Wednesday, December 15, 2010

Cubaan Editing 4 : Fake HDR

  • Assalamualaikum.. salam perpaduan.. salam 1 Malaysia.. alamak, kalah pembaca berita kot..!!
  • oke oke.. tak ada sangat nak cerita.. entry kali ini mengenai habit Nisa yang suka sangat edit gambor..
  • ini merupakan kali kedua Nisa mencuba tutorial editing di blog saudara Shafiq Ezhan 
  • tutorial kali ini merupakan tutorial yang dah lama aku nanti nanti kan.. chewahhh…

 

TUTORIAL : Fake HDR by Shafiq Ezhan

  • dahulu aku pernah cuba tutorial melakukan teknik cross process pada gambar..
  • ye lah, selama ni aku asyik guna software yang buat effect sebegini secara automatik pada gambar. hehe..
  • sekarang dah makin berminat nak menggeledah fungsi fungsi Photoshop. hehee
  • OKE.. lets cekidaut bebeh!!

 

before and after HDR 1

  • TARAAAA… jadi tak? jadi tak?? Alhamdulillah jadi lah jugak.. haha tak ade lah teruk sangat kan??
  • aku masih perlu banyak berlatih menggunakan photoshop nih…
  • ye lah, kalau harap aje photoshop siri yang paling cambest masa kini, tapi tak reti guna buat ape kan?? kan?? ooppss! haha
  • Okelah.. minta saudara Shafiq Ezhan sendiri komen ye… saya ni suka dengar nasihat pada yang pakar, insyaAllah berguna untuk membaiki kelemahan diri :)

P/s : Ouhh ye, KLIK SINI untuk tengok entry aku cuba Cross Processing Effect.

 

Gila edit. Bye bye.

12 comments :

hannafauzann said...

santek ! santek ! :D

Nisa A. said...

@hannafauzann

hanna pon ade try gak kan??
tunjuk laaa...
hehe~

hannafauzann said...

hehe . tamo la . ta santek . huahua .

Nisa A. said...

@hannafauzann

alalaaaa..
sama je la hasilnye..
hehee~

ezhan_artwork said...

waa, cantik dah ni, cuba try buat kt picture bangunan. mesti lagi best. Arr lagi 1 klau nak best skit. naikkan contrast dia. biar color dia menyerlah skit. hihi.

pape pon thanks sbb sudi follow tutorial ezhan :D

Nisa A. said...

@ezhan_artwork

oke.. contrast yek, i'll try it on next trial of editing ;)
thanksss
:D

SAKURA said...

comel sngat la..pndai jgk awk nie.
=)

Nisa A. said...

@SAKURA


???
ape yg comel tu ye?

mr.panda said...

jadi3...hehe..oke la tu..tp lau nisa wat kt gmbar mcm bangunan ke,objek2 lain ke lg santekk..:)

Nisa A. said...

@mr.panda

tu lah..
lepas ni nak try kat gamar lain lak :D

creativeheart said...

ok2...
tp try naikkan color n try lembutkn sikit gmbr nie...

Nisa A. said...

@creativeheart

hehe oke oke
nnt sy cuba lagi
thanks a lot hisyam :D