Thursday, December 16, 2010

Moody Itu Sementara

 

Good morning. Hari ni saya bangun awal.

HAI. Hari ni saya rasa saya oke je, unless ada yang kacau mood saya. Ohh orang itu sungguh bertuah kerana bakal menjadi sasaran penyepak padu dari aku.

 

blog 1

 

  • Kalau perempuan moody, orang akan cakap, “Ala sikit sikit nak moody. Period ke hape.”
  • Eh hello jangan salahkan kejadian semula jadi itu kalau ye pun malas layan perempuan moody nih.
  • Lelaki pun pandai moody. Paling ketara bila mesej balas pendek pendek. Bercakap pun macam acuh tak acuh.
  • Aku tak mengata sesiapa. Ini pendapat peribadi. Memang macam itu pun. Semua sama sahaja.

SEMENTARA :

  • Moody boleh disebabkan banyak faktor : Ketidakstabilan hormon, marah, bengang, sakit hati tak tentu pasal, ada orang spoil mood, dll.
  • Tapi kalau orang pandai, dia akan twist suasana moody jadi ceria balik.
  • Pandai pandai lah figure camne caranya, sebab aku berkata jujur bila aku kata aku TAK tahu.
  • Jangan kau pergi jangkit moody kat orang lain sudah.

 

 

Terima kasih encik pandai pujuk. Thanks for making me smile, again. Bye bye.

32 comments :

♥ cik mija ♥ said...

moody...cntik pic tu

maryam said...

perkara biasa bila perempuan moody :) kalau tak moody maksudnya bukan perempuan. HEHE :D

Cik Ila said...

Susah nk bagi org paham ape yang kite rasa kan..huhu

Ciki said...

setuju. yg pling kte benci mse laki ckp, period ke hape... huhu

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hahaa..kelakar part guy moody psl mg pndek2 tu. bf kwn naz camtu.hehee

Syed Hilmi Syed Yahya said...

(Kalau perempuan moody, orang akan cakap, “Ala sikit sikit nak moody. Period ke hape.”)

statement nie selalu sangt dengar...hehe....cantikgmbar 2,pndai snap n edit,,,,nice to meet you,,,,

INCHIK PIPI PAU PANAS said...

moody pun still nmpak kiut!

lady XOXO said...

dear.. biasa la moody.. tapi kan moody pompuan ni jap jer.. tak macam laki kan kan kan

ha uh paling pantang kita anta msj d balas pendek.. pang kot.. ahahaha

aiceh.. encik pandai pujuk dah memujuk erk.. bagus2..

cheer up dear.. XOXO

10jarijemari said...

moody itu ada bgusnya ^^

Cik Ernyy said...

eh , takmau moody2 ye . :)

Fxysche Nas said...

kte biase moody bile lapaw..
hehehe...
nice to meet u Nisa..
1st time jenguk
=p

dilla adilla said...

yeah..! sokong penyepak padu tuk sesape yg wt kamu moody...

:: s c h a :: said...

betul2 sis nisa . lelaki stail bls msg pendek2 .bila org tnye knp , dia ckp tak de ape . ==" kalau perempuan buat cmtu bising . diorang tak pe plak ? grrr~

Nisa A. said...

@♥ cik mija ♥

hehe
bese2 aje..
thanks.
:)

Nisa A. said...

@maryam

hehe
betul gak
tp laki pon ade yg kuat moody :P

Nisa A. said...

@Cik Ila

kan...
org susah faham sebab dorg x rase.
:)

Nisa A. said...

@Ciki

huhuu
tu lah..
dorang tak pernah fikir menda lain.
kita pun ade hati dan perasaan jugak kan?

Nisa A. said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

haha
saya selalu je jumpa lelaki yg kuat moody
:P

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

statement tu selalu sgt dengar.
sebab laki tak pernah fikir yg kita wanita ade jugak hati dan perasaan.
kalau moody aje x semestinye period.
;)

Nisa A. said...

@INCHIK PIPI PAU PANAS

hehehe
kiut kah?
hehe~

Nisa A. said...

@lady XOXO

hehe
kalau kita mesej pendek2 laju je dia detect kan. hehe

haha
encek pandai pujuk tu kawan jeee~

Nisa A. said...

@10jarijemari

moody untuk ekspres emosi :)

Nisa A. said...

@Cik Ernyy

dah x moody dah ^^

Nisa A. said...

@Fxysche Nas

hye dear..
thanks for dropping by :)

kite moody bile penat :)

Nisa A. said...

@dilla adilla

betol2..
hehe :D

Nisa A. said...

@:: s c h a ::

haha
kannnn~

Qai said...

Moody ialah perasaan yang sentiasa ada dalam diri manusia... =)

Nisa A. said...

@Qai

Yup..
that's right~

Rara Nasiha said...

lelaki memang macam tu lor Nisa. asal kita moody je, selalu blame kita period. sakit hati je.

a little less conversation said...

"Lelaki pun pandai moody. Paling ketara bila mesej balas pendek pendek"

bkn moody tp mls nk taip snanye..haha =]

Nisa A. said...

@Rara Nasiha

tu lah...
macam tak ada sebab lain aje nak moody.. kan~

Nisa A. said...

@a little less conversation

kalau malas nak taip tu biasa lah.
tp kalau dia tiba2 je moody kita pun dpt detect..
perempuan instinct nye kuat tau
:)