Saturday, November 20, 2010

CARA SAYA : Simple Make Up

  • aku bukan supermodel yang pandai mekap tebal tebal
  • aku bukan jurucakap produk kecantikan yang promote barang barang berjenama
  • dan yang penting aku tak lawa mana pun, cukup aku bersyukur dengan rupa paras yang Tuhan bagi
  • dan aku terharu sangat sangat bila ada yang request video ape ape dari aku.. terasa diriku lebih berharga.. haha cewah!!
  • Bercakap pasal mekap, aku suka mekap yang SIMPLE aje okeh…

 

Picture1645Picture1707

  • tengokkk aku bukan mekap tebal mana pun kalau setakat nak pergi kelas setiap hari…
  • dua perkara wajib bagi aku ialah just pakai bedak dan eyeliner aje…
  • erkk baru aku perasan kat dua dua gambar aku posing macam sama ajeeee~
  • but kalau nak keluar baru la aku tambah blusher ke, mascara ke… so let’s see what I’ve got here Smile

 

Muka tak boleh belah dengan suara yang pelik. HA HA HA~

 

  • OKEH SUDAH!!! aku sendiri nak gelak tengok muka yang tak boleh blah tu oke.. aku ni bila dah bukak mode record kat webbie mula la merapu macam macam
  • maaf kan segala ketersasulan aku, macam budak tadika baru belajar nak menyebut. HA HA HA HA~
  • dan aku tak fully prepare pun untuk buat video ni, so aku dah banyak cut part yang bila aku dah start merapu. hehe
  • so my intention of posting this video is JUST FOR SHARING of my way of doing everyday make up

 

Picture1938

Oke ini hasil mekap tadi, simple aje Open-mouthed smile

P/S : KLIK DI SINI untuk tengok video aku buat shawl aku macam gambar di atas.

So, thanks to whoever yang baca entry ini. bye bye.

 

 

bicara : aku tidak pernah paksa sesiapa untuk ikut aku =.=”

64 comments:

Admiral Hafiz said...

comey2...
hehe
utk laki, boleh ikut jugak x step2 nak mekap 2?
hehe



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

princeduyong said...

cantik sesangat...simple but nice...

Anonymous said...

oh Nisa Tajima.
kamu sungguh comei ^^
IMY! ^^

mRa amira said...

=) simple but nice! cute!
ehehe

twinkle twinkle said...

ahha akk xmake up pon lawa:)

Khumaera Ismail said...

comel~!! =)
suara rock ar.. ;)

Iman said...

mekap sikit sikit pun lawa :D

♥..permysuri_hati..♥ said...

dear...kamu x makeup pon dh nmpk natural beuty... just nk tny mstrizer yg nisa pakai 2 jns ape ek..?? :)

Fakhrur Razi berkata said...

huahua rockstar pun smart juga make up ;D

lps nih nk bli la sume bnder nih
hahaha

Anonymous said...

thx nisa for doing this video!!

Cik Bulat said...

hehe. syomel jep. shuke shuke *_*

yayangg said...

.cara make up kite same laa..
hate eye shadoww..hehehe
but kay..i just wanna share u something..just a lil bit info that i've learned when i work at sera cosmetic.. jgn sesekali guna jari telunjuk untuk sapu apa2 cream dkt muke coz jari telunjuk kluarkan paling byk tanaga dan tekanan pada kulit. guna 3 jari yg terakhir sahaja. then, sapu bedak ke atas.. jgn sapu ke bawah nnt muke cepat berkedut..dan mula dr dagu dulu kemudian pipi dan seterusnya paling atas.. hehehe.. amalkan ilmu yg tak seberapa ni yee.. stay cute!

SITI SALBIAH MOHD/MOHAMAD ZAKERI AWANG said...

info yg sgt b'guna...
neway nisa pkai foundation jnis ape...
bibir u nmpk mrh even xpkai lipstik...pe rahsia?hehe

hannafauzann said...

kakak comel . teringin mau jumpa kamuu . :D

mr.panda said...

kalo panda mekap camne??hahaha
msti blushing2 je..wink wink...
anda comel dgn mekap yg simple..thats all...tq

Lady Shana Sweet said...

suke bace entry nisa... specially bile share pasal shawl.. n.. MAKE UP!
suke suke suke!! (>.<)

Qai said...

Simple but Nice....
Thumbs Up...
Nisa nmpak sgt sweet.... =)

Nisa A. said...

admiral hafiz :

hehe
laki kena jaga muka jugak.
ikut sampai step yang mosturizer tu dah la
:P

Nisa A. said...

princeduyong :

thanks a lot
:)

Nisa A. said...

anonymous :

hye Mr.Vamp.
thanks..
IMY too ;)

Nisa A. said...

mRa amira :

thanks dear
:)

Nisa A. said...

twinkle :

hehe
gambar menipu tau dik.
tengok depan2 mcm nenek kebayan
:P

Nisa A. said...

khumaera :

haha
ganti ella la pasni
:P

Nisa A. said...

iman :

thanks
:)

Nisa A. said...

permysuri :

ouhh
thanks a lot :)

hehee
mosturizer tu? jenama safi aje..
yg lidah buaya tuh. hehe

Nisa A. said...

fakhrur razi :

haha
beli jgn x beli
:P

Nisa A. said...

anonymous 2 :

most welcome
:)

Nisa A. said...

cik bulat :

tenkiu
tenkiu
:D ngeee~

Nisa A. said...

yayangg :

wow
thankssss sis for the tips.
hehe
kay ni tahu sikit2 aje pasal mekap.
thanks cuz sudi sharing :D

Nisa A. said...

siti salbiah :

nisa pakai foundation oil free dari elianto aje..
hehe
bibir merah??
selalu minum air masak n selalu pakai lip balm
:)

Nisa A. said...

hanna :

yeee
teringin jumpa hanna jugak
:D

Nisa A. said...

mr.panda :

hehe
mekap lah, nnt letak gambar kat belog ye..
auwww
hehe
:D

Nisa A. said...

lady shana :

hehee
thanks for dropping by :)
pengetahuan nisa ni sikit ajee kalau nak banding dengan org lain
:)

Nisa A. said...

qai :

thanks a lot
:)

mellow said...

yeahhhh good info . sukaa .

Nisa A. said...

mellow :

thanks
:)

:: bubu :: said...

nisa cntik...suara pn best...
ape2 pn kte sama,xske make up over...
natural is the best...

Nisa A. said...

bubu :

hehe
yup2..
suke natural aje..
hehe
thanks dear :)

+d.O.Y.A.h+ said...

comel :)

THE RADIANCE OF GEM said...

sukanya video ni. it look naturally gorjes. :D i have a lot of information about make up tips . thnx :D

Nisa A. said...

doyah :

hehe
thanks dear
:)

Nisa A. said...

radiance of gem :

thanks a lot :)

Nur Mudrikah said...

even kite ni xbapa suka nak mekap2 ni..tapi suka tengok..thanks..

Halia Kentang @ Annpaan said...

comel
comel
comel

Nisa A. said...

nur mudrikah :

hehehe
thanks for watching :)

Nisa A. said...

halia kentang :

thanks
thanks
thanks
:)

nana cHan said...

sangat comel! ada bakat boleh msuk tv la. hik3 ^^

Nisa A. said...

nana chan :

hehe
thankss
insyaAllah..
doa2 kan ye
:)

dabuldahi said...

comel!!!

Nisa A. said...

@dabuldahi

thanksss
:D

~aku boy~ said...

hahah aku tgk bkn nak blajo make up..
tapi nak dgr n tgk tuan empunya blog berckp..
kamu chumilllllll!
tumbs up!

Nisa A. said...

@~aku boy~

HEHEE
thankss :)

Fara said...

whoa, nisa tk make up pun dah sgt pretty ^^ oh yea, eyeliner nisa pakai jenama ape ye? nmpk best x)

Nisa A. said...

@Fara

hehe biasa2 aje ni dear :D

Anonymous said...

Dah make up pun tak cantik mcm mane? HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

-Iejam Hosen

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

haaa meyh aku mekap kannnn~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

haaa meyh aku mekap kannnn~

♡ Sutera Kasih ♡ said...

natural beauty kamu :)

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@♡ Sutera Kasih ♡

ehhehehe thanks ^,^

saya HSMD said...

mane nk dpt toner cm nisa 2??da cri kt farmasi pn xde.

Nobita Sensei said...

susah juga mekap yer. alhamdulillah..nasib baik jadi lelaki. :P

Anonymous said...

tak pyh la makeup2 niey.................sdar la diri sikit....yg awk 2...........................cantekkk!!!:P

Nurul Iman said...

entry bagus..
:)

Anonymous said...

Nisa gune pencuci muke jenama ape?

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!