Thursday, November 18, 2010

Style Shawl : Simple Aje

 

  • wuhuuuu entah apa mood kus kus aku datang, tetiba nak buat video shawl.. hehehe
  • aku sedang blogwalking ke blog blog yang banyak gambar fesyen wanita bertudung masa kini
  • dan aku bukak bukak Youtube tengok tutorial shawl.. dan setelah melihat video tutorial dari Hana Tajima aku telah terbuka hati nak try style shawl dia
  • tapi tangan aku ni gatal gatal pulak nak mengubah ngubah dan nak modified sikit style beliau. hahaaa…
  • tapi mesti dah ramai yang pernah tengok style macam ni kan.. alah tak kesah la.. nak share aje Open-mouthed smile

 

376__1100x800_hana-tajima-hijab-maysaa

  • ehhh ini BUKAN aku okeh.. haha ini lah Hana Tajima…
  • cute nye dia.. kulit licin lak tuh. okeh jeles jelesss

 

Picture1920

oke ini baru saya.. errkkk serabai sikit lah =.=

 

 

  • ouhhh lupa nak cakap kalau guna shawl lycra pon besh jugak.. hehe
  • hehe sorry lah kalau cara aku pakai shawl macam tak kena aje di mata korang.. dah nama nye CARA SAYA kan..
  • setiap orang punya cara sendiri. ehhehe
  • dan jugaaaaaa abaikan mimik muka aku masa aku tunjukkan pin tuh. hahahaa macam ape je… ??!!

 

Picture1919

Picture1925

  • oke dah dahhh nanti muntah pulak orang orang yang baca blog aku ni..
  • maaf la kalau aku letak gambar memang tak hengat sikit. ahhahaha harap tak ade yang pengsan kerana meluat berlebihan =.=
  • dan thanks kepada yang sudi tengok video tak seberapa aku nih… niat aku cuma nak share.. tak paksa pun ikut. heheh

 

 

bicara : aku bukan model Crying face


82 comments:

  1. cool. why dont u make a tutorial on how you make up eveyday. start from the basic.

    ReplyDelete
  2. nnt kasi letak tutorial cara lelaki pakai seluar plak...

    ReplyDelete
  3. anonymous :

    thanks..
    ouh thanks for the idea too..
    i'll think about it :)

    ReplyDelete
  4. budak setan :

    hohooo
    ade pulak?
    habes anda pakai seluar mcm mana?
    ahaha!!

    ReplyDelete
  5. Cute....

    Nnti buat laa totorial cara kay bertudung...

    Keep more posting ^__^

    ReplyDelete
  6. bdw, i really wanna see how you apply your make up. cause looking for the best make up is quite difficult. how you make yourself look stunning than others in your campus.

    ReplyDelete
  7. anonymous :

    thanks.
    actually i wear make up seldomly..
    i only put extra make up on my face for important events. hehee

    besides.. i think i'm nobody at the campus.. there's a lot of other beautiful people in my college.
    :)

    ReplyDelete
  8. cantik gak pakai selendang cmtu..nampak sempoi je...hehehe..ppepun..mmg cntik ar!huhuuhu..

    ReplyDelete
  9. cantik gak pakai selendang cmtu..nampak sempoi je...hehehe..ppepun..mmg cntik ar!huhuuhu..

    ReplyDelete
  10. can you wear this for tmr? haha. ^^

    ReplyDelete
  11. thanks 4 de tutorial..hahaha..
    actually i xreti paka yg simple ni..selalu je try yg payah2..ni i dh tahu dh
    thanks

    ReplyDelete
  12. anonymous :

    haaaa
    since i cant wear my contact lens, i guess i cant la
    :(
    sorry~

    ReplyDelete
  13. nurulbadiah :

    hehe
    sama2..
    ni pun tak seberapa..
    video suka2 aje nih~

    ReplyDelete
  14. cantek.. nice tips dear.. leh try.. ekkeke.. pergh leh jadi model kamo nie

    ReplyDelete
  15. nisa,,yg berlebih tuh xterjatuh ke nnt?huhu

    ReplyDelete
  16. lady xoxo :

    thankss..
    hehe
    model??
    xde lahh~

    ReplyDelete
  17. ain kadir :

    hehee
    sebab tu for best result guna shawl cotton or pashmina.. berat sikit.
    sy guna shawl jojet sebab mase buat vid nih xde shawl cotton / pashmina dgn sy. hehe

    kalau nak pakai shawl bese cmni kena jugak la pin guna jarum peniti betul2 ats kepala.. pandai2 la sorok. hehe

    btw thanks for dropping by :)

    ReplyDelete
  18. tak muntah pon cik nisa...
    huhuhu suker! suker! suker!

    #model tak bebayar tu comeyl la..
    saper erk?? <-- buat2 tak tau!!

    ReplyDelete
  19. lady shana :

    haha
    tu model ntah mana...
    nampak kat mamak tadi, tu suh dia jd model, xde gaji.
    haha

    btw thanks :)

    ReplyDelete
  20. fatin :

    hehe
    thankss thankss thankss
    :)

    ReplyDelete
  21. nisa nisa. please do the make up tutorial :(

    ReplyDelete
  22. nisa K thnks 4 da tutorial ok...cik mas suka sgt2.. :)
    eden torai...hehehe

    ReplyDelete
  23. sgt suka tgok nisa pki segala mcm style shawl ni .
    cantekk :)
    na try tapi mcm ta konfiden je .
    suke tgok org pkai , sndri pakai
    mcm hape je =='

    ReplyDelete
  24. NICE~
    t nisa share la lagi tips..
    nak try la pasneyh

    ReplyDelete
  25. permysuri :

    thankss
    :)
    ni pun tak seberapa~

    ReplyDelete
  26. mahirah :

    hehe berlatih pakai2 kat rumah..
    nnt bila dah selesa mesti konfiden nak pakai
    :)

    ReplyDelete
  27. miss stranger :

    thanks dear..
    insyaAllah..
    :)
    thanks for ur support~

    ReplyDelete
  28. dear sgt thanks :D
    i mmg tgh cari cane nk pki shawl jenis nie hehe ;)

    ReplyDelete
  29. seryes..
    u memang gojes + natural beauty !!!!

    ReplyDelete
  30. thanks ajar.. lepas ni mak nak pakai tudung jugak.. auw~

    ReplyDelete
  31. @dabuldahi

    auwww
    suke suke..
    nnt post la gambar yek :P
    ahaks~

    ReplyDelete
  32. ohh cantiknyeeeee.sukeeeeeee:)

    ReplyDelete
  33. dah try buat, tapi tak jadi, huhu
    tensionnya!

    ReplyDelete
  34. @ezan

    hehehe
    byk berlatih dik.
    akak pon bukan kali pertama buat terus jd ;)

    ReplyDelete
  35. mau try nanti. tunggu shawl cotton yg di order samapi rumah. nanti kalau brjaya I tunjuk kat u. hehe

    ReplyDelete
  36. dah cuba!
    http://strawberryna76.blogspot.com/2011/01/cubaan-memakai-loose-style-shawl.html
    hhehe!

    ReplyDelete
  37. wahh... cantik... nak try la esok... huhu...

    ReplyDelete
  38. @Nieza Micha

    ehhehe
    dah try nnt tunjuk kat nisa ye ^^

    ReplyDelete
  39. alamak,nmpak leher..xbest..
    tutup semua lg steady ..aha!

    ReplyDelete
  40. @SperMAtids BloG

    hehee
    video lama :)
    thanks utk teguran. hehe~

    ReplyDelete
  41. ahha!ingt xdi aprove..haha
    anyway.. sori ah sibuk hal orang plak..he

    try pasnie wat tutorial kai songkok plak..
    laki xkan nak pakai shawl gak..ahha

    ReplyDelete
  42. @SperMAtids BloG

    hehehe xpe. sy x kesah. sy terima pendapat anda..
    hehe lgpun awk dtg dengan aman kan :)
    ehhehee~

    tuto pakai songkok?? ehheh nnt suh adik sy jd model nya ahakss :P

    ReplyDelete
  43. mana nak cari anak tudung yang tutup leher tu eh? cantik la awak :)

    ReplyDelete
  44. @Ameera Suhaime

    tudung ni x tutup leher dear,,
    it's just a plain jojet shawl :)
    tp kalau u nak inner yg leh cover neck, byk jual kat kdai2
    :D

    ReplyDelete
  45. santek apa cenggini . very the cute lah :) senang je kot nak pakai ceggini :)

    ReplyDelete
  46. cantekk~..sy da try da..jdi daa..=)hehe..

    ReplyDelete
  47. love all your style..:)bagi tutorial byk2..ley follow..hehehe

    ReplyDelete
  48. arrrrghhhh..da agk da!!!!!....sye cam muke awk..hahaha sbb blaja nk pkai shawl byk tgk video awk...hahaha video nie pn sye da tgk...btw thx ya ajk pkai shawl..harap maklum la bru nk bjinak2 pkai tdung.....sweet sgt....

    ReplyDelete
  49. thanks...dapat belajar lagiey..sowi la..nad ni memang baru pandai pakai tudung.:)

    ReplyDelete
  50. yg letak ajer atas kepala tu, x perlu pin ke? ke nk pin? if tunduk ? :D

    ReplyDelete
  51. nice but it can be more nice if you cover your neck during you make the tutorial ;)

    sory it is just my opinion...

    ReplyDelete
  52. suke sngt tngok akk wt video!!

    ReplyDelete
  53. nysa wat la tutorial pkai shawl yg ada anting-anting ujung tu.. hehe sori tataw sgt nama2 shawl ni..:)

    ReplyDelete
  54. Hee. Yaya selalu pakai yang macam ni. Simple, kejap je dah siap :)

    ReplyDelete
  55. ccantik! nak cantik cam Nisa gak ! thee heee heee ! :P

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay