Tuesday, December 21, 2010

Jom Berkenalan? Jom Laa..

Aku telah di tag oleh Adik Hanna untuk segmen JOM BERKENALAN anjuran Catatan Loqman Hakim.


Klik banner untuk ke blog tuan segmen ini.

JAWAB 7 SOALAN :

1) Apakah status anda?
Jujur ye, ketika ini saya single. Tapi tak pasti kalau saya meng-available kan diri kepada sesiapa. Hahahaa~ Oke ini jawapan jujur!

2) Ceritakan pasal diri anda.
Umur saya pada tahun 2010 ni 19 tahun. Belajar kat UNISEL kampus Shah Alam, course Diploma in Communication and Media. Dulu pernah teringin nak jadi pensyarah, tapi sekarang bercita cita nak jadi pengacara atau pembaca berita. Pilihan kedua ialah Public Relations. Suka warna hitam, putih dan dark brown. Sekarang makin suka dengan warna pink dan purple pulak! Suka makan dadih coklat!

3) Ceritakan pasal blog anda.
Entah dah berapa lama aku terlibat dalam bidang blogging ni. Dulu asyik tukar URL blog dan nama blog. Suka letak gambar kat header, lepas tu decide untuk delete blog dan re-blogging. Blog Saya Suka Menaip ni ditubuhkan semula pada awal tahun 2010 ni jugak. Suka cerita pasal personal life kat sini, lepas tu sekarang makin suka post video tutorial, berkongsi pasal mekap / fesyen dan juga fotografi.

4) Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Bagus untuk cari kawan, share gambar, cerita dan lain lain. Tapi kecewa bila ada yang salah guna blog untuk jatuhkan orang lain. Harap dijauhkan ye. Kita nak dunia blog ni aman je, tak mau la gaduh gaduh :)

5) Nasihat kepada rakan rakan yang baru nak buat blog?
Jangan suka sangat sarat kan blog sampai nak loading page pun slow, jangan lah tulis sesuka hati. Silap hari bulan boleh kena saman dengan SKMM! haha :P

6) Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda.
Keunikan?? Unik ke? Aku rasa blog aku biasa sahaja, sama seperti orang lain. Tapi saya sangat terharu bila ada juga blogger yang sudi follow blog picisan aku nih. Mungkin mereka tahu apa uniknya blog aku ni di mata mereka?? hehe~

7) Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Selagi mampu, saya akan menulis di sini, selagi ada yang sudi baca. Dan impian saya.. ermmm.. impian ape ye? hehe~ tak ade lah kot setakat ni. hehe~ InsyaAllah nak jadi blogger yang berjaya. wahahahaa~


Tag 4 orang blogger :

15 comments :

Anisa Hang Tuah said...

all the best yaaa

Syed Hilmi Syed Yahya said...

bagus2,..jwpn yg jujur...semoga dpt tmbah kenlan di blog...hehe

:Cikgu Akim: said...

seronok kan dunia blog ni!semoga kamu berjaya dalam apa jua bdng yg dceburi!

salam perkenalan dari bakal pendidik!

Nisa A. said...

@Anisa Hang Tuah

thanks dear :)

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

hehe
insyaAllah :)

Nisa A. said...

@:Cikgu Akim:

salam perkenalan :)

iqbalhakimi said...

owh,,umoq kita sama...hehe.jujur tu penting sebagai rujukan..hehe

Halimkk said...

selamat berblog..

Nisa A. said...

@Halimkk

thanksss
:)

Nisa A. said...

@iqbalhakimi

yup yup~

faa rosli sulaiman said...

tenks ya..upahnye nnt cti koi bwak aok g jln2 ag...huhuhu

Amira Farhana said...

Hohooo ~ terima kasih ohhh makcik :)

Nisa A. said...

@faa rosli sulaiman

hehehee~
welcome ^^
yeayyy lepas ni kita wat dokumentari jalan2 di temerloh yeahh!!

Nisa A. said...

@Amira Farhana

sama2
:D

Misz Jenny said...

wah...memang best arh..

*bru tjumpa blog ni..

heeeee~