursday, April 15, 2010

Kepalaku Dirasakan Senget

  • haihhh… malam tadi aku tido lewat~
  • nak dekat pukul 4 pagi kot aku tido
  • lepas borak borak dengan member, aku terus naik atas, cuci muka and then tidooooooooooo~
  • haihhh.. penat nye badan nih, nape ek??
  • then aku dah set jam untuk bangun pagi ade kelas Miss Ad, subjek Visual Communication meyh
  • dalam kelas aku still oke  lagi
  • ade dua tiga group buat presentation photo analysis
  • then ade briefing dari Miss Ad pasal report yang perlu kitorang buat lepas tengok movie nanti
  • lepas tu habis kelas, macam biasa lepak kat kafe jap, then gerak gi khulafa ngan Ika, Emma & Miko

headache-1

  • lepas melantak teh o ais dengan roti telur (macam biasa), aku rilek rilek duluuu..
  • tak lama pastu aku mula rasa mengantuk sangat
  • aku fikir maybe sebab aku pon kurang tido le kot
  • tapi kepala aku makin berat
  • sudah nye aku lelap kejap kat kedai mamak!
  • eheemmm.. tapi cover ngan beg la. beg letak atas meja
  • hohohooo.. aku terjaga sebab ade call, then aku terus decide nak balik
  • sampai jep umah aku terus landing atas tilam separa empuk aku
  • haihhh tak lama lepas tu aku bangun.. and here i am, posting a blog entry..!!

 

perasaan : extremely exhausted. got many things to do…!!! STUDY!

Wednesday, April 14, 2010

MAAF..! Hari Ini Hormon Tidak Stabil…

  • hari ni macam tak kena jep
  • panas nye cuaca, panas lagi suhu kat hati aku neh
  • haihhh…!!! semua macam tak betul, tak kena…
  • sume aku nak hangin, aku nak marah
  • kawan bergurau pon aku dah keluarkan kata-kata yang *tteeettt*
  • kawan gelak gelak pon aku buat muka masam
  • mesti dorang terasa. tak pun kutuk kutuk sikit sebab aku selalu moody..
  • ha ha ha haa.. ape ape je la, aku sayang kawan kawan aku.

angry-young-girl-cute-face-kids

  • hari ni memang aku panas sikit
  • elok elok je pagi tu aku dah gelak gelak (status facebook punye pasal)
  • masuk tengahari sikit, ade je yang buat aku kecik ati
  • aku kalau boleh nak diam jek
  • sebab kalau aku dah marah+bengang, mulut aku ni lancang jep, memang tak leh nak cover (try me~)
  • ha ha ha.. ape ape je la. masing masing punye habit (hey!! i’m trying to change here!)

p/s : sorry to kawan kawan… aku hormon tak stabil. tapi dah oke dah lepas audition tadi, seronok dapat nyanyi  ♥ ♥ ♥

p/s lagi : kepada AWAK, sorry oke. i dont know how to explain how i feel about it

perasaan : lapar lah…!!!

Tuesday, April 13, 2010

Gua Gadis Indie, Gua Layan Band – The Unstable



  • hmmm.. minggu lepas kot, ke dua minggu lepas??
  • ahhh ape ape je la..
  • aku nak cite yang aku telah ikut member aku, arn pegi tengok audition Battle of The Band yang mana dianjurkan oleh senior aku sendiri (sem 6A)
  • dan audition nye itu berlangsung di studio sepupu beliau di seksyen 9
  • aku pon dengan berpakaian sempoi ala-ala Yuna pergi la ikut..
IMG_5620 abaikan…!!!

  • then kat sana aku tengok la band band buat performance
  • dan aku suke lak kat satu band nih sebab lagu nye menarik minat aku (minat korang tak tahu lak kan)

DSC05141 Band The Unstable
  • woot woot.. gambar di atas adalah cover CD demo band ini
  • yang aku beli mase event Anitament ari tuh
  • ohh ye lupa bagitahu band Unstable ni menang Battle of The Band ari tuh, so dorang perform kat kampus aku masa event Anitament itu
THE REVIEW :
band The Unstable dianggotai oleh :
  • Daus – frontman
  • Apis – guitar
  • Harry Rudy – drum
  • Apul - bass
oke demo ni ade 5 lagu :
  • Normal 4:53
  • Tidak Stabil 5:05
  • Lonely Puppies Acoustic 4:38
  • Mama Acoustic 5:20
  • I’m Fine 4:26
dan masa audition BOTB hari tu band ni perform lagu Tidak Stabil, Melayang dann lagu I’m Fine. aku dengar je, dalam otak aku dah terdetik, “Boleh tahan lagu-lagu band nih!”
Dan bila aku dah beli demo band nih, aku rasa lagu dia boleh tahan. aku suka dengar dan boleh layannnn orang kata. he he hee.. aku nak wat preview ni pun bukan reti sangat. dan aku bukan profesional sangat pasal muzik, aku cuma peminat muzik.
so, kenapa aku nak sarankan korang beli demo Unstable ni? sebab lagu-lagunye boleh layannnn terutamanya yang acoustic. besh oke. lagu nak angguk angguk geleng geleng kepala pulak? korang layan lagu Tidak Stabil dengan lagu I’m Fine. wahahahaaa~
aku ni indie sangat ke sampai layan band band camnih??? wahahaha… buat pengetahuan sedara mara sekalian, aku bukan lah bebudak indie yang selalu pegi gig angguk angguk hentak kepala layan muzik itu. aku cuma AKU. aku ni semua lagu aku layan. kalau lagu tu masuk dengan jiwa jiwa aku nih, so aku terima lah lagu tu apa genre sekali pun.

IMG_6582 IMG_6600 *band The Unstable datang perform secara akustik kat kampus aku…*

nak tahu lebih lanjut pasal band ni??? korang klik klik jep pada link kat bawah :
http://www.myspace.com/theunstablesurface
http://www.youtube.com/theunstableband
so korang bagilah sokongan padu kat produk muzik MALAYSIA oke.. thanks guysZ!


perasaan : layannnn lagu~ ha ha haaa~

Ketiga-tiganya Oh-Em-Gee…!!!

 

IMG_5805 

  • acara kucengg.. dan acara motor, hari sabtu 10 april 2010
  • penat weyhh ke sana ke mari, kalah AJK beb
  • tapi aku bukan AJK harharharr… aku amik amik gambar jewp
  • penat la aku dok keluar masuk dewan
  • ade acara dalam dewan, aku berkejar ke sana
  • ade stunt motor kat luar, aku ke luar pulak
  • dengan cuaca panas nye… tahan jep laa.. hohoo
  • tahniah kat senior aku semester 6A dan 6B (semester januari 2010)
  • korang punye event Anitament (Semester 6A) dan juga Two Wheels Carnival (Semester 6B) memang meriah meyh

IMG_6249

  • dan pada hari yang sibuk dan panas ini
  • ade sesuatu yang telah berlaku pada aku. yaa.. TIGA perkara oke
  • tiga perkara yang aku panggil “Tiga OMG”
  • sebab ketiga-tiga perkara ini buat aku cakap “OMG…!!!”

 

Perkara Pertama :

  • buat aku heppy meyh.. macam tak percaya pon ade. aku asyik cakap “OMG…!! Thank God because i’m very happy today..”
  • dan aku banyak senyum senyum
  • sampai ada orang tanya : “haii.. hepy nye? ade ape ape?”

Perkara Kedua :

  • mendapat tahu sesuatu
  • yang actually aku dah macam boleh agak, tapi masih tak jelas lagi
  • then bila aku diberitahu.. aku macam.. “OMG…!!! Betul ke?? Kau ni tak tipu aku kan????”
  • aku terkejut jugak la..!! memang tak sangka betul

Perkara Ketiga :

  • bila ada orang yang aku tak sangka DIA yang akan cakap macam tu pada aku
  • dan reaksi aku terus , “OMG…!!! kau ni.. biar betul????”
  • dan aku dah tekad, i’m not gonna do anything like that!
  • dan sekali lagi aku macam, “OMG…!!! kau pandang aku sebagai kawan ke ape ha???”

dan aku harap perkara kedua dan ketiga tidak berulang…. tapi aku ingin perkara pertama sentiasa hadir dalam hidup aku~ ceewwwaahhhh~

perasaan : oh-em-gee..!!!

Jom Tengok Bunkface di Shah Alam

n116060721738355_4552 (klik pada gambar)

Nak saksikan Bunkface? Grey Sky Morning? Jom join sini.. sempena teater Muzikal Gitar Lapok, band band indie turut dijemput untuk membuat persembahan

menariknya acara ini??

  • persembahan teater
  • persembahan band
  • jualan album terbaru Bunkface
  • booth Abstrak Jingga akan turut dibuka

jom jom semua join… tiket hanya berharga RM10 (pre-sale) dan RM12 (on the door). kita enjoy tu enjoy jugakk.. tak dilupakan bagi yang kurang bernasib baik. acara ni diadakan bagi mengutip dana untuk disalurkan ke Rumah Nur Salam.

sebarang maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan SILA KLIK DI SINI…!!!!

perasaan : nak pergi tapi ada aral melintang pulak…!!!

Sunday, April 11, 2010

Tak Menarik Langsung!

DSC05128

  • tahu kan yang aku suka teh o ais???
  • bukan setakat suka… tapi sangat sangat sangat suka oke..
  • hmm.. oke oke ye laaa…. aku mengaku!!!
  • i kinda addicted to this drink..!!!
  • terutamanya teh o ais kat kedai mamak khulafa tuh.. fuhhh.. pekat dan manis! teh o ais terbaekkk!!!
  • so tadi aku keluar candle-light dinner ngan budak budak rumah aku
  • kat satu restoran nih. haihhh
  • dah la waitress yang amik order tu ala ala pekak tak berapa dengar
  • sekali sampai airnye… haihhhhhh….!!!! KECEWA…
  • aiyooo… teh nye memang tak pekat!!!
  • tak rasa teh o meyh..! rasa ape tahu? rasa air gula.. hohohoo~
  • so lepas ni kalau terpaksa pergi makan kat situ aku dah taknak order teh o ais laa =(

perasaan : kempunan sebab tak dapat singgah khulafa beli teh o ais~

Korang Nak Rambut Macam Lady Gaga Tak???

  • semua tahu Lady Gaga suka rambut pelik pelik
  • so bagi yang tak tahu style rambut ape nak digayakan untuk tahun 2010 ni
  • boleh la anda anda sekalian try style rambut di bawah
  • baru la lain dari yang lain
  • amacam??? ada brannn??

b208719752 ladygaga_button lady-gaga-hairstyle-697x1024 lady-gaga-purple-beehive-hairstyle weird-lady-gaga-hair 56595869

  • korang nak tak buat macam Lady Gaga nih???
  • unik derrr…
  • pasti meletops kalau korang buat rambut camni gi kelas atau gi bersiar-siar kat kampung buntut pulau

 

perasaan : suka tengok gaya pelik Lady Gaga