Saturday, October 30, 2010

Ohh Saya Nak Butler…!!!

  • hohohooo gara gara Mira yang introduce aku kat drama Jepun yang satu nih, aku jadi gilaa…
  • tiba tiba berangan nak ada butler yang super handsome + terer dalam segala hal + gentleman nak mampos
  • hahahahaa berangan lah tinggi tinggi.. tak ke mana pon..
  • hehe so cuti cuti ni aku duk melayan satu cite Jepun yang best!!! hehee tak sampai dua tiga hari sudah khatam!! haha

 

Mei-chan-banner

MEI-CHAN NO SHITSUJI

 

  • wahhhh memang fairy tale abes la drama ni kan kan kan
  • boleh pulak kau orang miskin, rupa rupanya cucu orang yang kaya raya, lepas tu pindah ke akademi yang mewah giler
  • then dilayan macam tuan puteri oleh seorang butler yang cute + hensem + macho
  • hahahaa… biasa lah kalau orang miskin, tiba tiba nak kena fit into budaya orang kaya, memang kekok abes la kan
  • so macam macam halangan yang dihadapi oleh watak utama drama ni, Shinonome Mei..
  • butler dia yang hensem gila boleh bikin pengsan tu namanya Shibata Rihito.. wahhh sweet!!
  • tengok juga konflik Mei yang terpaksa sembunyikan perasaan beliau pada Rihito, sebab dalam akademi tersebut percintaan antara seorang lady dengan butler dilarang okeh!!!
  • lepas tu macam macam la adegan yang sedih, kelakar, serious, suspens… haaa tengok jangan tak tengok!!

 

6 mei-chan_no_shitsuji_30

  • haaaaa mengancam dowh Shibata Rihito si butler ni!!!!
  • kirenye dalam drama ni beliau merupakan butler ranking tertinggi
  • kau tengok??? butler pon ade ranking tahu???
  • watak Shibata Rihito dilakonkan oleh Mizushima Hiro

 

 Mei-channoShitsujiep01704x396Div-48 Mei-chan no shitsuji PB 07

  • watak Shinonome Mei pulak dibawakan oleh Eikura Nana
  • kalau tengok gambar awek ni memang cun lah dia sebenarnya
  • dalam drama ni pun dia sangat comel oke.. bertuahnya badan kalau semua ni realiti hahah!!

 

Mei-chan_no_Shitsuji_ep05_1280x720_

7bb66f56140339cc7948c00667514bce1233186246_full 

hohohoo mesti ramai yang dah tengok cerita ni kan

pada yang tak tengok lagi.. sila tengok!! hehe

 

 

 

p/s : pendek kata drama ni pasal seorang girl yang tak berapa lawa tapi comel jatuh cinta pada orang yang super hensem.


16 comments:

  1. wah! cam menarik je :) nnt nk downloadlah..keke thanks sharing

    ReplyDelete
  2. hm..tajuk bahasa inggeris nya apa ye?

    ReplyDelete
  3. x sempat nak tgk..T^T...hard disk rosak...

    ReplyDelete
  4. t`pengaruh dgn kamu...
    sye pn dh strt tgk cite nie...
    dh d0nl0d hbs....
    bes c0z de namba senpai.....
    ...(^_^)....

    ReplyDelete
  5. munsyi :

    best kan??
    comel sgt drama ni
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  6. tengkorakemas :

    errr
    x sure la ape tajuk english nyeee
    tak tahu lak klu drama ni ade tajuk english nye
    huhu~

    ReplyDelete
  7. nurihime :

    so how.. nak copy kat kay?

    ReplyDelete
  8. okay. Tambah lagi cerita dalam list nak tengok lepas final! thank u. hehe..
    XD hero sangat ensem!

    ReplyDelete
  9. mRa :

    hehe
    tengok lah
    besh
    menarik
    :)

    ReplyDelete
  10. nisa..saye da tengok...mmg best sgt..mmg tgkp cintan btul dgn rihito-sama tu..nak butler jugak!!!huhu

    ReplyDelete
  11. Hiro-kun!!!! my favourite japanese actor!!!! >.<" saya pun suke gler ngan drama ni =D

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay