Tuesday, November 9, 2010

Dulu Teratur, Sekarang Terabur

 

  • whoaaaaa sekali aktiviti mengemas aku terhenti kejap gara gara aku terjumpa buku kecil kulit tebal warna hitam
  • di depan ter-cop “Diary 2008” tulisan warna silver..
  • dalam hati aku : “ohhh my!!!! it was mine!”
  • aku buka… tergelak gelak aku baca catatan harian aku masa tingkatan empat dan lima dulu...
  • sumpah perasaan macam orang bodoh pun ade… asyik tulis pasal sekolah, pasal homework yang melambak, pasal kawan gaduh
  • pasal… ehemmmm… ade lah macam macam lagi. haha
  • oh-em-gee… dah tingkatan lima pun perangai macam tingkatan satu??? ayat ayat sunggoh kebudak-budakan!!

 

IMG_6212

  • oke berbalik kepada tajuk.. aku selak selak diari tadi, sampai ke page yang belakang belakang
  • pages yang buat aku sikittttt lagi nak menitiskan air mata suci aku ni. chewahhhh~
  • muka surat belakang dipenuhi dengan senarai perbelanjaan aku… aku dulu rajin wat part time job atau ambil upah macam macam la.
  • so setiap kali aku dapat duit, aku akan senaraikan perancangan budget.. kiranya what am I gonna do with the money
  • biasanya aku bagi mak sikit, belanja adik adik sikit, masuk bank separuh, dan balance nye mesti aku buat shopping
  • setiap sen yang aku belanja, aku catat, siap kepilkan resit tuh, x boleh blah betol lah kannnn
  • hmmm memang saje aku amik gambar blur.. heheh malu pulak orang tengok ape yang aku duk beli dulu
  • kirenye dulu hidup ku agak heaven la dengan duit sendiri.. ye lah, duit usaha sendiri, so lagi syiokk la kan dapat beli apa aje yang kita nak.. adik adik pon tak boleh pertikai kalau aku beli seluar baju baru..

 

  • hek hek hekkkk.. tapi itu dulu…. sungguh teratur, maknanya duit aku tak hilang tanpa khabar berita
  • tapi sekarang????? haihh perbelanjaan aku terabur kot.. sejak naik semester 4 ni… banyak duit mengalir kepada banyak tempat
  • haihhhh~ ape nak jadi laaa!!! ouhh ye.. aku jumpa satu page paling kelakar dalam diari aku tuh :

 

IMG_6214

  • hahahhaaa… ini adalah perkara terakhir yang aku tulis dalam diari aku.. hahahah
  • sengal kan.. punye lah excited dapat masuk universiti.. keh keh keh…
  • tapi sekarang, aku dah tak ada diari.. I guess blog ni lah diari aku.. hehehee~ a public diary

 

 

bicara : nak mulakan balik tabiat teratur…


14 comments:

  1. hehe, nmpk tulis beg tangan, kasut tumit tinggi 6 inch n wat, popcorn? hahaha.

    dapat surat tawaran dari unisel.
    sebulan utk preparation for bertemu dgn mr vamp :)

    nite!^^

    ReplyDelete
  2. hehee..lucunya, naz pn dlu ske tulis diary..tak pnh tnggal tu...ada jgak entry psl diary dlu..

    well, yg senarai perbelanjaan...naz masih buat la until now, walaupun dah keje :)

    ReplyDelete
  3. huhu..
    sangat comel..
    nice..
    mulakan hidup yg teratur..
    btw,
    mmg best pun if baca balik ape yg kita tulis kat buku2 lama or in ur case diaries..

    yg penting kita akan senyum sorang2 sebab kita je tau what really happen yg membuat kita tulis all those stuff.. haha.. eh, ni blog orang.. comment cam kat blog sniri lakk.. haha

    http://carutankarutaryl.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. bagus ape buat notes untuk spending habits..
    lawa tulisan!
    haha

    X)

    ReplyDelete
  5. Mr.Vamp :

    haha
    i wish i met u on the very first day :)

    ReplyDelete
  6. zack :

    haha
    mane ade bese aje
    :P

    ReplyDelete
  7. naz :

    heheh
    tu lah sekarang list belanja tu dah jarang buat
    terabai ckit. huhu
    nak mula balik nih~

    ReplyDelete
  8. aryl :

    haha setuju ngan aryl
    :D
    ehh xpe xpe
    komen aje banyak2~

    ReplyDelete
  9. Thumbs Up.....Mmm agak-agak nama Fahrin Ahmad ad x dlm Diari 2.....hehehehee

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay