Friday, December 31, 2010

Earning Nuffnang Melambung Naik Dalam SEHARI ? ? ?

Wahhh ini bukan tipu ini bukan bohong. Ini bukan ayat propa tau! Ini adalah kejadian yang boleh kategorikan sama macam wonders of the world! Oke ini dah melebih lebih.

Oke guys, tengok tajuk pun dah tahu aku nak cerita pasal ape kan kan kan ? ? Ini merupakan entry untuk aku berterima kasih sangat sangat pada Nuffnang yang pemurah. Serta semua visitor / follower yang support blog aku.

Aku ni memang jenis pemalas ya rabbi nak bukak / check nuffnang account aku. Kalau aku terasa nak bukak maka aku bukak lah. Huhuhuuu~ Itu pun seminggu ada lah dalam dua tiga kali. Ade orang bukak sampai hari hari, setiap masa untuk check traffic dan lain lain. Tapi aku? MALAS lah..! Haiyahhh~

 

nuff

Tapi semalam aku bukak jugak nuffnang aku, Buffered Earnings aku masih ada 9 iklan dalam senarai, dan Metered Earnings punya iklan ada 5 sahaja. Bukan puluh puluh macam blog terkenal pun. Blog aku ni picisan aje. Pandang sebelah mata aje. Cehhhh….~

Tapi bangun pagi aje, aku di tegur oleh Along aku, Meuz Angelo mengenai earnings aku dalam Nuffnang. Beliau suruh aku check. Then, aku bukak aje page Nuffnang, oh mak kau aku terlompat terjun bawah then lompat naik balik!!

Buffered Earnings punye iklan separuh dah tukar jadi Metered Earnings.

Semalam, earning aku dua angka sahaja. DUA ANGKA okeh. Macam aku cakap tadi, blog aku ni tak seberapa aje, so earning pon biasa biasa sahaja lah. Pagi ni, earning aku naik TIGA ANGKA. . .!!! Oh My Prada… Aku speechless kejap. Hehehee lagaknya aku macam orang tak pernah nampak duit! Yang membuat aku terkujat nye ialah earning kita boleh berganda ganda dalam masa satu malam! Padan lah aku tidur lena sangat semalam! Ahhaaaa…~

 

Picture2033Muka excited lebih lebih pulak.

 

Ini bukan nak riak, nak takbur. Aku nak seru kepada semua blogger, jom lah kita ramai ramai rajin update, berkongsi cerita / gambar / video / pengalaman. Walaupun pada mulanya, aku berblogging bukan kerana duit, tapi aku bersyukur kerana di saat  ini, rezeki aku masih murah dan itu semua datangnya dari Allah Yang Maha Kuasa.

 

 

Sayang Nuffnang ketat ketat! Bye bye.

37 comments :

efa said...

bestnya nisa...nuffnag tak sya sya hua...btw tahniah yerp hehehe

Misa Sakura! said...

sy pun baru cek nuff td. huhu. mula2 ada 6 be, then 3 drpdnya pg ni td dh tukar jd metered earnings. apa maksud nya kalau tukar jd metered earnings eh? huhu

congrats btw!

Thalhah Amir said...

wah tahniah. jom join komuniti forum buat bloggers <a href="http://syoknyerblogging.4forum.biz/>http://syoknyerblogging.4forum.biz/</a>

starzieti said...

wah ! congrats..=)

*lepas nih kene rajin update jugak..hee

hannafauzann said...

same la samela! semalam hana ada 6BE . tapi pagi tadi check dah tinggal sparoh . 3lagi dah jd ME . terus jadi 3 angka . wahhh . seronok . first cash out pon tak dapat lagi . haha

..hizamirahim.. said...

wow.
tahniah3.
:)

Cik Liyana said...

macammane...macamane...bagi lah rahsia !!

elyhanna murray said...

waah ! best gile . hanna punye baru jeh rm1 . HAHAHA

Deeyaudeen Sabri said...

waaaa.. Gile la.. abg udin bru ade BE.. hehe :D tahniah kay !

nurihime said...

tepuk!!!!

zana ahmad said...

bestnya.......
:D

Nisa A. said...

@Misa Sakura!

hehe saya pon x tahu :P

Nisa A. said...

@starzieti

hehe
update jgn x update ye :)

Nisa A. said...

@hannafauzann

heheh xleh lawan blog hana lah :)

Nisa A. said...

@Cik Liyana

rajin rajin update :)

Nisa A. said...

@elyhanna murray

hehe
masa nisa mula2 join nuffnang ni pon camtu jugak.

Nisa A. said...

@efa

@Thalhah Amir

@..hizamirahim..

@Deeyaudeen Sabri

@nurihime

@zana ahmad


hehehe
thanks semua :)

CIK CIRA said...

wa besnyer...

Nisa A. said...

@CIK CIRA

hehehe
bese2 aje cik cira :)

Pinky Pixie said...

BE yt tngal 1. huwaaa. nak majuk dngn nuff. kehkeh.

Nisa A. said...

@Pinky Pixie

alalaaa.. tp ME banyak kan?? hehehe
:P

Syed Hilmi Syed Yahya said...

rezki2...!!! boleh belanje ar lpas nie,,,haha

Amirrah Zawani said...

ok lah tu,,
bestnya dapt byk BE..
slow earning dia naik lah nti :)

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

ahahahahaa :)

yad'z said...

eh.. tiru kite nye trademark.. ngeh3x...

sayang nisa ketat ketat.. hehe....

Cik Ernyy said...

hah , bab2 ni still tk paham . K.nisa cemana nk kasi BE ni belambak2 . peerhh , tk fham2 agy . huhu

Nisa A. said...

@yad'z

ouh trademark awk ye? hehee~

Nisa A. said...

@Cik Ernyy

kalau trafik blog kita tinggi, nuffnang akn bg iklan BE kat kita
:)

tqaAwesome said...

tahniah2.. keep it up okehhhh!

Dayana Nasir said...

wah bestnye....bile lah earning nak mcm tu jugak..hmmmm

Nisa A. said...

@tqaAwesome

thankss :D

Nisa A. said...

@Dayana Nasir

hehehe
dah lama nisa blogging baru nak merasa ni :P

eiyla said...

hye..eila pon dah join nuffnang..suke follow blog nisa..=)

Nisa A. said...

@eiyla

hye dear..
thanksss :)

Anonymous said...

nuffnang ni xkena charge ape2 ke? free je kan...? hehehe...

Fid"s said...

mesti seronok sangat ni...
exited

Anna said...

congrats!