Thursday, November 18, 2010

Style Shawl : Simple Aje

 

  • wuhuuuu entah apa mood kus kus aku datang, tetiba nak buat video shawl.. hehehe
  • aku sedang blogwalking ke blog blog yang banyak gambar fesyen wanita bertudung masa kini
  • dan aku bukak bukak Youtube tengok tutorial shawl.. dan setelah melihat video tutorial dari Hana Tajima aku telah terbuka hati nak try style shawl dia
  • tapi tangan aku ni gatal gatal pulak nak mengubah ngubah dan nak modified sikit style beliau. hahaaa…
  • tapi mesti dah ramai yang pernah tengok style macam ni kan.. alah tak kesah la.. nak share aje Open-mouthed smile

 

376__1100x800_hana-tajima-hijab-maysaa

  • ehhh ini BUKAN aku okeh.. haha ini lah Hana Tajima…
  • cute nye dia.. kulit licin lak tuh. okeh jeles jelesss

 

Picture1920

oke ini baru saya.. errkkk serabai sikit lah =.=

 

 

  • ouhhh lupa nak cakap kalau guna shawl lycra pon besh jugak.. hehe
  • hehe sorry lah kalau cara aku pakai shawl macam tak kena aje di mata korang.. dah nama nye CARA SAYA kan..
  • setiap orang punya cara sendiri. ehhehe
  • dan jugaaaaaa abaikan mimik muka aku masa aku tunjukkan pin tuh. hahahaa macam ape je… ??!!

 

Picture1919

Picture1925

  • oke dah dahhh nanti muntah pulak orang orang yang baca blog aku ni..
  • maaf la kalau aku letak gambar memang tak hengat sikit. ahhahaha harap tak ade yang pengsan kerana meluat berlebihan =.=
  • dan thanks kepada yang sudi tengok video tak seberapa aku nih… niat aku cuma nak share.. tak paksa pun ikut. heheh

 

 

bicara : aku bukan model Crying face

82 comments :

nyna said...

cantik :)

Anonymous said...

cool. why dont u make a tutorial on how you make up eveyday. start from the basic.

Budak Setan ! said...

nnt kasi letak tutorial cara lelaki pakai seluar plak...

Nisa A. said...

nyna :

thanks dear :)

Nisa A. said...

anonymous :

thanks..
ouh thanks for the idea too..
i'll think about it :)

Nisa A. said...

budak setan :

hohooo
ade pulak?
habes anda pakai seluar mcm mana?
ahaha!!

Qai said...

Cute....

Nnti buat laa totorial cara kay bertudung...

Keep more posting ^__^

Anonymous said...

bdw, i really wanna see how you apply your make up. cause looking for the best make up is quite difficult. how you make yourself look stunning than others in your campus.

Nisa A. said...

qai :

thankss
:)

Nisa A. said...

anonymous :

thanks.
actually i wear make up seldomly..
i only put extra make up on my face for important events. hehee

besides.. i think i'm nobody at the campus.. there's a lot of other beautiful people in my college.
:)

PuTraYaMaDa said...

cute dah tu

Nisa A. said...

putrayamada :

hehe
thanks
:)

marlia atashinchi said...

cantik gak pakai selendang cmtu..nampak sempoi je...hehehe..ppepun..mmg cntik ar!huhuuhu..

marlia atashinchi said...

cantik gak pakai selendang cmtu..nampak sempoi je...hehehe..ppepun..mmg cntik ar!huhuuhu..

Nisa A. said...

marlia :

hehe
thanks
:)

Anonymous said...

can you wear this for tmr? haha. ^^

Nurulbadiah Lai said...

thanks 4 de tutorial..hahaha..
actually i xreti paka yg simple ni..selalu je try yg payah2..ni i dh tahu dh
thanks

saya_arief said...

nice..
;D

Nisa A. said...

anonymous :

haaaa
since i cant wear my contact lens, i guess i cant la
:(
sorry~

Nisa A. said...

nurulbadiah :

hehe
sama2..
ni pun tak seberapa..
video suka2 aje nih~

Nisa A. said...

saya_arief :

thanks
:)

lady XOXO said...

cantek.. nice tips dear.. leh try.. ekkeke.. pergh leh jadi model kamo nie

ain kadir said...

nisa,,yg berlebih tuh xterjatuh ke nnt?huhu

Nisa A. said...

lady xoxo :

thankss..
hehe
model??
xde lahh~

Nisa A. said...

ain kadir :

hehee
sebab tu for best result guna shawl cotton or pashmina.. berat sikit.
sy guna shawl jojet sebab mase buat vid nih xde shawl cotton / pashmina dgn sy. hehe

kalau nak pakai shawl bese cmni kena jugak la pin guna jarum peniti betul2 ats kepala.. pandai2 la sorok. hehe

btw thanks for dropping by :)

Lady Shana Sweet said...

tak muntah pon cik nisa...
huhuhu suker! suker! suker!

#model tak bebayar tu comeyl la..
saper erk?? <-- buat2 tak tau!!

Fatin said...

likelikelike!
huhuhuu

Nisa A. said...

lady shana :

haha
tu model ntah mana...
nampak kat mamak tadi, tu suh dia jd model, xde gaji.
haha

btw thanks :)

Nisa A. said...

fatin :

hehe
thankss thankss thankss
:)

Anonymous said...

nisa nisa. please do the make up tutorial :(

♥..permysuri_hati..♥ said...

nisa K thnks 4 da tutorial ok...cik mas suka sgt2.. :)
eden torai...hehehe

mahirahnazlim said...

sgt suka tgok nisa pki segala mcm style shawl ni .
cantekk :)
na try tapi mcm ta konfiden je .
suke tgok org pkai , sndri pakai
mcm hape je =='

MiSs StrAnGer said...

