Tuesday, November 9, 2010

Demam Korea

 

  • sebut aje Korea semua akan bayangkan pelakon dan penyanyi nye yang hensem + cute
  • sebut aje Korea semua akan bayangkan lagu lagu yang berentak rancak, tambah dengan klip video yang wajib ade orang menari-nari
  • dan sebut aje Korea, sekarang ni gegurls semua mesti bayangkan fesyen fesyen dari negara itu
  • whoaaa…. aku pula?? aku bayangkan semua perkara di atas, sebab tu aku tulis semua ni, hehe

 

1. Pelakon Korea

Jujur nye, aku tak mengenali semua pelakon Korea dengan baik. Cerita apa yang aku tengok, pelakon itulah yang aku suka / minat. Lepas khatam sesebuah drama atau filem Korea tu, aku lupa dah siapa pelakon nya. Memang tak dinafikan, aku sebagai perempuan suka tengok pelakon yang hensem + macho + cute. Itu secara tidak langsung telah menyumbang kepada plot yang menarik. haha!!

Nisa kata : cerita Korea yang paling latest aku layan ialah “Cinderella Man”

4a3f67a77ee3b_113656n

 

2. Muzik Korea

Ohhhh ini lagi jujur, aku hanya tahu kumpulan yang popular dengan sesebuah lagu aje. Contohnya, Wonder Girls yang sangat feymes dengan lagu Nobody. Lagu lain aku tahu jugak, tapi jarang sangat dengar. Super Junior pulak, mesti lah aku tahu lagu Sorry Sorry, tak lupa juga Bonamana. Lagu lagu lain aku dengar jugak.. tapi dengar gitu gitu ajewww… Dan aku kalau jumpa lagu yang besh, aku dengar..tanpa amik tahu sangat sape kah penyanyi nye. Hohohoo.. Ohh ape yang cuba aku sampaikan ialah aku tidak fanatik muzik Korea. Aku dengar apa yang telinga aku boleh terima aje. hehe

Bercakap pasal klip video pulak… sama macam apa yang aku tulis di atas. Aku akan cari klip video lagu yang aku suka aje… Cukup lah dapat tengok sekali dua kat YouTube, lepas tu dah la. Hahaa… Lagu lagu Korea memang besh!! Tapi aku dengar aje… tak tahu pulak siapa penyanyi.. ngeh ngeh ngeh~

Nisa kata : sekarang tengah layan lagu Time To Love 2 (Listen) by T-Ara ft Supernova & Listen to My Pounding Heart by Co-Ed

20091009_ttlver2_572co-ed-too-late

 

 

3. Fesyen Korea

Ini memang tengah menjadi jadi dalam kalangan dunia internet masa kini. Dah banyak blogshop yang aku jumpa yang menawarkan jualan baju baju dari Korea. Ada yang pre-order, ade yang ready stock. Ada yang mahal sangat, ada yang murah sangat. Semua ada lah… warna warni, up to date… memang menggoda jiwa dan raga aku. Wahahahaaa…

Yelah.. geram kot tengok baju yang lawa lawa.. Hehehee.. tapi kannnn… kalau aku nak beli pon, aku pergi cari kat Sungei Wang Plaza or Times Square aje. Hehehee.. banyak dan murah! Yang penting, benda tuh ada depan mata dan boleh pilih mana yang berkenan di hati. So, bagi aku lebih berbaloi dan puas hati! hehe~

Nisa kata : kalau beli online nanti mulalah merungut bila barang sampai tapi tak seperti yang kita tengok dalam blogshop! hehe

10554957-wholesale-fashion-wholesale-clothing-wholesale-fashion-clothing-korean-fashion-tile

 

  • hehee.. banyak pulak aku membebel pasal Korea.
  • aku minat juga perkara perkara di atas. Cuma.. aku tak fanatik.
  • hehee.. oke lah muntah pulak readers aku dok baca pasal Korea dari atas sampai bawah…

 

 

bicara : sekali sekala

7 comments :

..hizamirahim.. said...

wah.
zami minat muzik korea !!!
drama kroea ?
zami tak layan.
XD

Nisa A. said...

hizami :

haha
sama lahhh!!
tapi drama nisa layan ckit2 aje..
hehee~
tgk jugak kalau2 betul besh.. hehe

ZACK ENTRY said...

saya minat conan..eh!conan dari korea ker? =P

Nisa A. said...

zack :

ahaaa..
conan dr jepun kot?

Qai said...

Lagu Korea ngan Lagu epun Mmg Best =)

Nisa A. said...

qai :

yup
:)

nurihime said...

hehe...saya peminat jepun...dari zaman kanak2...BANZAIII!!