Saturday, October 16, 2010

CABARAN 21 Hari Mencari Dia

  • Nonokks kau nih saja je buat gila kat aku ye? hahaa
  • perkara yang tak pernah terlintas fikiran aku… hidup ni memang macam drama, dan kita semua pelakon hebat di pentas dunia
  • tapi ini dah macam dalam samarinda yang kita duk khusyuk tengok kat kaca televisyen itu..!
  • sedang kami dalam on the way pulang ke rumah aku, nonokks a.k.a. Amira telah mengatakan sesuatu yang aku tidak sangka :

 

“Oke sayang.. aku bagi ko masa 21 hari untuk mendapatkan N..!”

 

  • aku pon.. “arrgghhh…!!!” gila ke hape anak orang ni???”   nasib baik anak dara orang kalau tak dah kena flying kick..!! hahaa
  • kenapa mesti aku dapatkan N??? kisah aku dengan dia dah genap setahun lima bulan berlalu…!!
  • aku pun tak sure ape perasaan aku pada N sekarang…..
  • tapi setelah meneliti detail nye, Mira setuju untuk tukar terma dan syarat.. beliau kata ini pada aku malam tadi setelah kembung perut telan ABC gerai abang :

 

“Oke.. ingat tau ko ade 21 hari aje untuk mengenal pasti dan mencari si dia… dan berkenaan N pulak, apa apa yang terjadi selepas 21 tidak akan di kira” (haaa lebih kurang macam itu lah ayat beliau.. aku pon dah macam lupa laaa….)

 

  • sekali lagi aku garu garu kepala yang tak gatal… bingung! HARUS ke nokk????? macam desperado lah pulakkk hahahaaa~
  • tak dinafikan aku ni ramai kawan, tapi tak lebih dari kawan…!! (dengar je aku cakap macam ni si Mira cakap “ye ke??” sambil kening terangkat-angkat)

 

Picture1737 

si Nonokks = in red

 

  • dah masuk hari kedua… aku masih tak sure aku nak buat ape??? PERLU KE AKU SAHUT CABARAN SEBEGITU RUPA?????
  • masih lagi berfikir apakah PERLU aku melakukannya? patut ke?
  • dah complicated sangat ke keadaan aku sampai aku kena buat semua ni?? haihhh… macam kelakar haha…
  • macam filem indon lah pulak mencari cinta dalam 21 hari???
  • mak aku tahu ni kang kena kejar lak.. woooo takmau takmau….
  • SEJUJURNYA…. otak aku berkata : “why not??”
  • tapi hati aku kata : “pasti ke kau memerlukannya??”
  • aku tersepit!!!

 

Photo 1651 

aku rasa aku nak kembali ke tampat ni… mengimbau kembali setiap kejadian yang pernah terjadi. dan tanya hati aku apa yang perlu aku lakukan nya sekarang

 

  • sejak aku menjejakkan kaki ke Shah Alam, kisah hati aku jarang indah
  • kalau indah dan bahagia pon sementara sahaja… aku tak mahu macam tu lagi
  • tujuan utama aku datang Shah Alam ni kerana ilmu yang ingin aku timba, ilmu dari Allah Taala
  • tapi aku percaya segala yang terjadi telah menjadi ketentuan takdir.. segalanya aku terima dan aku percaya ada hikmah di sebaliknya…
  • IF ONLY… God send me a man, who is willing to stand by me, holding tight my hand and give me the strength to stand at this place again
  • IF ONLY… God send me a man, who will see the real me, accept my weaknesses and able to stare right into my eyes and touches my heart

 

aku tahu semua ni cuma the matter of time dan juga ketentuan takdir.. kalau betul ade orang tu jodoh aku, so betullah… jodoh tak ke mana kan… kalau bukan jodoh, kawan aje lah kan. sekarang ni semua orang aku kawan, semua orang aku layan sama aje.. kawan bergurau, kawan gaduh, kawan memaki, semua sama saja…

dan aku tahu… aku pasti… aku sure + confirm dalam hati aku ada seorang sahaja sekarang ni..… SEORANG sahaja….

(sila scroll ke bawah dengan penuh kesabaran)

*

 

*

 

 

*

 

 

*

 

 

*

 

 

*

 

 

*

 

 

*

 

 

DSC06481 fahrin21

hak hak hak~ hebat tak hebat nye artwork aku okeh!! just for FAHRIN AHMAD. mmuuahh!!

so ade sapa sapa yang rasa beliau boleh kalahkan Fahrin yang macho + gagah perkasa + hensem + comel.. sila kan..!! haha

 

 

 

 

 

currently listening to : Sepi Sekuntum Mawar Merah by VE

perasaan : ku berpegang pada janji tercipta antara kita dulu

19 comments :

Myra Amira said...

1- harus ke kau letak pic mte ak tga terbeliak..???

2- hahah.. ak buat mcm ni sbb tanak ko meroyan kalo salah stu dari mereka yg tersenarai, tak contct ko.. hahah

3- ko duduk la kt task tu sowg2.. kang hantu air yg minat kt ko bru taw...

4- I'll always supporting and ur decision :)

- F i D - said...

menarik cabaran tuh..tp napa nama kwn awk tuh gitu?

- koroe - said...

fahrin udah tua..tak cool langsong..
hahha

Cik Shiqa said...

fahrin ensem kan. shiqa pun mnat.hehe

Nisa A. said...

myra :

1 - errr sbb aku rasa gmbr tu comel? haha

2 - aku tak meroyan lahh!!

3 - hahaaa.. dah lama aku x g ctu, hantu air pon dah x cam aku.

4 - thanxx bebeh :D

Nisa A. said...

fid :

haha nonoks tu nama manja aje
nama dia amira.
:)

Nisa A. said...

koroe :

ya
dia tua
tapi saya minat
:)

Nisa A. said...

shiqa :

hehe
yuppp
suke fahrin!!
:D

- F i D - said...

hehe..tau nama manja..cuma sedikit terkejut bila baca..sbb nama tuh ada makna kurg elok kat certain tmpt :)

mr.panda said...

alamaakkk...xleh lwn la fahrin ahmad..huhu..panda undur diri dulu lah..(-_-") hehe

Nisa A. said...

fid :

ye
saya tahu
:)

Nisa A. said...

mr.panda :

hehe
kelakar nye panda ni :)

mr.panda said...

klakar knape plk??huhu..panda ske lisa surihani..haha

Nisa A. said...

mr.panda :

hehee
lisa pon lawa
:)

mr.panda said...

lisa ngn nisa dh dekat2 kn??hehe

- F i D - said...

kalo tau takpe laa..ingatkn tatau..tuh yg nk tegur..tp dh tau ok laa :D gud luck 21 hari nih :p

Nisa A. said...

mr.panda :

ahha
nama aje dekat2..
tpi org yg berlainan
bykkkk sgt beza nye

Nisa A. said...

fid :

btw thanx sudi tegur :)

syida spongie. said...

tak la kak nisa, aaron aziz lagi la hensem, comel, gagh perkasa dan machooo. ngee~ :D