NICE~
t nisa share la lagi tips..
nak try la pasneyh

Nisa A. said...

anonymous :

insyaAllah...
:)

Nisa A. said...

permysuri :

thankss
:)
ni pun tak seberapa~

Nisa A. said...

mahirah :

hehe berlatih pakai2 kat rumah..
nnt bila dah selesa mesti konfiden nak pakai
:)

Nisa A. said...

miss stranger :

thanks dear..
insyaAllah..
:)
thanks for ur support~

masshie mastura said...

dear sgt thanks :D
i mmg tgh cari cane nk pki shawl jenis nie hehe ;)

Nisa A. said...

masshie :

hehe
most welcome :)

BlueberrY CheesE said...

sweet!!!!really2! ^^

Nisa A. said...

blueberry :

thanksss
:)

Anonymous said...

seryes..
u memang gojes + natural beauty !!!!

Nisa A. said...

@Anonymous

thanks :)

dabuldahi said...

thanks ajar.. lepas ni mak nak pakai tudung jugak.. auw~

Nisa A. said...

@dabuldahi

auwww
suke suke..
nnt post la gambar yek :P
ahaks~

MERAH said...

ohh cantiknyeeeee.sukeeeeeee:)

Nisa A. said...

@MERAH
hhehe
thanks~

SpaQue said...

tergoda jp..nk try pkai leh :p


Latest entri Piala AFF Suzuki 2010 I Garuda Tempang Diratah Harimau Muda

Nisa A. said...

@SpaQue

ahahaaa
sila kan silakan :)

ezan said...

dah try buat, tapi tak jadi, huhu
tensionnya!

Nisa A. said...

@ezan

hehehe
byk berlatih dik.
akak pon bukan kali pertama buat terus jd ;)

Misa Sakura! said...

mau try nanti. tunggu shawl cotton yg di order samapi rumah. nanti kalau brjaya I tunjuk kat u. hehe

Nisa A. said...

@Misa Sakura!

hehe selamat mencuba.

Misa Sakura! said...

dah cuba!
http://strawberryna76.blogspot.com/2011/01/cubaan-memakai-loose-style-shawl.html
hhehe!

Nisa A. said...

@Misa Sakura!

hehehe
oke nnt i tgk :)

Nieza Micha said...

wahh... cantik... nak try la esok... huhu...

Nisa A. said...

@Nieza Micha

ehhehe
dah try nnt tunjuk kat nisa ye ^^

SperMAtids BloG said...

alamak,nmpak leher..xbest..
tutup semua lg steady ..aha!

Nisa A. said...

@SperMAtids BloG

hehee
video lama :)
thanks utk teguran. hehe~

SperMAtids BloG said...

ahha!ingt xdi aprove..haha
anyway.. sori ah sibuk hal orang plak..he

try pasnie wat tutorial kai songkok plak..
laki xkan nak pakai shawl gak..ahha

Nisa A. said...

@SperMAtids BloG

hehehe xpe. sy x kesah. sy terima pendapat anda..
hehe lgpun awk dtg dengan aman kan :)
ehhehee~

tuto pakai songkok?? ehheh nnt suh adik sy jd model nya ahakss :P

Ameera Suhaime said...

mana nak cari anak tudung yang tutup leher tu eh? cantik la awak :)

Nisa A. said...

@Ameera Suhaime

tudung ni x tutup leher dear,,
it's just a plain jojet shawl :)
tp kalau u nak inner yg leh cover neck, byk jual kat kdai2
:D

bungakuning . said...

santek apa cenggini . very the cute lah :) senang je kot nak pakai ceggini :)

Nisa A. said...

@bungakuning .

ehehe :)

♡ Sutera Kasih ♡ said...

serius COMEL SANGAT !!!!!!! :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@♡ Sutera Kasih ♡

thanks a lot dear :)

Nordin Daughter said...

same dgn video adik :)

Nisa Menaip said...

@Nordin Daughter

ouhhh xtahu lak. hehe

Tasha said...

cantekk~..sy da try da..jdi daa..=)hehe..

Nisa Menaip said...

@Tasha

thankss dear :D

bella said...

love all your style..:)bagi tutorial byk2..ley follow..hehehe

Nisa Menaip said...

@bella

thanks dear :)

bukan photographer said...

awat tak keluar suara...

elly said...

arrrrghhhh..da agk da!!!!!....sye cam muke awk..hahaha sbb blaja nk pkai shawl byk tgk video awk...hahaha video nie pn sye da tgk...btw thx ya ajk pkai shawl..harap maklum la bru nk bjinak2 pkai tdung.....sweet sgt....

miss nadya said...

thanks...dapat belajar lagiey..sowi la..nad ni memang baru pandai pakai tudung.:)

Tuan Auz said...

yg letak ajer atas kepala tu, x perlu pin ke? ke nk pin? if tunduk ? :D

Anonymous said...

nice but it can be more nice if you cover your neck during you make the tutorial ;)

sory it is just my opinion...

zieyha said...

suke sngt tngok akk wt video!!

"Cik Belog Kecil" said...

nysa wat la tutorial pkai shawl yg ada anting-anting ujung tu.. hehe sori tataw sgt nama2 shawl ni..:)

yaya yayot said...

Hee. Yaya selalu pakai yang macam ni. Simple, kejap je dah siap :)

aku~ said...

ccantik! nak cantik cam Nisa gak ! thee heee heee ! :P