Saturday, November 20, 2010

CARA SAYA : Simple Make Up

  • aku bukan supermodel yang pandai mekap tebal tebal
  • aku bukan jurucakap produk kecantikan yang promote barang barang berjenama
  • dan yang penting aku tak lawa mana pun, cukup aku bersyukur dengan rupa paras yang Tuhan bagi
  • dan aku terharu sangat sangat bila ada yang request video ape ape dari aku.. terasa diriku lebih berharga.. haha cewah!!
  • Bercakap pasal mekap, aku suka mekap yang SIMPLE aje okeh…

 

Picture1645Picture1707

  • tengokkk aku bukan mekap tebal mana pun kalau setakat nak pergi kelas setiap hari…
  • dua perkara wajib bagi aku ialah just pakai bedak dan eyeliner aje…
  • erkk baru aku perasan kat dua dua gambar aku posing macam sama ajeeee~
  • but kalau nak keluar baru la aku tambah blusher ke, mascara ke… so let’s see what I’ve got here Smile

 

Muka tak boleh belah dengan suara yang pelik. HA HA HA~

 

  • OKEH SUDAH!!! aku sendiri nak gelak tengok muka yang tak boleh blah tu oke.. aku ni bila dah bukak mode record kat webbie mula la merapu macam macam
  • maaf kan segala ketersasulan aku, macam budak tadika baru belajar nak menyebut. HA HA HA HA~
  • dan aku tak fully prepare pun untuk buat video ni, so aku dah banyak cut part yang bila aku dah start merapu. hehe
  • so my intention of posting this video is JUST FOR SHARING of my way of doing everyday make up

 

Picture1938

Oke ini hasil mekap tadi, simple aje Open-mouthed smile

P/S : KLIK DI SINI untuk tengok video aku buat shawl aku macam gambar di atas.

So, thanks to whoever yang baca entry ini. bye bye.

 

 

bicara : aku tidak pernah paksa sesiapa untuk ikut aku =.=”


64 comments:

  1. comey2...
    hehe
    utk laki, boleh ikut jugak x step2 nak mekap 2?
    hehe



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  2. cantik sesangat...simple but nice...

    ReplyDelete
  3. oh Nisa Tajima.
    kamu sungguh comei ^^
    IMY! ^^

    ReplyDelete
  4. mekap sikit sikit pun lawa :D

    ReplyDelete
  5. dear...kamu x makeup pon dh nmpk natural beuty... just nk tny mstrizer yg nisa pakai 2 jns ape ek..?? :)

    ReplyDelete
  6. huahua rockstar pun smart juga make up ;D

    lps nih nk bli la sume bnder nih
    hahaha

    ReplyDelete
  7. thx nisa for doing this video!!

    ReplyDelete
  8. hehe. syomel jep. shuke shuke *_*

    ReplyDelete
  9. .cara make up kite same laa..
    hate eye shadoww..hehehe
    but kay..i just wanna share u something..just a lil bit info that i've learned when i work at sera cosmetic.. jgn sesekali guna jari telunjuk untuk sapu apa2 cream dkt muke coz jari telunjuk kluarkan paling byk tanaga dan tekanan pada kulit. guna 3 jari yg terakhir sahaja. then, sapu bedak ke atas.. jgn sapu ke bawah nnt muke cepat berkedut..dan mula dr dagu dulu kemudian pipi dan seterusnya paling atas.. hehehe.. amalkan ilmu yg tak seberapa ni yee.. stay cute!

    ReplyDelete
  10. info yg sgt b'guna...
    neway nisa pkai foundation jnis ape...
    bibir u nmpk mrh even xpkai lipstik...pe rahsia?hehe

    ReplyDelete
  11. kakak comel . teringin mau jumpa kamuu . :D

    ReplyDelete
  12. kalo panda mekap camne??hahaha
    msti blushing2 je..wink wink...
    anda comel dgn mekap yg simple..thats all...tq

    ReplyDelete
  13. suke bace entry nisa... specially bile share pasal shawl.. n.. MAKE UP!
    suke suke suke!! (>.<)

    ReplyDelete
  14. Simple but Nice....
    Thumbs Up...
    Nisa nmpak sgt sweet.... =)

    ReplyDelete
  15. admiral hafiz :

    hehe
    laki kena jaga muka jugak.
    ikut sampai step yang mosturizer tu dah la
    :P

    ReplyDelete
  16. anonymous :

    hye Mr.Vamp.
    thanks..
    IMY too ;)

    ReplyDelete
  17. twinkle :

    hehe
    gambar menipu tau dik.
    tengok depan2 mcm nenek kebayan
    :P

    ReplyDelete
  18. khumaera :

    haha
    ganti ella la pasni
    :P

    ReplyDelete
  19. permysuri :

    ouhh
    thanks a lot :)

    hehee
    mosturizer tu? jenama safi aje..
    yg lidah buaya tuh. hehe

    ReplyDelete
  20. fakhrur razi :

    haha
    beli jgn x beli
    :P

    ReplyDelete
  21. cik bulat :

    tenkiu
    tenkiu
    :D ngeee~

    ReplyDelete
  22. yayangg :

    wow
    thankssss sis for the tips.
    hehe
    kay ni tahu sikit2 aje pasal mekap.
    thanks cuz sudi sharing :D

    ReplyDelete
  23. siti salbiah :

    nisa pakai foundation oil free dari elianto aje..
    hehe
    bibir merah??
    selalu minum air masak n selalu pakai lip balm
    :)

    ReplyDelete
  24. hanna :

    yeee
    teringin jumpa hanna jugak
    :D

    ReplyDelete
  25. mr.panda :

    hehe
    mekap lah, nnt letak gambar kat belog ye..
    auwww
    hehe
    :D

    ReplyDelete
  26. lady shana :

    hehee
    thanks for dropping by :)
    pengetahuan nisa ni sikit ajee kalau nak banding dengan org lain
    :)

    ReplyDelete
  27. nisa cntik...suara pn best...
    ape2 pn kte sama,xske make up over...
    natural is the best...

    ReplyDelete
  28. bubu :

    hehe
    yup2..
    suke natural aje..
    hehe
    thanks dear :)

    ReplyDelete
  29. sukanya video ni. it look naturally gorjes. :D i have a lot of information about make up tips . thnx :D

    ReplyDelete
  30. radiance of gem :

    thanks a lot :)

    ReplyDelete
  31. even kite ni xbapa suka nak mekap2 ni..tapi suka tengok..thanks..

    ReplyDelete
  32. nur mudrikah :

    hehehe
    thanks for watching :)

    ReplyDelete
  33. halia kentang :

    thanks
    thanks
    thanks
    :)

    ReplyDelete
  34. sangat comel! ada bakat boleh msuk tv la. hik3 ^^

    ReplyDelete
  35. nana chan :

    hehe
    thankss
    insyaAllah..
    doa2 kan ye
    :)

    ReplyDelete
  36. hahah aku tgk bkn nak blajo make up..
    tapi nak dgr n tgk tuan empunya blog berckp..
    kamu chumilllllll!
    tumbs up!

    ReplyDelete
  37. whoa, nisa tk make up pun dah sgt pretty ^^ oh yea, eyeliner nisa pakai jenama ape ye? nmpk best x)

    ReplyDelete
  38. Dah make up pun tak cantik mcm mane? HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

    -Iejam Hosen

    ReplyDelete
  39. mane nk dpt toner cm nisa 2??da cri kt farmasi pn xde.

    ReplyDelete
  40. susah juga mekap yer. alhamdulillah..nasib baik jadi lelaki. :P

    ReplyDelete
  41. tak pyh la makeup2 niey.................sdar la diri sikit....yg awk 2...........................cantekkk!!!:P

    ReplyDelete
  42. Nisa gune pencuci muke jenama ape?

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay