Wednesday, November 3, 2010

Terasa Hati

buruk nye muka kalau bersedih!!

  • kadang kala kita boleh terasa hati dengan perkara perkara yang tak sepatutnya
  • kita boleh terasa kalau kita nampak apa apa yang sebenarnya not really related to us
  • persoalannya sekarang : perlu ke terasa?
  • aku tak mengata kalau kalau ada sesiapa yang terasa.. aku pun manusia biasa, boleh terasa jugak
  • hmmmm.. situasinya, aku terasa dengan something yang aku nampak di mukabuku
  • perkara tu takdelah berkaitan dengan aku, tapi perbuatan orang yang post something itu buat aku terasa...
  • terasa macam mana? terasa macam... ermmm... kehidupan privasi aku tiba tiba diganggu oleh orang yang tidak senang melihat aku happy
  • erkkk.. begitu sekali tuduhan aku kepada beliau itu?

  • oke oke.. macam ni.. hmmm ape perasaan korang kalau korang tengah happy, hidup tak kacau orang, then ade pihak yang seakan tidak senang dengan semua itu?
  • mungkin pihak itu berasa terancam?? huuuu nak terancam sebab apa pun aku tak pasti.
  • kemudian pihak yang berkenaan itu macam sengaja nak buat kita terasa dan sakit hati?

  • ouhhh stop it nisa... sekarang aku rasa aku menulis secara defensive.. haha ye lah tiba-tiba post entry yang menulis segala perkara demi membela diri..
  • huhu aku bukan nak membela diri... aku cuma tak suka nak terasa sangat kalau dah memang bukan berkaitan aku kannnn...
  • aku cuma bayangkan situasi yang disebut di atas.. ye lah sekarang ni guna mukabuku pun boleh nak serang orang
  • haihhh lepas tu orang sekeliling yang melihat, tipulah kalau takde langsung yang tiba-tiba terasa kan...
  • aku tulis pasal entry ini pun berdasarkan pemerhatian aku...
  • kadang kala nafsu setan berjaya jugak goda aku, lantas buat aku tulis something yang tidak patut kat mukabuku
  • tapi kalau boleh aku nak elakkan lah~
  • pendek kata, aku pun manusia biasa.. aku boleh terluka, sedih, terasa, gembira dan menyayangi..






currently listening to : Because I'm A Girl by KISS
perasaan : hati rapuh umpama tisu, namun tiada yang menjaga

9 comments :

DOLCEshasha said...

orang dengki memang mcam tuh, biarkan..

cerah cerah said...

wat hepen?

Nisa A. said...

dolce :

huhu
kannn
tak mampu lak nak puaskan hati semua org :(

Nisa A. said...

cerah :

entah lah
hati manusia kan..
cepat sangat terasa nye
:)

Anonymous said...

http://www.ayunar.biz/2010/08/customer-review-nisas-story-on-2tone-n.html



"the way the wore the inner"? so much THE hun. Good trying but Improvement drives better. keep it up. Likes You.



regards,
Mr. Eye. :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

oh hi my.Eye..
sebenarnya ayat tu sepatutnya "the way they wore the inner"

hehhe
typo error.. sorry :)

and thanks.

Biela Yusoff.. said...

ala kak biarkan dia..kak nisa adlah kak nisakan...pedulikan je..dia.

Nisa Menaip said...

@Biela Yusoff..

ehhehe
thankss
:)

NADIA said...

pe bleh buat..sabar jelah karena sabar itu separuh drpd iman.. =)