Saturday, December 4, 2010

Shooting - Corporate Video

wah wah wahhh bukan main kau ye Nisa!! (hek hek hekk oke ini sesi bermonolog kejap)

  • ALHAMDULILLAH, syukurnya tak terkira sebab sekali lagi peluang keemasan datang betul betul depan mata…
  • Seorang kenalan alam maya yakni yang bernama Aziz Hazmi, tuan empunya Ini Vidiyo Saya, telah offer daku untuk jadi talent dalam satu project corporate video U-Library.
  • Maka aku meng-konfomkan diri aku untuk hadir ke shooting tersebut. ngeh ngeh ngeh…~
  • Oke sebenarnye aku eksaited lah Aziz Hazmi akan berlakon sama untuk video tersebut. Mana tahu lepas ni kitorang leh joint venture buat INI VIDIYO KAMI ke.. oke lempang aku laju laju sebab aku dah start berangan! haha

 

IMG_7508Oke u’olllsss… mekap time! Auwww aku memang suke menempek mekap di muka, lantas mempamerkan kecantikan tidak asli pada wajahku… (Erti kata lain aku takde natural beauty ouhhh!!!) sob3~

 

IMG_7537Okeh bebeh semuaaaa… I dah siap mekap okehhh… bak kata mekap artis tersebut “Ini namanya mekap lima minitttt!!!”

 

IMG_7525“HAI.. Saya cekgu awak tahuuuuu… CEKGU okehh!!” wahaha

 

IMG_7541Walawehhhh… ini lah aku apabila sudah siap transform jadi cekgu… Kau jangan memain, aku pakai name tag tawww… Smile with tongue out

  • “Oke semua, hari ni kita belajar EKONOMI… ekonomi ni belajar pasal bla bla bla… ade micro dan macro.. bla.. bla..”
  • Aku tak tipu memang itu dialog aku masa shooting tadi. Sebab apa?? Sebab aku tak tahu nak cakap ape dah.. haha
  • Nasib la video ni just nak rakam aku acting kunun kunun cekgu ajee, so suara tak masuk ye..

 

IMG_7552DARI KIRI : Balqis, Myra, Nisa, Chacha (bukan nama sebenar)

Hoyyeaahhh!! Kami gorgeous okeh.. la la laa~ Kami suka cermin, kami suka camera.. and camera LIKE us very muchhh!!! oke stop berangan sebelum sesapa bagi hadiah terajang. kekekekeee~

 

IMG_7565

IMG_7567“Shhhhhh!!!” Jangan bagi taw Hamis Jalikha tawwww… Aku memang tak janji dengan beliau nak pakai grey.. jodoh kot…~ hek hek hekkk~

 

IMG_7557Mintak maap le semuaaaa.. Aku memang suke sangat sangat sangat candid gambor orang.. So kalau nampak aku tengah ready dengan DSLR kat tangan, watch outt!!! ( Cehhh ini sunggoh ler propa )

 

Huhuhuuu~ Aku tak amik lak gambar dalam studio masa tengah shooting depan latar hijau tuhhh~ Sesungguhnye, inilah first time ever aku melibatkan diri sebagai talent untuk shooting luar… he he he

Alhamdulillah, I had great experience, meeting with great people.. and I totally have great times today… Thanks again to Aziz Hazmi for this precious opportunity.

 

 

 

bicara : Kalau dah tertulis rezeki itu kita punya, tak perlu tunggu / cari, InsyaAllah ia akan datang pada kita dengan sendirinya… Smile


8 comments:

  1. hyee cekguu nisa! hehe..
    kak nisa cool+comel bangett deyhh :)

    ReplyDelete
  2. wowow! makin glamour you pasni.. video yang die buat tuk hanis tu best ... Good luck nisa :)

    ReplyDelete
  3. hai cekgu nisa . cute !
    secocok deh ngan mamat berbaju kelabu tuh hee .

    mau tanya ckit berlaku comfusesan la hee . myra ngan nisa pakai baju sama ka ? pink itam tuh ! coz ngok nisa kai baju tuh myra pown . hee

    ReplyDelete
  4. @aYun

    haha
    mane ade glemer nye ayunnn..
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  5. @c mok

    haha
    myra jd talent bidan terjun..
    dah rezeki dia dpt shooting sekali sbb ade talent yg cancel..
    so dia pinjam baju nisa sbb dia x bwk baju. hehe~

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay