Sunday, December 26, 2010

Day 28 – In this past month, what have you learned?

Banyak perkara yang aku dah belajar sejak kebelakangan ni.

 

IMG_8651

  • Paling ketara, mestilah subjek subjek baru semester ni. Yang paling haru, subjek EKONOMI…!!
  • haha~ Economics takdelah horror sangat. Cuma bagi seorang pelajar sains tulen, aku tak ada basic Economics. So aku take time jugak lah untuk masuk dengan subjek ni.
  • But so far so good. Belum masuk part yang killer kot. hehe setakat ni aku rasa aku boleh get along lagi kot dengan subjek ni. ALHAMDULILLAH.

 

blogg

  • Antara perkara penting yang aku belajar dan masih sedang belajar ialah SABAR.
  • Sabar tidak hanya terhad dalam konteks tertentu. Tapi sabar dalam banyak perkara.
  • Dan jika kita menghadapi sesuatu perkara tidak seperti yang kita harapkan, maka sabar tu kena lah extra sikit.
  • Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambaNYA Smile

P/S : Refer to this ENTRY. thank you.

 

 

InsyaAllah, you’ll find your way. Bye bye.

18 comments :

CIK CIRA said...

sabar itu sgt penting tapi cik cira bukan org y penyabar...huhu

dabuldahi said...

economy best!!
suka yang supply n demand tuu...
hahaha

a little less conversation said...

yup sabar dengan segala dugaan dariNYA..

ape yg sy da blaja (pengajaran yg dpt) dr bulan2 lepas ialah mesti igt dimana letaknya kunci motor..xde la nanti melayang duit utk tuka 1 set kunci..hahaha

Nisa A. said...

@CIK CIRA

hehe
nisa pun bukan seorang yg penyabar..
tu yg bljr bersabar nih.
hik3~
^^

Nisa A. said...

@dabuldahi

hehe
awak pun bljr economics?

Nisa A. said...

@a little less conversation

hehehe
leh lak camtu..
hmm cara xnak lupa kat mana letak kunci motor...
attachedkan kunci motor dengan henset. hahha kalau dua2 hilang leh misscall.

Adiba zehan said...

economics best..dulu saya pon basic science..tp bile blaja micro ngn lecture miss lee yg best.i tros fall in luv with this subject

Nisa A. said...

@Adiba zehan

hehe really
^^

sab said...

ekonomi best! wee~

Nisa A. said...

@sab

heheh
:)

Fxysche Nas said...

eknomi? uuuu..tibe2 rasa ngeri.hehe

moge2 awk dikurniakn sift kesabaran yg mggunung tggi dlm diri... ;"D

Nisa A. said...

@Fxysche Nas

hehe
ngeri jugak nih, tp try get along je la hehe
^^

AnisZahra said...

Ekonomi best, tapi saye sgt sedih sbb tak dpt nak score. :(

Nisa A. said...

@AnisZahra

huhu
tulah
nisa skrg tgh struggle nak get along ngn subjek ni ^^

Yassin Zainuddin said...

hek. same text book we have here.

Nisa A. said...

@Yassin Zainuddin

hehehe :D
amik eco jugak eyh?

Yassin Zainuddin said...

yup2. struggle nih. :)

Nisa A. said...

@Yassin Zainuddin

heheh
same here :)