Friday, October 29, 2010

Al-kisahnya Mini Event Kelas Kami : GIGO Showcase

  • GIGO… sekali lagi ye aku terangkan… bermaksud Garbage In Gold Out
  • ini bermakna kami yang bermula dari takde ape ape kini ada sesuatu.. bak kata orang putih, from nothing now you have something!
  • haha.. GIGO juga cukup menjelaskan keadaan kami satu kelas yang belajar perkara perkara asas dari permulaan semester
  • dan kini di hujung semester kami berjaya menghasilkan short film
  • dalam kelas kami ade 6 group = 6 production
  • jadi ada 6 short film yang dihasilkan.. nak kata short film kami bagus sangat memang tak lah kan
  • biasa biasa sahaja.. tapi sebagai pelajar Communication and Media, aku berbangga kerana kami tampil dengan sesuatu yang berlainan kali ini…

 

poster GIGO

  • event GIGO ni diadakan bila lecturer cool kami iaitu Encik Shamsul Hamimi (atau nama manja beliau Encik Sam) telah menyatakan hasrat untuk menganjurkan sedikit event bagi menayangkan semua short film ni
  • jadi kami satu kelas telah berusaha sehabis baik untuk menjayakan event GIGO Showcase ni
  • kitorang siap kutip duit lagi nak beli goodie bags untuk audience, untuk prizes…
  • ye lah, event pertama, event kecil-kecilan pula tuh.. so memang takde la sponsor ke apa kan
  • kalau nak sponsor besar besar tu kena tunggu event management lah pulak kan.
  • masa event ni berlangsung, kami menayangkan trailer, which is gabungan semua short film untuk GIGO
  • kemudian, setiap production telah diundi awal awal lagi, untuk menentukan turn tayangan short film
  • jom tengok apa ada masa event ini berlangsung :)

 

ini gambar gambar dari kamera senior : Hyzry Famey

34419_1420751449853_1564703898_30874435_4485573_n 66621_1420756689984_1564703898_30874466_5899020_n

pengacara majlis : Nisa Aminullah & Iejam Hosen

 71793_1420772890389_1564703898_30874521_521558_n 74446_1420760370076_1564703898_30874487_6036455_n

72550_1420759010042_1564703898_30874480_717670_n 73708_1420757610007_1564703898_30874471_5119205_n

72397_1420761330100_1564703898_30874490_3610827_n 73825_1420780850588_1564703898_30874574_5565909_n

 

 

  • gambar gambar dari kamera aku tak banyak..
  • aku kan emcee so kamera aku cuma terletak tenang di bawah meja teknikal. waaaa
  • nak mintak tolong orang lain, orang lain pun ada kamera sendiri.. lagi canggih pulak tu.. sob sob~
  • so let see what i got in my baby 1000D

 

IMG_5960 Alfy Adrian (tengah) talent in my group’s short film

IMG_5970

IMG_5984

 IMG_6014

 

  • heheh maaf ye banyak gambart syok sendiri + suka ria…
  • sebab DSLR aku cuma aktif selepas berakhirnya event GIGO.. ye lah masa tu lah baru DSLR aku nak ada kat tangan ye tak?
  • hehe nampaknya kena tunggu sampai mula semester baru lah kalau nak jumpa kawan kawan dan copy semua gambar yang ada pada dorang.
  • hehe apa apa pun aku berbangga dengan kawan kawan kelas aku
  • masing masing berjaya mencari idea kreatif dan menghasilkan filem-filem pendek yang sangat menarik
  • harap dapat buat lagi short film… insyaAllah.. sebab besh :) hehehe

 IMG_6008

 

  • and it makes me proud taking masscomm…
  • i have found what I like, what i’m going to do in the future. so i won’t look back anymore, i won’t listen to words that meant only to make me fall. NO. ever again

p/s : ohhh ya.. even sebelum aku update blog pasal event ni pun  dah ade senior yang baik hati review event kami dan bagi feedback. nak tengok ape yang beliau tulis pasal event GIGO dalam blog beliau???? jom ramai ramai KLIK DI SINI

 

 

 

 

 

currently listening to : Apologize by Kris Allen

perasaan : versi Kris Allen lagi besh dan menyentuh perasaan. chewahhh

6 comments :

.pelangi. said...

post la short film tu.
heee.
nway, congrates yep :)

SHieMa said...

sumpah ckp aku jealous x dpt pergi!!

guLai haMsTer bersaLot tePong said...

nyce short film,babe..
berpeluang mengharumkan name unisel..
aja2!!

Nisa A. said...

pelangi :

insyaAllah akan post short film production kami :)

Nisa A. said...

shiema :

ko rest aje..
kan ko x sihat.
huhu~

Nisa A. said...

gulai hamster :

hehe
thankss :)