Tuesday, November 16, 2010

Day 3 – Ideas For The Perfect First Date

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

  • wuhuuuuu baru hari ketiga tapi aku rasa cabarannya susah la pulak..
  • ideas for perfect first date??? haha aku punye first date pun aku tak ingat macam mana.. ahhahaa
  • hmmm well, I’m not always lucky when it comes to love life.. haha aku ni tak pandai bercinta kot.. ek??? hahaa aku pun tak tahu lah…
  • but I just wanna share a few things based on my personal experience

 

1) Kenali Sikap

  • Sebelum ape ape date rasmi, cuba keluar dengan dia secara berkumpulan. Means that lepak lepak sekali dengan kawan kawan.
  • Dan cuba perhati dulu si dia tu orang nya macam mana. Dan bila dah betul betul bersedia, mesti si dia yang akan ajak anda keluar dating berdua . hehe

 

2) BE YOURSELF..!!!

  • Ini sangat sangat penting okeh. Tak ada guna kau nak plastik plastik depan dia masa first date.
  • Memang lah first impression tu penting tapi…. (oke ini aku sambung next point).
  • Jadi lah diri sendiri, kalau benar kamu berdua ada jodoh, mesti si dia akan terima diri kita seadanya. Cewahhhh…

Picture0884

hai.. saya Nisa, saya macam mak nenek dengan spec tebal saya. dating jom? haha

 

3) First impression!

  • Point nombor 2 aku tekankan pasal be yourself.
  • Untuk membina first impression yang positive, cukup dengan berpenampilan kemas dan sesuai dengan tempat yang kita nak pergi tu.
  • Jangan pulak kau pakai baju dress kembang ada bling bling lepas tu gi dating tepi sungai!
  • DAN YANG PENTING, pakai jangan overdose, biar simple tapi kemas + selesa.

IMG_5766

Hai.. jom dating pukul 8 malam sambil pakai shades? haha

 

4) Tempat Dating

  • Kalau kamu dan si dia sama sama berbincang mengenai tempat yang nak dituju untuk dating, pilihlah tempat yang kamu berdua familiar.
  • Maybe kamu ade kisah tersendiri mengenai tempat tuh, so boleh jadi antara topik perbualan. Tak ada lah masing masing membatu aje kan kan kan ?

DSC_0013 edited 2

Hai awak.. dating kat tasik macam besh??? Sambil makan Choc Indulgence. nyum3~

 

5) Tarikh Special

  • Kalau kebetulan korang plan nak date tu dekat pulak dengan tarikh tarikh istimewa.. macam birthday ke, merdeka ke, ehhh. heheh
  • Contohnya, kalau keluar time birthday, wahh siap dengan surprise.. mesti best dan sweet habes!!

 

  • heheee oke oke dahhhh.. sampai sini je.. hehehee nak tips lebih lebih??? oke bak singgit satu tips!!
  • haha oke ni propa je lebih, aku dah habis idea lah. hahaa.. kan aku dah bagitahu, I’m not very lucky when it comes to love.. wuuuuuu~
  • takpelah, jodoh pertemuan di tangan Tuhan… kan? kalau ada jodoh yang baik, tak ke mana.. so sabar ye Smile

 

 

 

bicara : aku pun takde orang nak, inikan pulak nak bagi tips dating! hahaa

    10 comments :

    Anonymous said...

    HELLO.
    dating jommmmmmmmmmmmm?
    tp sy kluar pakai bj pink. awk x kesah? ^^

    Admiral Hafiz said...

    wow!
    ni mesti byk pengalaman ni

    hehe
    besh2


    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    mr.panda said...

    thankss...sgt best dan berguna tips tu...tp xde plk mak panda yg nk berdating ngn pak panda neh..haha..

    mood: sepi...(=_=)-->dr filem SEPI..hahaha

    Aqilah Nur said...

    cantiknya gmbr2.. :)

    Nisa A. said...

    anonymous :

    saya lagi sukeee kalau awak pakai pink.
    tp kita dating kat tempat xde org eh?? eh??
    haha
    :P

    Nisa A. said...

    admiral :

    haha
    xde la sgt pengalamannye~

    Nisa A. said...

    mr.panda :

    hehe
    insyaAllah ade la tu jodoh.
    kalau jodoh x ke mana~

    Nisa A. said...

    aqilah nur :

    thanks dear :)

    Qai said...

    Nice Posting .... ^__^

    p/s:Hehehehee boleh belajar cara-cara nak date dr kay.... =)

    Nisa A. said...

    qai :

    thanks..
    haha bljr dr kay??
    adoi kay pon x pandai
    :D