Monday, November 22, 2010

Aku, Dia dan DSLR [Part 3]

 

Part One - CLICK HERE

Part Two - CLICK HERE

 

  • Oke ini rancangan tak disangka sangka oleh Cik Mira.
  • Sebaik sahaja tubuh sekurus tiang ku ini masuk ke kereta Wira Aeroback hitam nya itu, beliau terus menyatakan hasrat ingin mengunjungi Putrajaya.
  • Cik Mira nak melawat salah seorang teman lamanya. Maka aku tanpa berfikir panjang terus bersetuju menemaninya.
  • Apa lagi, aku rembat lah mekap aku dan wedges shoes aku. Tak lupa, DSLR kesayangan muah muah ku itu.

 

IMG_6506 edited

  • Sejujurnya aku tak tahu makhluk atau benda apa yang berwarna putih yang berterbangan di kawasan tasik Putrajaya petang itu.
  • Macam lalat kecil sangat sangat, tapi warna putih. Mungkin macam debunga? tapi kasar sangat.
  • Ouhhh gambar masjid Putrajaya, captured and edited by me. Sila komen. Saya budak baru belajar Smile

 

IMG_6522 edited

IMG_6555 edited

IMG_6559 edited

 

 

  • oke gambar gambar yang kat bawah ni pula terhasil setelah penat kami duk gilir gilir amik gambar masing masing.
  • hehe ye lah.. lupe bawak photographer terhormat, so takde lah gambar kami berdua Smile with tongue out
  • maka, lampu dan Cik Mira menjadi subjek.

 

IMG_6602 edited

IMG_6614 edited

 

  • oke itu sahaja kisah kami dan DSLR kali ini.. tiada photoshoot rasmi pun
  • sebab nye seperti yang diberitahu tadi, ini lawatan mengejut ke Putrajaya. hehe…
  • balik pun hampir hampir sesat! haha

 

 

 

bicara : Tuhan Maha Penyayang. God gives me people that can make me happy even though you’re not here.

18 comments :

NURUL AMYLIZ said...

that edited-masjid, awesome!
hehe..

nice butterfly clip! i like :)

Nisa A. said...

nurul :

thanks dear
:)

AiDa AzRyN said...

lawo gambar~ ;D
follow ur blog yaw~
:)

Qai said...

Thumbs Up...
Nice Photoshoot....
Keep It Up...
Keep More Posting... =)

efa said...

nice photoshoot...cntik sesgt

Nisa A. said...

aida azryn :

thankss
:)

Nisa A. said...

qai :

thanks for your support
:)

Nisa A. said...

efa :

time kaceh awakkk
:D

d_LA said...

nisa, 1st pic yg ade bulat2 kaler putih tu dipanggil orbes@bokeh..sm jugak dg pic ke 3 tu, ade bulat2 jugak kan..tingin giler nk gune dslr..huhu

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@d_LA

heheh try la guna dslr :)

mojam said...

use Rule of third...gambar nmpk lebih outstanding t..

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@mojam

thanks for the advice :D

asyikin_rahim said...

cemana nk buat bokeh tuu?
dah try tapi tak jadik =,="

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@asyikin_rahim

gmbr yg mana ye?

Syazwana said...

nak dslr jugak
huk huk huk
:D

acu eka said...

terbaek dri ladng la k.nisa oiiii...
saia sekarang dlm keadaan ya amt jelz memandang an ketiadaan cam dslr..huaaaaaaaaa
sob3
[skema an3]kikiki
btw nice job :)

Anne said...

good....bagos.....great..terbaekk...

Anne said...

great!!!!!!!!!