Monday, December 13, 2010

Telefon

  • Dulu muka aku ni, muka simpan duit syiling. Dulu tak ada henset nak mesej mesej si dia.
  • Dulu takde henset nak MMS atau 3G call dengan si dia. Ohh zaman tu belum glemer kot 3G??
  • Dulu muka aku muka pengunjung setia public phone.
  • Tepat 8 malam, berbekalkan duit syiling dua tiga ringgit, public phone depan kedai cina jadi sasaran aku.
  • Aku ada public phone feveret jangan kau tak tahu.
  • Sebab setelah sekian lama aku guna public phone tuh, aku discover one of the public phone lambat makan duit berbanding yang lain.
  • Hahahaa terer tak aku sampai benda macam itu pun aku leh detect!


HELLO?? HELLO?? Nape tak ade suara nih?? Adehhh gelas kaca rupanyaaa...~

  • Oke cukup kisah dahulu kala, karang ada yang muntah hijau, sape nak bertanggungjawab?
  • Yelah dulu time tak matang kalau cintan cintun memang begitu, ooppss!! Oke habis di sini!
  • Sekarang? bercinta jugak ke? Still guna public phone? Ouhh nehi heeeey nehiiii...!!!
  • Sekarang.. bercinta tidak, tak bercinta pun tidak. Biar aku hidup macam ini. Terima kasih.

TELEFON ??
  • Sekarang.. hmm.. mungkin jarang? Aku takut juga kalau selalu sangat berbual.. Nanti bosan pulak.
  • Mesej? Biasanya aku tunggu dia mesej dulu.. kalau dia tak mesej maknanya dia busy. So tak nak ganggu..
  • Tapi kalau aku tak mesej, nanti dia kata aku lak lupa kat dia, aku lak busy. Adehh...kenapa dengan kau ni ha?
  • MMS? Ouhhh ini semakin kerap pulak aku amalkan. 
  • Bayangkan kau celik aje mata tengok ade MMS. Terus senyum lebar tuhhhh, mau nye rabak pipi!! haha
  • 3G??? Dengan dia belum try. We love Skype, though. sebab Skype lagi laju dari video call YM.

MAK AIHHH...!!! huduh siot gambar aku depan webcam... Nasiblah dia tahan Skype ngan aku tiga empat jam. hek hek hekk...

  • Hahhhhh.. jangan pengsan. ye tu muke comot aku la tuuuuuuu..
  • sapa kata aku lawa?? haishhh.. gambar menipu tahuuu.. hek hek hekkk~
  • ape ape pun, aku tetap menanti telepon ku berbunyiiiiii~


Bye bye.

8 comments :

Asyraf Kamarul said...

tak berat ke poket dulu simpan duit syiling bnyk2?
nk try gna skype la plak mcm best....

mofaizmz said...

hoho.. aku manusia kuno.. xpakai skype!

Nisa A. said...

@Asyraf Kamarul

ahaaa
dulu dulu mana kire berat ke tidak :P

hehee
try la.. kalau nak video call i think using skype is better.

faiq said...

penh cube pakai snail pos?

Fatin Fadhillah said...

hahaha...
sama lh kita nisa...
zaman2 cinta gorila dulu...
asal weekends je gayut kat public kat hostel...
sampai kena sound dek senior...
tapi buat jugak...
teehee...

Nisa A. said...

@faiq

snail pos???
huuu
mcm x penah dengar la... heheee~

Nisa A. said...

@faiq

snail pos???
huuu
mcm x penah dengar la... heheee~

Nisa A. said...

@Fatin Fadhillah

ouhh haha
nisa dulu pernah jugak duduk asrama.. hehe

tapi x lama. pindah sekolah biasa baru kenal chenta munyitttt nih :P