Thursday, December 23, 2010

Vintage Jeans Dress

Entry ini adalah kesinambungan dari ENTRY INI.

 

IMG_8337 editedVintage jeans dress + black long cardigan + Tracey’s skinny pants + inner and pashmina indie from Ayunar + Wedges shoes from Summit

 

Cerita di sebalik vintage jeans dress.

  • Satu perkara yang aku discover mengenai pemakaian vintage dress adalah : amat amat cantik kalau dress tu fit lawa lawa aje kat badan kita. tak ketat sangat, tak longgar sangat.
  • Malangnya aku yang terlalu terlalu kurus, so menyebabkan vintage jeans dress itu kelihatan longgar pada aku.
  • So aku pilih untuk pakai dengan long cardigan untuk cover bahagian badan aku yang kurus sangat sangat tuh.
  • But still, I love the color and the texture of the dress’ fabric! Super comfy!

 

IMG_8325 editedTerasa diriku leper umpama tiang. haha!! Sesiapa nak hadiahan saya Appeton Weight Gain? haha!!!

 

blog 1

Saya suka 16hb Disember 2010, terima kasih Ya Allah.

 

Bye bye.

42 comments :

Pinky Pixie said...

agak kurus. tapi yt lagi kurus. haha.
luv ur style.

Nisa A. said...

@Pinky Pixie

hehe yekeee???
kita kena jumpa niiiii~
kena buat perbandingan. ahaksss :P

btw
thanks dear :)

ada mokhtar said...

sama la kita kurus.. tapi at least u tinggi. so cantik =)

..hizamirahim.. said...

haha.
zami tak kurus mcm tiang.
=.=
mcm mane nak kurus mcm tiang ?
ada petua ?

cik.shabah said...

anda sgt cute ;)

fathiahRAIHANA said...

alalala ~
comel nye picture last skali tu..hihi .

Syed Hilmi Syed Yahya said...

cantik ar dress up...nmpak semua nye sesuai ngn ape je yg awk pkai,,,

geramgaram said...

kurus..slim but sy lagi kurus,,ssss

TunTeja said...

chantek sangat!!! :)

Nisa A. said...

@ada mokhtar

ahahahaa
tinggi ke??
itu kelihatan tinggi.. hehe
sy xde la tinggi mana pon.
harap kasut je tggi
hek hekk
^^

Nisa A. said...

@..hizamirahim..

ahahaaaaa~
petua??
errrrr
camne eyhh.. ahhahaa~
ouhh sila tatap muka saya 14 hari 14 malam. nexcaya x lalu makan justeru boleh kurus!
ahahahhaha!!!

Nisa A. said...

@cik.shabah

hehee
dalam gambor aje.
tengok depan2 x cute pong. haha
btw
thanks :)

Nisa A. said...

@fathiahRAIHANA

hehe
thankss
:)

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

hehe
yeke??
thanksss~

Nisa A. said...

@geramgaram

hehe
sy nak nak berat bdn la.. huhu~

Nisa A. said...

@TunTeja

thanksss
:)

dyra said...

cantikk . i like it

Nisa A. said...

@dyra

thanks dear dyra :)

rafillet-o-fish said...

nice pic no 2..ermm, adakah BMI awk masih dalam julat normal?

Gadis Yang Suka Menaip : Nisa A. said...

@rafillet-o-fish

hehe
thanks..

BMI???
nope, kalau kira BMI saya, sy underweight.
huhuu~

rafillet-o-fish said...

hoho..sama gak la kita..underweight, tinggi terlebih..tp berat takat tu je..nak kata mkn x byk..leh kata setiap minit lapar pastu mesti kunyah makanan..kuang3

Nisa A. said...

@rafillet-o-fish

hahaha
saya suka makan. tp takleh dalam kuantiti byk.
perut sy sangat kecik.
dan sy x suke sangat nasi. huhu~

NuR 'aQiLaH said...

bes nya org kurus kurus ni.
pakai apa pon nampak cantek. huwaa

-jelesjelesjeles-

HonEyBuNNy said...

comeiii la...;-)

Nisa A. said...

@NuR 'aQiLaH

heeee
mane ade..
bese2 aje laa..
btw
thankss!!
:D

Nisa A. said...

@HonEyBuNNy

hehe
dalam gambor aje tuh.
hehe
thanks :)

Amalina Jo said...

kurus lah best , senang cari baju hehe :D

Nisa A. said...

@Amalina Jo

heheh
tu lah
:)

Maryam said...

Uikss , kurus syehh . ;)
Jelesjles . :)

Nisa A. said...

@Maryam

ehhehe
ni bukan kuruss..
ni tahap kerempeng dah niii :P

Anonymous said...

nisa~ nak tye where u findskinny pants cmtue?
how it cost?
sebab i pon kurus,
nak cri seluar jeans salu nye sgt leceh..~~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

i beli kat tesco.. rm30 jugak lah..
huhu

Dalila said...

cOmeL je uRstyLe..

LittleGurl said...

dear, i tak tinggi mcm u, so i tak bape confident nak pakai dress. wuu wuu....

nurul said...

suka pakai dress??www.dresslover84.blogspot.com

nurul nabila bt medan said...

cumel nyer!!

Aisyahara said...

cantek sangat2! :)
kak nisa ade FB tak ?

Anglear!ez!! said...

cantekk..
kita sma2 kurus laa..
hahaha

Jambu Batu said...

cantik la nisa ni...pandai bgaya...sy xpandai la...blog nisa cantik...teringin nk mtk nisa ajr ...hihi...

Jambu Batu said...

cantik nisa...nice blog...cmne ea nk jadi cm nisa ni...popular je...

Jambu Batu said...

cantik

Anonymous said...

Nak bg naik badan senang je... makan nasi 3x sehari or lebih pastu makan ayam gorang bnyak2 cnfrm naik badan tu..he2