Wednesday, November 10, 2010

Nisa’s Favorites

 

1. Makanan

  • wahahahaaaa~ aku suka makan tau. nampak aje badan aku keding keding cacing camnih, jangan pandang rendah kat aku tahu
  • hohohooo… tapi sayang aku ni tangki kecik, so aku cepat kenyang
  • actually aku terasa kalau orang cakap kat aku “nak naik berat badan makan lah banyak banyak”
  • tahu sebab apa aku nak tacink lebih??? sebab… aku memang dilahirkan dengan perut kecik, so aku tak mampu makan sebanyak mana orang lain makan
  • take note ye : memang dilahirkan dengan perut kecik
  • so guys and girls, please give another alternative. thank you
  • Nisa suka sangat : spaghetti, sushi, popcorn & masakan mak (tomyam, kari, masak kurma dll)

sushi

 

 

2. Minuman

  • aku tak kuat makan, tapi aku kuat minum. kalau duk kat kedai mamak, aku boleh bantai sekeping aje roti canai, dan aku boleh minum sampai dua tiga gelas the o ais.
  • aku lagi rela perut aku kenyang dengan air, sebab apa aku pun tak tahu lah
  • aku pantang nampak air sedap sedap, mesti aku dahulukan air, kalau dah dapat air, makan kemudian pun takpe. kronik kah daku??? wuuuuu~
  • kalau makan ABC, aku dah boleh kenyang, then leh skip lunch dah. huhuhu
  • Nisa suka sangat : the o ais, ABC, jus tembikai, fresh orange, ice blended choc

jus-tile

 

3. Fesyen dan Make Up

  • aku bukan lah stylista, aku bukan fanatik fesyen
  • tapi bagi aku fesyen itu perlu mengikut keadaan, contohnya ade event ke, jalan jalan ke, photoshoot ke.. ehhh perlu la kan kan kan??
  • pakaian aku sehari hari pun cuma tshirt, jeans / skinny, cardigan dan plain shawl
  • make up pulak.. aku memang suka kumpul barang mekap, sampaikan ade yang tegur aku ni dah banyak beli foundation. huuu mane ade? err dua aje.. dan juga 1 BB Cream hohohoo~
  • kalau hari hari biasa aku pakai bedak muka yang 2-in-1 foundation ape tah tuh… alah pakai yang jenama SilkyWhite ajew….
  • kalau nak beria sikit tambah la foundation kan.. tapi biasanya aku pakai cream aje…
  • foundation pulak aku ada yang aku beli dari Elianto & Revlon. tapi aku pakai strictly for important dates or event.. oh by the way, aku tak pandai pakai eyeshadow. haha
  • Nisa suka sangat : fesyen yang simple, but yet attractive and cute dan selesa dipakai

IMG_0971 EDITED-tile

 

4. Blogging

  • yeayyyyy ini memang kegilaan ku dan agaknye menjadi ketagihanku sekarang
  • ye lah.. banyak sangattttt masa terluang di kala cuti semester ni kan kan kan… tu yang meriah sangat meng-update belog kudus ku ini
  • tapi aku rasa idea aku nak update blog sangat kurang je??? Sad smile
  • ye lah… duk rumah aje, tak ke mana mana.. lama lama otak aku pon jadi berhabuk.. uishhhh sampai macam itu sekali? hek hek hek~ (gelak gediks)
  • tapi jujur aku hanya bergerak dalam kawasan rumah aku, cuma sekali sekala aku bangun awal nak hantar si demok pergi tadika & beli breakfast
  • Nisa suka sangat : menaip. haha Red heart

 

Picture0931

wajah blogger tegar : N for Nisa.. yeayyyy Smile

 

 

bicara : hanya blog tempat aku meluah segalanya

16 comments :

Admiral Hafiz said...

hehe
xpenah mam sushi la..
sedap ke



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Khumaera Ismail said...

sume2 tu pun kegeraman--err--bkn2..kegemaran sis jua..huahua~ =)

lady XOXO said...

wah.. tapi fesyen kamo ada stail ler cik adik lisa.. ehhee.. owh tak pakai eye shadow erk.. ok ok note.. weh naseb baik kamo tangki kecik.. xo tangki besar kot.. ahahha.. BB Cream tu aper ek DEAR.. aper kegunaan dier

yana_popeye said...

kite pn suke makan sushi , now nga final exam , ade lg 1paper , n yna juge sangat suke menaip . dan yana rase yana bakal jadi mcm nisa cuti sem nnt . hehehe :)

Anonymous said...

"hanya blog tempat ak meluah segalanya"

....noted!haha

-org RTM-

po0h... said...

hehe..t'balek lar..apa-apa kta mesti nak makan dulu..xmnum pun xpa=)best nya duk uma,da abes exam ek???

Nisa A. said...

admiral :

sedap tau sushi nih~
tp tak semua tekak leh terima
:)

Nisa A. said...

khumaera :

hehe
yeke
:)

Nisa A. said...

ladu xoxo :

hehe
yuppp x reti la nak blend colour eyeshadow tu sume..

BB Cream tu blemish balm cream.
bertindak sbg foundation, sun block, merawat parut jerawat dan cerahkan muka.
tp depends kpd jenis2 nye jugak~

Nisa A. said...

yana :

haha
jom jom
update blog dengan meriah nye
:D

Nisa A. said...

org RTM :

haha
:)

Nisa A. said...

pooh :

yup...
dah habes exam..
dah nak masuk sem baru pon
:D

Qai said...

Thumbs Up n keep more posting...Kebanyakan Fav Food n Drink Kay sama ngan Qai...heheheee lama dh x mkn sushi rindu lak rse =)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

dah serasi ngn blog..tak update sehari mesti gatal kan? heheee

Nisa A. said...

qai :

ouhh
haha kebetulan kan sama.

Nisa A. said...

naz :

haha
begitulah kot
:P