Saturday, October 2, 2010

Iejam Tua Setahun Lagi

  • weeehuuuuu sudah setahun berlalu… dan tiba lagi 1 Oktober…!! yeahhh~
  • ape lagi???? Birthday my buddy Iejam Hosen lahhhhh hahaa~
  • teringat pulak tahun lepas punya surprise…. kitorang bikin Iejam sangat sangat bengang
  • then surprise dia dengan blueberry cheesecake kat McDonald’s seksyen 2 tuh..
  • hahaa mahu tak terpana dan terbangang nye reaksi Iejam masa tuh.. kui kui kui~
  • tapi tahun ni pulak… bajet tahunan kurang mencukupi untuk buat big surprise for him…
  • assignment melambak dan banyak berhabis ke arah itu sahaja. sorry Iejam..!!
  • but thankssss to kak Tina, iaitu kakak Iejam yang sudi turun ke Shah Alam dan bawakan kek untuk kitorang rase. cewahhh~

 

IMG_2926 IMG_2934      

IMG_2930

IMG_2932 IMG_2933

 

  • wahhhhh semua nyaaa sedap sedap..!! ahaha ade lagi Chocolate Indulgence. tapi tak sempat nak snap dah abes hahaa!!
  • thanksss Kak Tina and her friend yang sporting gila dan kelakar
  • ouhhhh kisah tak abes setakat makan makan aje….
  • ade jugak Mel and the gang buat surprise…!!!
  • ape kah ia?????

 

IMG_2939 IMG_2943 IMG_2969 IMG_2977

 

  • heheeee.. thanksss Mel, Ika, Theeba & Miko yang tambah lagi surprise malam tu
  • adoihhh kenyang nya perut aku sumbat sumbat dengan dua tiga jenis kek dalam satu malam…!!!
  • agak agak ade tak naik 5kg lepas nih? wahahahaa…
  • ouhhh ye sorry gambar tak lawa sebab aku ambil dalam keadaan yang huru hara
  • masing masing berkejaran sebab nak tepek krim kek pada muka hahaa…. bertuah sangat aku sebab tak kena..!! wahahaha

 

KISAH HENSET IEJAM HILANG

IMG_2957

 

  • adoihhh pada malam yang bahagia nih, kitorang dikejutkan dengan kes henset Iejam yang hilanggg!!!
  • ouhhh Iejam bukan lah pakai Blackberry atau iPhone.. tapi kira mahal lah jugak kan kalau dah Nokia E72 tu kan kan????
  • menurut Mel, dia tengah pegang henset Iejam masa beliau dan Miko pergi kedai belakang restoran Abu Cafe tuh
  • kemudian mereka dihampiri oleh dua orang mamat yang menaiki motosikal
  • mamat berdua tu pura pura lah tanya jalan… Mel yang tengah pegang henset Iejam tu pun bagitahu lah arah yang ditanya
  • sekali… ZAAPPPPP…!!!!!!!!!!!! sekejap aje mamat tu rembat henset di tangan beliau dan melarikan diri
  • sudahnye.. Mel dan Miko kembali ke restoran dan Mel dah nanges nanges dah mengenangkan henset member hilang ketika di tangan beliau

 

IMG_2947

Drama hebat semester ini :

  • Mel pulak buat aksi hindustan dengan melarikan diri ke arah taman permainan berdekatan
  • Iejam cuba buat buat cool lepas cuba menghubungi henset beliau, namun henset tersebut telah dimatikan
  • Miko datang bawak kek dan Iejam dah gelak gelak
  • tapi… henset masih tiada. Iejam dah check dalam beg setiap manusia yang berada di tempat kejadian tapi still takde
  • aku yang terbangang bangang dengan adegan drama terbaru ni pun cuba korek rahsia dari Ika dan Theeba.. malangnya mereka pun tak tahu!!!
  • dah nak balik pun henset Iejam takde lagi…!!!!
  • Iejam mula kegelisahan… henset Syazwan di pegang erat dan dia cuba lagi dail nombor beliau. still.. TAKDE

 

Miko meng-kantoikan keadaan :

  • Iejam dah tak keruan.. beliau kata beliau tengah sms dengan orang orang yang penting, tapi henset pulak hilang…!!!
  • tiba tiba Miko hantar mesej pada Syazwan
  • Iejam pulak yang tengah pegang henset beliau tiba tiba tergerak hati nak buka mesej tuh
  • sekali kantoi…!!!!
  • dalam mesej tersebut Miko suruh Syazwan pulang henset itu kepada Iejam
  • dan meminta Syazwan sms dia balik pasal peristiwa akan datang
  • wallahhhhh!!! kantoi begitu sahaja

 

IMG_2920

  • okeh sekian drama bertaip dari gua, Nisa A..
  • wahahhaaa…. gambar aku dalam kejadian tersebut tak banyak sebab gua lah yang jadi jurugambar nye
  • ye lah detik detik bersejarah macam ni memang kena abadikan :)
  • oke guysss.. masa untuk ucapan hari jadi untuk Iejam Hosen

 

Iejam Hosen,

happy birhday kawan…!! semoga panjang umur dan murah rezeki… semoga success selalu…. dan jangan lupa jom grad sama sama… INSYAALLAH…. semoga dipanjangkan umur kita untuk sama sama berjaya. :)

 

sekian kisah 1 Oktober.

p/s : ouhhh birthday Encik Mok pun 1 Oktober…!! hehe no celebration.. tapi hadiah sudah bagi awal awal okeh! take care of it! I mean.. really good!!

 

 

 

 

currently listening to : Never Say Never by Justin Bieber

perasaan : kebaikan kadangkala mengaburi kenyataan.

3 comments :

twinkle twinkle said...

sedapnya kek ;D

eyka yuca mika ツ said...

mesti kelakar kan time phone iejam hilang tu ?
haha

miko said...

bukan aku yg mengkantoikan la. .
Mel yg suruh taip msg tu. .
aku taip je la. .
adoiyai. .
hahaha. .
tapi kire aku gak la sbb name aku yg kuar kan kan. .??
huhuhu. . . ;p
anyways, Happy Birthday to Iejam again. . hahax!!