Thursday, December 23, 2010

Datang Bulan? Jangan Tahu Merungut Aje. . .

  • Ouhhh jangan cepat sentap oke. Jangan cepat touching. Jangan cepat marah bila baca tajuk entry.
  • Baca dulu, faham dulu, ambil tahu dulu mengenai apa yang aku nak taip di sini. Dalam entry ini marilah kita mengamalkan SIKAP TERBUKA ye.. terutamanya para perempuan di luar sana.

 

images

  • Seperti yang kita tahu, kalau perempuan datang bulan, mesti lah ada yang kena period cramps. Ya memang sakit!
  • Kalau datang bulan aje mesti moody sikit kerana perubahan hormon.
  • Paling menyampah bila ada orang yang cakap, “Kenapa kau nih moody semacam? Datang bulan ye???”
  • Kalau lelaki yang cakap macam tu, nak aje aku balas, “Ala mak kau, kakak kau, adik perempuan kau, girlfriend kau pun datang bulan jugak!”
  • Oppsss kasar pulak. Hehehehee… Kalau perempuan pulak yang cakap, gatal nak jawab,”Alah kalau kau datang bulan tak hengat lak moody kau macam mana.”
  • Hahahahaa oke bukan ini perkara yang aku nak kupaskan. Sebenarnya datang bulan pun ada kebaikan.

Tak percaya kaaa??? Kalau tak percaya baca ini :

 

Datang Bulan Cegah Rogol

KUALA LUMPUR: Disebabkan datang bulan, seorang wanita berusia awal 30-an terselamat daripada dirogol seorang pemandu teksi di Jalan Raja Chulan, di sini, semalam.

Read more : CLICK HERE

 

  • Yang diatas adalah sedikit petikan berita yang aku baca dari Harian Metro Online.
  • Bersyukurlah mangsa dalam berita itu tidak dirogol. Kerana apa? Kerana dia DATANG BULAN…!!!!
  • Mungkin ada yang memandang remeh hal ni. Tapi hikmah disebaliknya, Allah menjadikan sesuatu itu untuk kebaikan kita juga.
  • Kalau anda atau sedara mara, atau adik beradik anda yang menjadi mangsa dalam kejadian di atas macam mana???? Fikir fikir kan lah.
  • Berita ni buat saya insaf. Huhuhuu tak nak dah merungut kalau datang bulan.
  • Sesungguhnya hikmah disebaliknya lebih besar dari apa yang kita sangkakan.

 

Lelaki dan perempuan sila bagi pendapat. Bye bye.

25 comments :

Ciki said...

insaf2

Anisa Hang Tuah said...

senggugot sgt menyakitkan
tp kena cool

Khumaera Ismail said...

maera jrg kena period pain..tapi bile dah lame ta kena., rindu pulak..lalaalalala~ suke period sb leh tidoooooo lame sket..hihihi~

Nisa A. said...

@Ciki

hehe
saya ponggg~

Nisa A. said...

@Anisa Hang Tuah

heheu
kalau dah x tahan sgt tuh amik je ubat :)
yup2 kena cool. hehe

adrinaqamarina said...

baru lepas baca entri tu. adoilaaaa~

eVy-D-YaNa said...

yup..btol tu..Tuhan cipta sesuatu mst ada kebaikannya...tp seblum dpt kebaikan tu kena lalu kesusahan siket :)


Talk of A Soul

Nisa A. said...

@Khumaera Ismail

sama laa..
jarang kena period cramps
huhuu~

Nisa A. said...

@adrinaqamarina

hmm
tu lah
hehe
:)

Nisa A. said...

@eVy-D-YaNa

beto betol
sokong anda
:)

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ingin tahu...

barape peratus (%) pentingnya lelaki kene tahu or ambil tahu tentang period wanita..?? n ape kebaikanye klau lelaki itu tahu..??

fathiahRAIHANA said...

ade doa untuk kta yg dtg bulan nie taw :)

~aku boy~ said...

erm...sy ada member pmpuan,
kite keja seofis..baru tadi dia mention.. dah sebulan dia tak datang bulan (kami jenis yg open minded kwn rapat la katakan)..sbb dia ckp dia jenis yang period tak menentu... kesian dia sbb makan tak lau...



wah! sy lelaki 1st ker yg komen ni??? hik3

HaNa HoNeY said...

true true
kebaikan tuh
hahaha

aidillah HAIMI said...

memang sakit bila tiba period.

twinkle twinkle said...

hoho betul jugak kan,,xpernah terfikir sblm ni :)

n i k l i s a said...

tuh la pasal... tapi dalam artikel uh cakap cabul..
ape beza cabul dengan rogol?

Nisa A. said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

ouhh ye
peratusannya memang sy xtahu.
tp bagi PENDAPAT SAYA, laki perlu jugak ambil tahu. nanti camne nak jaga anak bini kan...

bukan ape., sbb byk laki yg salahkan perempuan yg moody sbb period.. datang bulan tu kan kejadian Allah... huhu~
so setiap kejadian NYA mesti ada hikmah
:)

Nisa A. said...

@fathiahRAIHANA

yup2
:)

Nisa A. said...

@~aku boy~

kalau mcm tuh kena pergi check kat doc laa..
bahaya tauu..
huhu~

Nisa A. said...

@HaNa HoNeY

hehe
kan?
:)

Nisa A. said...

@aidillah HAIMI


yup2
hehe
:)

Nisa A. said...

@twinkle twinkle

hahaha
kan kan kan :)

Nisa A. said...

@n i k l i s a

hehe
nasib x rogol.
kalau mangsa dlm berita tu x dtg bulan, then dia kena rogol, dia dah hilang takhta diri, kemungkinan boleh mengandung, lepas tu dia akan depressed, tekanan perasaan, dan macam2 lagi laa..

cabul lak mungkin perbuatan meraba or something like that.
paling2 mangsa akan mengalami trauma

nurihime said...

kak nik ske je dtg bulan.mmg la sengal2 perut,sakit pinggang jgn cakap,tapi sebaik shj dtg bulan,cm ade satu kelegaan sebab kekotoran dah keluar dr bdn.ape pun perempuan tu mmg sgt2 bernasib baik sebab pemandu teksi tu x bejat sgt(?).ade je org yg mmg dh x kire dtg bulan ataw x.langgar je.apepun sentiasa beringat tentang keselamatan diri sendiri.jgn percaya orang asing.kalo sorang2 jgn cube2 naik teksi.