Thursday, December 16, 2010

Moody Itu Sementara

 

Good morning. Hari ni saya bangun awal.

HAI. Hari ni saya rasa saya oke je, unless ada yang kacau mood saya. Ohh orang itu sungguh bertuah kerana bakal menjadi sasaran penyepak padu dari aku.

 

blog 1

 

  • Kalau perempuan moody, orang akan cakap, “Ala sikit sikit nak moody. Period ke hape.”
  • Eh hello jangan salahkan kejadian semula jadi itu kalau ye pun malas layan perempuan moody nih.
  • Lelaki pun pandai moody. Paling ketara bila mesej balas pendek pendek. Bercakap pun macam acuh tak acuh.
  • Aku tak mengata sesiapa. Ini pendapat peribadi. Memang macam itu pun. Semua sama sahaja.

SEMENTARA :

  • Moody boleh disebabkan banyak faktor : Ketidakstabilan hormon, marah, bengang, sakit hati tak tentu pasal, ada orang spoil mood, dll.
  • Tapi kalau orang pandai, dia akan twist suasana moody jadi ceria balik.
  • Pandai pandai lah figure camne caranya, sebab aku berkata jujur bila aku kata aku TAK tahu.
  • Jangan kau pergi jangkit moody kat orang lain sudah.

 

 

Terima kasih encik pandai pujuk. Thanks for making me smile, again. Bye bye.


32 comments:

  1. perkara biasa bila perempuan moody :) kalau tak moody maksudnya bukan perempuan. HEHE :D

    ReplyDelete
  2. Susah nk bagi org paham ape yang kite rasa kan..huhu

    ReplyDelete
  3. setuju. yg pling kte benci mse laki ckp, period ke hape... huhu

    ReplyDelete
  4. hahaa..kelakar part guy moody psl mg pndek2 tu. bf kwn naz camtu.hehee

    ReplyDelete
  5. (Kalau perempuan moody, orang akan cakap, “Ala sikit sikit nak moody. Period ke hape.”)

    statement nie selalu sangt dengar...hehe....cantikgmbar 2,pndai snap n edit,,,,nice to meet you,,,,

    ReplyDelete
  6. dear.. biasa la moody.. tapi kan moody pompuan ni jap jer.. tak macam laki kan kan kan

    ha uh paling pantang kita anta msj d balas pendek.. pang kot.. ahahaha

    aiceh.. encik pandai pujuk dah memujuk erk.. bagus2..

    cheer up dear.. XOXO

    ReplyDelete
  7. kte biase moody bile lapaw..
    hehehe...
    nice to meet u Nisa..
    1st time jenguk
    =p

    ReplyDelete
  8. yeah..! sokong penyepak padu tuk sesape yg wt kamu moody...

    ReplyDelete
  9. betul2 sis nisa . lelaki stail bls msg pendek2 .bila org tnye knp , dia ckp tak de ape . ==" kalau perempuan buat cmtu bising . diorang tak pe plak ? grrr~

    ReplyDelete
  10. @maryam

    hehe
    betul gak
    tp laki pon ade yg kuat moody :P

    ReplyDelete
  11. @Cik Ila

    kan...
    org susah faham sebab dorg x rase.
    :)

    ReplyDelete
  12. @Ciki

    huhuu
    tu lah..
    dorang tak pernah fikir menda lain.
    kita pun ade hati dan perasaan jugak kan?

    ReplyDelete
  13. @Syed Hilmi Syed Yahya

    statement tu selalu sgt dengar.
    sebab laki tak pernah fikir yg kita wanita ade jugak hati dan perasaan.
    kalau moody aje x semestinye period.
    ;)

    ReplyDelete
  14. @lady XOXO

    hehe
    kalau kita mesej pendek2 laju je dia detect kan. hehe

    haha
    encek pandai pujuk tu kawan jeee~

    ReplyDelete
  15. @Fxysche Nas

    hye dear..
    thanks for dropping by :)

    kite moody bile penat :)

    ReplyDelete
  16. Moody ialah perasaan yang sentiasa ada dalam diri manusia... =)

    ReplyDelete
  17. lelaki memang macam tu lor Nisa. asal kita moody je, selalu blame kita period. sakit hati je.

    ReplyDelete
  18. "Lelaki pun pandai moody. Paling ketara bila mesej balas pendek pendek"

    bkn moody tp mls nk taip snanye..haha =]

    ReplyDelete
  19. @Rara Nasiha

    tu lah...
    macam tak ada sebab lain aje nak moody.. kan~

    ReplyDelete
  20. @a little less conversation

    kalau malas nak taip tu biasa lah.
    tp kalau dia tiba2 je moody kita pun dpt detect..
    perempuan instinct nye kuat tau
    :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay