Thursday, December 23, 2010

Vintage Jeans Dress

Entry ini adalah kesinambungan dari ENTRY INI.

 

IMG_8337 editedVintage jeans dress + black long cardigan + Tracey’s skinny pants + inner and pashmina indie from Ayunar + Wedges shoes from Summit

 

Cerita di sebalik vintage jeans dress.

  • Satu perkara yang aku discover mengenai pemakaian vintage dress adalah : amat amat cantik kalau dress tu fit lawa lawa aje kat badan kita. tak ketat sangat, tak longgar sangat.
  • Malangnya aku yang terlalu terlalu kurus, so menyebabkan vintage jeans dress itu kelihatan longgar pada aku.
  • So aku pilih untuk pakai dengan long cardigan untuk cover bahagian badan aku yang kurus sangat sangat tuh.
  • But still, I love the color and the texture of the dress’ fabric! Super comfy!

 

IMG_8325 editedTerasa diriku leper umpama tiang. haha!! Sesiapa nak hadiahan saya Appeton Weight Gain? haha!!!

 

blog 1

Saya suka 16hb Disember 2010, terima kasih Ya Allah.

 

Bye bye.


42 comments:

  1. agak kurus. tapi yt lagi kurus. haha.
    luv ur style.

    ReplyDelete
  2. @Pinky Pixie

    hehe yekeee???
    kita kena jumpa niiiii~
    kena buat perbandingan. ahaksss :P

    btw
    thanks dear :)

    ReplyDelete
  3. sama la kita kurus.. tapi at least u tinggi. so cantik =)

    ReplyDelete
  4. haha.
    zami tak kurus mcm tiang.
    =.=
    mcm mane nak kurus mcm tiang ?
    ada petua ?

    ReplyDelete
  5. alalala ~
    comel nye picture last skali tu..hihi .

    ReplyDelete
  6. cantik ar dress up...nmpak semua nye sesuai ngn ape je yg awk pkai,,,

    ReplyDelete
  7. kurus..slim but sy lagi kurus,,ssss

    ReplyDelete
  8. @ada mokhtar

    ahahahaa
    tinggi ke??
    itu kelihatan tinggi.. hehe
    sy xde la tinggi mana pon.
    harap kasut je tggi
    hek hekk
    ^^

    ReplyDelete
  9. @..hizamirahim..

    ahahaaaaa~
    petua??
    errrrr
    camne eyhh.. ahhahaa~
    ouhh sila tatap muka saya 14 hari 14 malam. nexcaya x lalu makan justeru boleh kurus!
    ahahahhaha!!!

    ReplyDelete
  10. @cik.shabah

    hehee
    dalam gambor aje.
    tengok depan2 x cute pong. haha
    btw
    thanks :)

    ReplyDelete
  11. cantikk . i like it

    ReplyDelete
  12. nice pic no 2..ermm, adakah BMI awk masih dalam julat normal?

    ReplyDelete
  13. @rafillet-o-fish

    hehe
    thanks..

    BMI???
    nope, kalau kira BMI saya, sy underweight.
    huhuu~

    ReplyDelete
  14. hoho..sama gak la kita..underweight, tinggi terlebih..tp berat takat tu je..nak kata mkn x byk..leh kata setiap minit lapar pastu mesti kunyah makanan..kuang3

    ReplyDelete
  15. @rafillet-o-fish

    hahaha
    saya suka makan. tp takleh dalam kuantiti byk.
    perut sy sangat kecik.
    dan sy x suke sangat nasi. huhu~

    ReplyDelete
  16. bes nya org kurus kurus ni.
    pakai apa pon nampak cantek. huwaa

    -jelesjelesjeles-

    ReplyDelete
  17. @NuR 'aQiLaH

    heeee
    mane ade..
    bese2 aje laa..
    btw
    thankss!!
    :D

    ReplyDelete
  18. @HonEyBuNNy

    hehe
    dalam gambor aje tuh.
    hehe
    thanks :)

    ReplyDelete
  19. kurus lah best , senang cari baju hehe :D

    ReplyDelete
  20. Uikss , kurus syehh . ;)
    Jelesjles . :)

    ReplyDelete
  21. @Maryam

    ehhehe
    ni bukan kuruss..
    ni tahap kerempeng dah niii :P

    ReplyDelete
  22. nisa~ nak tye where u findskinny pants cmtue?
    how it cost?
    sebab i pon kurus,
    nak cri seluar jeans salu nye sgt leceh..~~

    ReplyDelete
  23. @Anonymous

    i beli kat tesco.. rm30 jugak lah..
    huhu

    ReplyDelete
  24. dear, i tak tinggi mcm u, so i tak bape confident nak pakai dress. wuu wuu....

    ReplyDelete
  25. suka pakai dress??www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. cantek sangat2! :)
    kak nisa ade FB tak ?

    ReplyDelete
  27. cantekk..
    kita sma2 kurus laa..
    hahaha

    ReplyDelete
  28. cantik la nisa ni...pandai bgaya...sy xpandai la...blog nisa cantik...teringin nk mtk nisa ajr ...hihi...

    ReplyDelete
  29. cantik nisa...nice blog...cmne ea nk jadi cm nisa ni...popular je...

    ReplyDelete
  30. Nak bg naik badan senang je... makan nasi 3x sehari or lebih pastu makan ayam gorang bnyak2 cnfrm naik badan tu..he2

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay