Monday, October 11, 2010

Nak 10 Juga..!!!

  • amboi amboi amboi... mentang mentang semalam tarikhnya 10.10.10 semua pakat post entry berkenaan nombor 10
  • hahahaa.. errr.. aku pun nak jugak! hehe
  • aku rasa entry aku kali ni mesti bosan??? ahhh pedulikan lah. hahaha jahat tak daku?
  • *peace*

10 Perkara Aku Buat Bila Turn On Lappy :

Muka mengadap laptop selalu.. ish ishh~


1. Online Facebook/Blogger
ouhhh perkara ini hanya akan terjadi jika aku berada di rumah sewa/kedai mamak ade wifi/ kawasan kampus
aku tengah busy pun mesti nak kena tengok update! hehe

2. Online Yahoo Messenger
ouhhh medium ini sangat berguna pada aku okeh!! guna YM laa aku boleh trace di mana kawan kawan aku
hahaha function dia sama laa macam Fb, tapi YM boleh buat konferens kalau nak chatting ramai ramai

3. Pasang lagu
kalau ade kat rumah, aku siap siap pasang earphone, lepas tu pekakkan telinga dari dunia luar dengan lagu lagu yang ada dalam playlist

4. Bersihkan desktop
maknanya??? aku akan pastikan kalau kalau ade folder atau file yang tak patut ade kat desktop,aku akan clear kan atau pindah ke tempat sepatutnya

5. Tukar wallpaper dekstop
hahahaaa hobi pelik aku? gila ke setiap kali turn on lappy nak kena tukar wallpaper??
maaf lah, wallpaper aku sebenarnya dipengaruhi mood aku jugak! ahhaaa~

6. Check folder gambar yang latest
kalau kalaua de gambar yang cantik, aku akan pilih untuk di edit dan upload kat blog atau Fb...
gambar gambar ni jugak aku cari untuk dijadikan material atau cetusan idea untuk update blog

7. Edit gambar
haaa.... ni adalah kesinambungan nombor 6 ye.. lepas pilih gambar, mestilah nak edit sikit sikit kan... kalau malas je aku tak edit. HA HA~

8. Buat assignment
hahaaa.. apesal lah aku letak assignment ni dah nak last last?? hehee... sebab assignment ade musim..
dan ade jugak assignment yang tak guna lappy...

9. tengok video
hahhh...!!! korang jangan fikir bukan bukan ye... bukan video yang tak elok.. aku ni kan suka rakam rakam kat webbie..
kawan aku pun suka rakam guna handphone then upload kat Fb.. so lepas aku download dari Fb dorang, aku tengoklah dalam lappy aku kan?

10. Turn off
hahaaa.. lepas puas online, chatting, dengar lagu, edit gambar, buat assignment, tengok video.. so masa untuk rehatkan mata..!! :D
so turn off la kan? takkan nak biar on aje? hehehee


p/s : hehee ape 10 untuk korang?





currently listening to : Berhenti Berharap by Sheila On 7
perasaan : kau ajarkan aku bahagia, kau ajarkan aku derita.. kau tunjukkan aku bahagia, kau tunjukkan aku derita.. kau berikan aku bahagia, kau berikan aku derita..

2 comments :

Hizami Rahim said...

hehe.
lagu best tu.
XD
feveret...

Nisa A. said...

hizami :

hehhee
lagu best?
berhenti berharap eh? ehhehee
suke jugak!
:D