Thursday, October 21, 2010

Aku, Dia dan DSLR

  • ehehheee.. tajuk entry ni telah aku ciplak dengan sukarela dari tajuk album gambar Cik Mira di fesbukk beliau hehee.. jangan marah ye
  • selepas tamat sahaja paper Digital Audio Video Production (DVAP), Cik Mira tak dapat membendung kegilaan beliau
  • lantas beliau mengutarakan idea gila, dan mengheret aku sama dalam kegilaan ini
  • maka aku pun bersetuju untuk gila bersama sama beliau memandang dah lama jugak lah aku tidak buat perkara gila (*kecuali cabaran 21 hari*)
  • jadi.. aktiviti petang ini : eksperimentasi dengan bahan bahan solekan yang dah beberapa ketika tak disentuh
  • so.. alang alang dah bermekap tebal macam hantu, ape lagi, kami abadikan lagi kenangan dengan self photoshoot
  • hahaa.. aku tak peduli lah orang nak kata apa pun, DSLR AKU… AKU PUNYE SUKE LAH. kau ade?? (ouhh ayat kejam!!!)
  • so, kesudahannya kami bergembira bersama DSLR masing masing.. keh keh kehh~

 

DSC_0006 EDITED

IMG_5114 EDITED

aku rase aku sekarang nak ambil gambar suka tak pandang kamera dah @.@

IMG_5104 EDITED

ouhhh ini bukan adegan “You jump, I jump” yeeeee….~

 

  • haha tak cukup dengan siang, malam pula menjelma…
  • setelah selesai mengenyangkan perut dengan hidangan segera di Restoran McDonald’s Seksyen 2, kami gerak pula ke Dataran Shah Alam selepas maghrib

 

IMG_5177 EDITED

my favourite picture  ♥ ♥

IMG_5193 edited

we.

IMG_5283 edited

Vincci + Nikon dan Summit + Canon

 

  • so sekian aktiviti pada 18 Oktober kami
  • seriously serious, aku tak peduli pun kalau ade mulut mulut yang mengatakan kami ni syok sendiri aje
  • dah tu ape guna kami beli dan belajar guna DSLR kalau setakat nak simpan dalam beg sampai berhabuk + berkulat??? (ouhh alamak!! ayat riak ..!!!)
  • bagi aku, photography adalah salah satu cabang dalam minat aku, dan juga menjanjikan kepuasan hati yang optimum untuk aku!! hehee~
  • dan aku sangat sangat berterima kasih kat Cik Mira sekali lagi sebab gambar gambar aku yang ko ambil semua nya cantik cantik dan menjadi walaupun kau jarang lenjan Canon 1000D aku tu :)
  • oke bebeh lepas ni aku biasa biasa kan diri lenjan Nikon kau pulak ye???

 

 

 

currently listening to : Never Say Never by Justin Bieber ft Jaden Smith

perasaan : I will fight ‘till forever


38 comments:

  1. cantik gambar2 tu..
    ngee~~.. :)

    *tetibe tak sabar tggu dslr adik kt tgn ni..hehe*

    ReplyDelete
  2. bestnye..ader dslr, then bole ambik gmbo byk2. naz minat jgak..tp belum mampu membelinya sendiri. maybe 1 days... :)
    bole la join nisa skali kan ? :D

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh cantek ar pic2 semua.. brapa erk skang harga kamera tue.. hati ni dok bekenan jer.. dear u dah ada kamera tu wat ler bisnes tau.. ehhehhe.. nice ar tudung, baju , thoose wedges shoes.. loike it

    ReplyDelete
  4. naz :

    yes yess
    jom photoshoot sama2 nnt
    :D

    ReplyDelete
  5. lady xoxo :

    kalau harga standard canon 2000++ jugak lah, tu pun yg basic mcm i punye tuh.
    but bleh dpt lg murah :)

    btw
    thanxx
    :D

    ReplyDelete
  6. kay..wat bissness photoshoot owg kawen la dear... :)

    ReplyDelete
  7. my :

    heheee
    x pandai lagi la guna DSLR Nih..
    ni pun pngetahuan basic aje :)

    ReplyDelete
  8. gambar cantik
    kamera cantik
    kasut cantik
    tuan badan pun cantik
    suker!

    ReplyDelete
  9. sofia :

    hehe
    tenkiu
    tenkiu
    tenkiu
    tenkiuuu
    mmuuaahhxx!!!

    :)

    ReplyDelete
  10. best glr gmbar 3 dari bawah tu..
    lawa kot...

    ReplyDelete
  11. saya juga berharap tiada mata2 serong memandang dan mulut kepoh berkata apabila mahu menggila ketika buat self photoshoot.

    bia lahhh... hidup masing2 lah~

    ReplyDelete
  12. hisyam :

    hehe
    tp x lawa mcm gmbr awk amik.
    thanxx
    :)

    ReplyDelete
  13. niklisa :

    hehe
    takpe
    abaikan kata kata orang
    harap org ramai akn lebih membuka fikiran.
    tak salah kan self photoshoot. bukan mnyusahkan org lain
    :)

    ReplyDelete
  14. gambar no. 5 ada masuk dara, kan kan! :) nisa memang cantik <3

    ReplyDelete
  15. wah, chanteknya gambar... untung de DSLR...

    ReplyDelete
  16. @Hanim Mahali

    hehe
    thanks..
    bese2 aje nih.. hehe~
    saya pun bukan pandai sgt ambil gambar :D

    ReplyDelete
  17. waahh cantek ;)
    mane lagi best ? nikon ke canon ?

    ReplyDelete
  18. Nisa and DSLR (^_^) seriously coolio =))

    i wish i can get DSLR tu..ngee =))

    ReplyDelete
  19. owh~ u canonian la ye~ hey! iam nikonian =)

    http://www.dunialandax.com/

    ReplyDelete
  20. comey la kamu nie....pnh ajr care2 paki shawl ke youtube???? muke mcm biase tgk la

    ReplyDelete
  21. cun nye kakak nih
    hehehe
    suke suke suke
    :D

    ReplyDelete
  22. cantik2 gambar2 tu..puas ek guna DSLR? nk gak la, uat investment

    ReplyDelete
  23. really like to c how u use the camera..uhuhuhu... all pics r AWESOME!!!

    ReplyDelete
  24. cantik..sy x smpai sbln ag gne dslr..love photography too.still learning.

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay