Wednesday, December 1, 2010

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

 

  • ERRRKKKK.. di saat aku mula menaip entry ini, aku dapat merasakan entry ini bakal menjadi entry yang ada unsur unsur kutukan, ketidakpuasan hati, buat orang terasa tak tentu pasal, dan sebagainya…
  • La la la laaa.. oke ini memang tak ada motif, aku tulis entry ni sebab aku dah terima cabaran ni, so aku hanya akan jawab dengan jujurnye..
  • No hard feelings oke? Yeahhh aku tahu pembaca semua berfikiran terbuka kan kan kannn~ hehehee~

 

DSC06080Oke peace dulu…. hek hek hekkkk~ Semua situasi yang aku bagi ni dalam bentuk contoh atau gambaran yek yekk~

 

  1. Aku rasa agak kelakar apabila : Si M kutuk lah si N kaw kaw nih.. Ada aje tak kena pada matanya, sama ada bajunye tak kena ke, or tudungnya warna warni ke, ape ape je lah pasal penampilan si N ituuuu… Tup tup, si M ni pulak yang bangga melaram macam itu…!!!! Adoihhh, orang yang pernah dengar si M ni mengata ngata N, gelak dalam hati aje laaaaa…..~

AKU CAKAP :

  • aku berasa irritate dengan orang macam ini.. kenapa??
  • ye lah, dah kutuk abes abes macam tak ade hari esok, tapi dia yang buat tak apa yeeee???????
  • Ha ha haa aku tak tahu nak cakap ape lah. Aku pernah jugak kena camni, tapi aku tak kesah langsung, sebab aku pun belajar dari orang lain.
  • Tapi kalau berkenan katakan sajaaaa…. tak payah kutuk kutuk, lepas tu alih alih kau lak yang advanceeee Open-mouthed smile
  • Kelakar kan?? Tak gitu? Ahakss.

 

    2. Banyak sangat tanya, nak nak pulak sebelum masuk dewan exam!

AKU CAKAP :

  • Memanglah peribahasa mengatakan “malu bertanya, sesat jalan”… tapi ni bertanya lain punye konsep (ayat aku, apakahhh???)..
  • Lagi setengah jam nak masuk dewan exam, elok aje aku dengan note yang aku dah buat sampai tak tido malam… sekali datang la seorang manusia, atau dua orang (oke berapa pun ikut korang la)
  • Sekali dia tanya macam macam macam lak pasal nota kita tuuuuu.. sekaligus buat aku rasa insecure dan tergugat.. aku lak yang gelabah sebab aku rasa aku study tak cukup lah, salah point lah, bla bla blaaa…
  • tak ke dah ganggu mood orang nak study?? kalau discuss sama sama tak apa.. jangan lah pertikaikan cara orang lain studyyy~ setiap orang kan lain lain cara nyaaa~

p/s : Tips nak menjawab exam dengan tenang dari Dr.Fazley… “Jangan berkawan dengan orang yang banyak tanya” ehmmm????? Oke kalau tak caya gi laman web TONTON tu, kau tengok la Remaja.

Picture1815Hek hek hekkk~ “NOTA EXAM” ke tuuuu???? Oopss! haha

     

    3. Pengotor

AKU CAKAP :

  • Tak kira lelaki atau perempuan, adeehhhh wahai semua ingat lah kebersihan itu separuh dari iman…!!!!
  • Huuuu susah lah nak cakap.. hermmmm~

 

    4. Berlagak

AKU CAKAP :

  • Ini sikap tipikal kita yang bernama manusia… huhuuu~ aku pun tak terlepas jugak kan kan kan..
  • apa nak buat aku manusia biasa jugak. AKU TAK PERFECTTTTTT macam kau
  • Tapi paling tak tahan nak gelak bila ada orang cerita pung pang pung pang “aku ade itu ini” tapi dia tak tahu yang orang dah tahu kedudukan sebenar dirinye itewww…~

 

  5. Dengki

AKU CAKAP :

  • ini lagi biasa.. pantang betul nampak orang lebih sikit dari dia.. abes la lajuuuu aje kutukan cacian serta makian yang lahir dari mulut suci-la-sangat beliau yang berkenaan.

CONTOH :

A berkate“Ehh lawalah pulak baju beliau”

B yang berada di sebelah A berkata “Elehh setakat baju macam beliau itew sploh aku boleh beli”

  • Eh ehhh padahal tegur biasa ajeee… Terusss masam muke yeh?
  • Haiyohhhh tak boleh langsung dengar orang puji orang lain, nak puji dia aje 24 jam agaknye???

 

Picture0884Kau tengokkk????? Aku yang selebeh macam ini pongg ade yang dengki / tak suka ke??? Ape la yang aku ade… ish ish ishh~

 

  • Aku tulis ni bukan untuk sakitkan hati sesiapa tawww.. wuwuwuwuuu~
  • Aku tulis semua ni berdasarkan pengalaman peribadi aku yeee… janganlah pulak terasa tak tentu pasal
  • Tapi kalau lahhhh (aku kata kalaulahhhh) orang orang yang berkenaan dalam situasi di atas terasa jugak, aku harap beliau muhasabah lahh
  • aku nak cakap lebih lebih tak guna jugak.. aku BUKAN pakar motivasi ke.. dan AKU TAK PERFECT..
  • aku jugak ade hati dan perasaan..
  • TERIMA KASIH.

 

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

 

bicara : bila aku mula rasa sebak + geram.. tapi aku tidak pilih untuk publish di sini, sekadar kongsi mana yang patut.. yang lain aku simpan dalam hati.

14 comments :

..hizamirahim.. said...

tahu takpe.
bukan semua boleh dikongsi dlm blog.
XD

Nisa A. said...

hizami :

kan kan kannn
:P
huhuu~

*Laut China Selatan* said...

HAHAHA.
bnda ni mmg org laen pun penah
kene. its part of our life kan?
tp mmg semua xley cte, KONTROVERSI you!
CHILL :)

anis said...

jangan sedih2. yang penting hati kena kuat. dont let that silly things bother you okay ;)

Anonymous said...

sy pun tsgtlaaaaaaaaaaaaaa xsuka org2 yg di listkan spt di atas..mmg dh tkenapun..trutamanya yg kutuk2 org pas 2 dia sndiri pun wat..yg 2 mmg bnyk kali tkenala..sakit hati btol..sabar je la..ish..manusia2..eh..aku pun manusia gak..huhu.. ;)

Nisa A. said...

laut china selatan :

hehhe
yup2~
kontroversi gitewww
:P
ahakss~

Nisa A. said...

anis :

yesss dear~
thanks a lot :)

Nisa A. said...

anonymous :

hehe
manusia ni macam2 perangai kan..
and.. kita pon manusia. ahaks~

Anonymous said...

(anonymous td.. :) )
hehe..suka sgt baca blog kamu..setiap hari bkak.. :) thanks sbb kongsi ilmu..trutamanya video "cara saya pakai anak tudung syria"..1st time tahu,inner 2 kena tetas kalau tak nak dia melekat kat muka..thanks..:)

Syafiqah Sabki said...

Nice entry nisa..betul2 kite pun pernah kena..siap kutuk blog kite tak besz...bagi tips itu inih kate tiru mcm hanis zalikha..pastuh letak gambar sendiri pun salah..eii geram jugak cam nak sembur balik..tapi sabor je sbb satu kelas..huhu

Nisa A. said...

anonymous :

hye there..
hehe really? thanks a lot for ur support..
hehe
tips pasal inner tu x seberapa pon..
i buat pun macam main2 aje. hehe~

btw welcome :)

Nisa A. said...

syafikah :

hehe
beselah tu.. ade org yg x suke kita buat itu ini, tapi sebenarnye beliau suke tuuuuu.. tapi dia terrrlalu ego untuk mengaku.
hehee
so biarkan aje..
sebenarnya dia suka tu tapi ego sangat nak puji. hehe~

Qai said...

Biasa laa 2...Manusia nie kan ad perasaan hasad dengki ngan ego....jangan layan org yg berperangai cm 2....

Nisa A. said...

qai :

betul tu..~