Saturday, October 30, 2010

Ohh Saya Nak Butler…!!!

  • hohohooo gara gara Mira yang introduce aku kat drama Jepun yang satu nih, aku jadi gilaa…
  • tiba tiba berangan nak ada butler yang super handsome + terer dalam segala hal + gentleman nak mampos
  • hahahahaa berangan lah tinggi tinggi.. tak ke mana pon..
  • hehe so cuti cuti ni aku duk melayan satu cite Jepun yang best!!! hehee tak sampai dua tiga hari sudah khatam!! haha

 

Mei-chan-banner

MEI-CHAN NO SHITSUJI

 

  • wahhhh memang fairy tale abes la drama ni kan kan kan
  • boleh pulak kau orang miskin, rupa rupanya cucu orang yang kaya raya, lepas tu pindah ke akademi yang mewah giler
  • then dilayan macam tuan puteri oleh seorang butler yang cute + hensem + macho
  • hahahaa… biasa lah kalau orang miskin, tiba tiba nak kena fit into budaya orang kaya, memang kekok abes la kan
  • so macam macam halangan yang dihadapi oleh watak utama drama ni, Shinonome Mei..
  • butler dia yang hensem gila boleh bikin pengsan tu namanya Shibata Rihito.. wahhh sweet!!
  • tengok juga konflik Mei yang terpaksa sembunyikan perasaan beliau pada Rihito, sebab dalam akademi tersebut percintaan antara seorang lady dengan butler dilarang okeh!!!
  • lepas tu macam macam la adegan yang sedih, kelakar, serious, suspens… haaa tengok jangan tak tengok!!

 

6 mei-chan_no_shitsuji_30

  • haaaaa mengancam dowh Shibata Rihito si butler ni!!!!
  • kirenye dalam drama ni beliau merupakan butler ranking tertinggi
  • kau tengok??? butler pon ade ranking tahu???
  • watak Shibata Rihito dilakonkan oleh Mizushima Hiro

 

 Mei-channoShitsujiep01704x396Div-48 Mei-chan no shitsuji PB 07

  • watak Shinonome Mei pulak dibawakan oleh Eikura Nana
  • kalau tengok gambar awek ni memang cun lah dia sebenarnya
  • dalam drama ni pun dia sangat comel oke.. bertuahnya badan kalau semua ni realiti hahah!!

 

Mei-chan_no_Shitsuji_ep05_1280x720_

7bb66f56140339cc7948c00667514bce1233186246_full 

hohohoo mesti ramai yang dah tengok cerita ni kan

pada yang tak tengok lagi.. sila tengok!! hehe

 

 

 

p/s : pendek kata drama ni pasal seorang girl yang tak berapa lawa tapi comel jatuh cinta pada orang yang super hensem.

16 comments :

Sam'z Ha said...

bess sgt ke cite ni ?? ummm

♥ kyu said...

wah! cam menarik je :) nnt nk downloadlah..keke thanks sharing

MuNsYi SaMa said...

Dah tengok. Best2 :)

tengkorakemas said...

hm..tajuk bahasa inggeris nya apa ye?

nurihime said...

x sempat nak tgk..T^T...hard disk rosak...

la d0n$eja n0reul said...

t`pengaruh dgn kamu...
sye pn dh strt tgk cite nie...
dh d0nl0d hbs....
bes c0z de namba senpai.....
...(^_^)....

Nisa A. said...

sam'z :

best
dan comel
:)

Nisa A. said...

kyu :

memang menarik
:)

Nisa A. said...

munsyi :

best kan??
comel sgt drama ni
hehe
:)

Nisa A. said...

tengkorakemas :

errr
x sure la ape tajuk english nyeee
tak tahu lak klu drama ni ade tajuk english nye
huhu~

Nisa A. said...

nurihime :

so how.. nak copy kat kay?

Nisa A. said...

noreul :

hehe
:)

mRa said...

okay. Tambah lagi cerita dalam list nak tengok lepas final! thank u. hehe..
XD hero sangat ensem!

Nisa A. said...

mRa :

hehe
tengok lah
besh
menarik
:)

MiSz fiFiEyQa said...

nisa..saye da tengok...mmg best sgt..mmg tgkp cintan btul dgn rihito-sama tu..nak butler jugak!!!huhu

Volatile Memory said...

Hiro-kun!!!! my favourite japanese actor!!!! >.<" saya pun suke gler ngan drama ni =D