Monday, November 15, 2010

Day 2 – My Favorite Movie

 

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

  • aku rasa aku pernah cerita pasal movie yang aku suka sebelum ni?? hehe
  • well, actually, yang paling paling paling aku minat ialah siri filem Harry Potter, NOT a Twilight series’ fan.
  • hua hua hua.. kegilaan aku bermula apabila aku baca novel pertama Harry Potter yang bertajuk Harry Potter and the Philosopher’s Stone
  • but then kat movie nama dia Harry Potter and the Sorcerer’s Stone kan?? phewww.. it was in 2001..! almost nine years ago okeh
  • I still can remember how small and very young Harry Potter was. haha so cute!
  • frankly speaking, I don’t like Hermione’s character at the beginning. because I thought she liked Harry Potter! hahaa
  • but then, the characters grow up and become more handsome and beautiful.wahahahaa I like ‘em a lot!!

 

harry_potter_cast_now

Harry Potter’s film series’ main casts

  • Rupert Grint sebagai Ronald Weasley
  • Emma Watson sebagai Hermione Granger
  • Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter

 

Harry Potter’s Film Series

  • Harry Potter and The Sorcerer’s Stone (2001)
  • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
  • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
  • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
  • Harry Potter and the Order of Pheonix (2007)
  • Harry Potter and the Half-blood Prince (2009)
  • Harry Potter and the Deathly Hallows (2010/2011)

 

harry_potter_and_the_deathly_hallows_part_one_poster5

source

  • bercakap mengenai filem Harry Potter yang terakhir, Part 1 bakal ditayangkan beberapa hari je lagi kat Malaysia neh
  • waaarrgghhh!!! aku tak sabar betol..!! nak tengok!! nak tengok!!!! tak kire nak jugakkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (oke aku stop sekarang sebab burok ah rupe aku menjerit)
  • aku memang nak sangat tengok.. wuuu tolong lah paham..
  • buku nye aku dah habis baca dan aku sangat suka sangat suka, paham tak? haha
  • Part 2 flem ni akan tayang tahun depan pulak, bulan Julai okeh! kalau panjang umur boleh la tengok. hehe
  • ada yang tanya aku comparison antara Harry Potter dengan Twilight.. tapi aku malas nak compare, sebab dua dua pun ada kelebihan masing masing.. so chill oke ?

oke oke sekian pasal movie feveret aku.. melebih lebih pulak kan.. haa macam ni la aku bila aku dah dapat topik nak update blog! hehe…

 

 

bicara : orang yang bercermin mata tak semestinya memandang ke hadapan seperti cermin mata nya itu Smile with tongue out *skrin kanan*

7 comments :

mRa amira said...

suke Harry Potter jugakk!!
>.<!!

Nisa A. said...

mra amira :

hehe
sama
:)

Anonymous said...

thumbs up 4 harry potter..

-org RTM-

Qai said...

Harry Potter Mmg Best..... =)

Nisa A. said...

anonymous :

hehe
best
kann kann
:P

Nisa A. said...

qai :

yup yup~
:D

Pateh Adnan said...

aww. same la nisa!! sy pon suke harry potter. baru habes bace buku die yang last tu. tak sabo tunggu bulan tujuh ni. ;DD