Wednesday, November 3, 2010

Koleksi Gambar – Part 3

ini last part of the entry Koleksi Gambar… hehe

 

IMG_4850 edited

PICTURE 1 :

  • gambar diambil lama dah… pada 11 Oktober 2010
  • kalau tengok pada background tempat ni mesti dah dapat agak kat mana kan kan kan
  • haha one of my favourite places in Shah Alam, Karaoke Plaza Alam Sentral Shah Alam
  • pada hari kejadian, ramai benar yang berada di situ : Mel, Theeba, Amira Farhana, Syazwan, Iejam, El, Afif, Emma, Bell
  • aku tak ingat kitorang ade celebrate ape ape ke masa tu, yang aku tahu, ramai aje yang nak join karaoke
  • hehe lagi ramai lagi meriah…!!! dan aku suka suka sukaaa…
  • gambar diambil oleh… errr.. El ke Afif ye?? alamak..!! lupa lah.. sorry dude~
  • dan dengan rajinnya diedit guna teknik Cross Processing yang aku belajar dari tutorial di blog Ezhan
  • tak tahu laa jadi ke tak. heheee~ much more to learn eh?

 

 

IMG_4787 edited

PICTURE 2 :

  • aicecehhhh muka nak suci aje.. tak boleh blah meyh…!! hehee
  • gambar diambil di rumah Eriey dan Fieq, rumah terbuka sempena Aidilfitri 2010, pada tarikh bertuah 10 Oktober 2010
  • tema : merah, grey… errr lupa dah.. hehe tengok tengok ade jugak grey kan… tapi aku padan kan dengan pink.. auwww~
  • gambar di ambil oleh Amira, diedit serba sedikit menggunakan Photoshop CS3
  • alahhh edit sikit : cropping, surface blur, saturation sikittttt
  • gambar dah ayu, so taknak lah edit lebih lebih, nanti nampak plastik pulaaaa…
  • alahaiiii dah la jarang nak tengok aku ayu ayu camni.. auwwww~ tak leh blah nokk~ haha

 

 

oke itu aje kot yang ade dalam collection setakat ni.. hehehee~ memang hobi aku kot nak share gambar gambar dengan korang.. at least aku guna gambar sendiri kan.. aku bukan impostors yang guna gambar orang lain, tapi mengaku muka sendiri..!!

oh noooooo…!!! aku cukup bersyukur dengan diri aku sendiri.. no need to be somebody else :)

 

 

 

currently listening to : Secrets by One Republic

perasaan : so I’m gonna give all my secrets away (teringat masa tengok movie The Sorcerer’s Apprentice, semua excited dengan lagu ni)

15 comments :

lady XOXO said...

NICE blog skin dear.. BLACKY.. e hehe.. cantik pic no 1... nice...

Nisa A. said...

lady xoxo :

thankss..nisa memang saje nak tukar skin warna gelap
:)
hehe thanks...
still learning in editing...
:)

c mok said...

hai nisa .
myza tag kamu tok join contest mimik muka menarik .
meh la jengah belog myza.
n jom ar join ehh . muka nisa cute laa :)

noorfarahim bt azemi said...

nisa comel sangat!!! siyes suka tengok org pakai tudung syria tuh, tapi bila org pakai rase pelik

ain kadir said...

nisa,,komen skit boleh..saya pon ada try jugak..hehe.

http://ainkadirpunya.blogspot.com/2010/11/editing-tuto-2-cross-processing-effect.html

Rozana Razali said...

yg 2nd pic tu nice! =)

Nisa A. said...

c mok :

thanks dear
:)

Nisa A. said...

farahim :

hi
thanks :)
huu ape yg pelik nye??

Nisa A. said...

ain kadir :

insyaAllah nisa terjah ye
:)

Nisa A. said...

rozana :

hehe
thankss
:)

ezhan_artwork said...

much better. mcm lomo picture pon ada. nice2. good job :D

Nisa A. said...

ezhan :

heheh
thankss
well, i did some practice
:D
ngeeee~

efa said...

nice pose pic no 2 tu...cntik..comey la cik nisa ni :)

Nisa A. said...

efa :

thanks dear :)

nurul nabila bt medan said...

gmbr kedua : ayu!