Wednesday, November 24, 2010

Day 11 – What’s in Your Makeup Bag?

p/s : kalau nak tahu dengan lebih lanjut apa yang aku buat ni, boleh refer di entry ini

 

  • BEG MEKAP AKU ? ? ? jeng jeng jeng…!!! apa kah yang berada di dalam nyaaaa?????
  • wuhuuu ini antara cabaran yang aku suke sangat sangat.. hehee…
  • dah tiba masa aku reveal apekah isi kandungan beg mekap ku itu..!! wahahhaaa~
  • ecehhh macam nak reveal soalan SPM pulak. kui ku kui~

 

  • Haaa… ini lah beg mekap aku yang tak seberapa.. dah beberapa tahu kot aku guna beg mekap ni, sayang nak tukar, lagipun beg mekap ni mak yang bagi.

IMG_7419

 

  • Taraaaa.. inilah para penghuni beg mekap aku. Aku suka susun mekap aku supaya aku senang nak cari, takdelah berterabur aje kan.

IMG_7420

 

  • Perkara wajib : Silky White Lightening 2-Way Foundation | Revlon Photoready Makeup Foudation | Inouvi Concealer Cake

IMG_7421

 

  • Yang ni pon wajib ade lah. haha… Koleksi liquid eyeliner, mascara, lipstick, lip balm, lip gloss, eye & brow pencil

IMG_7426

 

  • Lain lain.. barang yang kategori ini ada pon oke, tak ada pon tak pe.. kira nya bukan wajib lah sebab jarang pakai. hek hek hekk
  • Blusher | Eye Shadow | Fake Eyelashes

IMG_7427

 

  • oke itu aje barang barang yang ada dalam beg aku.. bukan barang gempak yang mahal mahal pon…
  • aku suka beli ikut keperluan dan juga kemampuan. tak perlu beli banyak sangat or mahal sangat kalau setakat nak tepek kat muka sekali sekala
  • kalau kau artis yang hari hari mekap tebal tu takpe lah kan.. beli dengan duit sendiri. hek hek hekkk..~
  • oke ape ape pun.. natural is the best Smile

Picture1850

 

bicara : aku tak lawa, sebab tu kena pakai mekap, kasi nampak oke sikit. hehe

12 comments :

NadGorgeous said...

cantik jer.. ;)

diana said...

lawa dah tu..
tapi bila keluar kena jugak mekap2 kan..
walaupun dah lawa..
tak la orang tengok pucat je..kan??

Anonymous said...

tau xpe...
cntk je.. ;)

nurihime said...

haha..bagus betul..hari2 wat enry..yiiha!!

lady XOXO said...

ehehhe wah dear... macam2 tu kat dalam bag makeup kamo.. Inouvi Concealer cake tu camner dear.. utk aper erk...

Vaseline tu bagus kan...

tapi toi.. natural is the best...

NuR 'aQiLaH said...

kalo dah cantek yunk.
pakai apa pon cantek.
huwaaaaaa nak cantek T_T

Nisa A. said...

NadGorgeous :

thanks
:)

Nisa A. said...

diana :

hehe
yuppp betul jugak kan~
sy bese pakai bedak n lip balm aje. hehe

Nisa A. said...

anonymous :

tenkiu
:)

Nisa A. said...

nurihime :

hehe
kurang idea, so guna cari ni utk update blog selalu :)

Nisa A. said...

lady xoxo :

concealer cake tu, concealer yg dalam bentuk keras nye..
utk tutup2 bintik hitam or parut..
hehe

Nisa A. said...

nur aqilah :

you pun da cantik yunk :)