Friday, October 15, 2010

The Matter of Heart

1. biasa biasa
  • ni kisah hati dan perasaan antara sesiapa sahaja
  • maksud aku yang tidak punya hubungan istimewa.. sekadar teman biasa, teman bicara sekali sekala
  • jarang bertemu mungkin buat kita akan kurang terasa kalau terlajak kata atau gurau
  • mungkin ye... mungkin sahaja! bergantung juga kepada siapa atau subjek apa digunakan untuk bergurau


2. lebih sedikit sahaja
  • ni terjadi dalam kawan kawan rapat, yang satu geng
  • bila dah lama kenal, of course ramai di antara kita yang mengharapkan kawan yang lain akan jaga hati kita
  • kononnya kerana sudah lama kenal, jadi mengapa mereka mahu sakitkan hati kita?
  • kadangkala sensitif tu yang lebih. tanpa bertanya, hati yang tersentuh pada peringkat macam ni dibiar sepi
  • lantas menimbulkan persepsi negatif sekaligus mencemar silaturahim


3. rapat
  • berkawan rapat tak salah asalkan tidak menimbulkan fitnah dan syak wasangka
  • tapi kalau dah orang yang tidak tahu menahu cerita sebenar nak jugak jaja cerita apa boleh buat???
  • redha aje lah.. yang dapat dosa mereka, bukan kita jadi kita cool bebeh
  • bila dah rapat tak boleh nak marah sikit.. rasa macam kau jaga hati aku, aku juga jaga hati kau
  • dah mula tak boleh lebihkan orang lain.. nanti api cemburu membara-bara
  • dan perkara ni aku rasa terjadi kat semua orang



oke oke.. maaf ye sebab entry ni terjah terjah aje... takde intro ke ape.. dan minta maaf juga kalau entry ni menganggu perasaan mana mana pihak.. maksud nisa membuat sesiapa terasa.. i feel that the content of my entry this time is very general... so it's an open entry...

you guys is welcomed to post your opinion, or sebarang teguran... saya tak kisah :)
saya sedang belajar menerima teguran dan kritikan secara positif agar minda lebih terbuka dan dapat kenalpasti kelemahan diri

salam... terima kasih







currently listening to : If I Let You Go by Westlife
perasaan : will I ever see you smiling back at me?

4 comments :

Myra Amira said...

makcik.. boleh tak stop dari dgr lgu tuh,,, dari dlm kete ak kau pasang.. haiyaaakkkk... bek dengar lagu ni...

"ku berlayar di lautan, tidak bertepian.. lalaalla.." hehehe

mr.panda said...

^^ LIKE

Nisa A. said...

myra :

hukk???
"ku berlayar di lautan...??"
err lagu penuh kisah beb!!!

Nisa A. said...

mr. panda :

tenkiuuu :)