Monday, October 11, 2010

Addicted to Editing

  • whoaaa.. sudah pukul 2.31am lahhh tapi mata aku nih still tak mahu lelap ????
  • ape aku buat? hmm.. masa yang ada aku guna untuk edit gambar
  • ouhhh aku bukan photographer okeh!! aku cuma seorang pemilik kamera yang hanya tahu basic skill dalam menggunakan apa yang orang panggil DSLR itu
  • minat aku dalam photography memang ada, tapi belum masanya kot untuk aku betul betul fokus untuk mendalami ilmu foto
  • lagipun, aku kan masscommer, cukup untuk aku tahu skill asas.. janji tahu guna DSLR dalam manual mode dan set aperture + shutter speed, bagi aku sudah mencukupi
  • adik aku yang tingkatan 3 tu pun sudah pandai guna DSLR dengan sedikit pengetahuan yang aku kongsi :)
  • weee so balik temerloh aku tahu akan ade jugak orang yang akan ambil gambar aku pulak! hehe~

 

  • ouhh yee sudah menyimpang pulak.. ehhee… gambar yang aku nak share merupakan gambar kenalan baru aku
  • dia merupakan talent group AVP kami dalam menghasilkan short film
  • aku suka ambil gambar beliau sebab beliau tak kekok posing (harussss)
  • ouhhh kalau tak cantik maaf ye! aku juga bukan pengaplikasi photoshop yang baik… sekadar tahu perkara asas. hehehe

 

Elfy Adrian

elfy edit 1 ditatarias oleh Natrah

elfy edit 3

 elfy edit 4

 elfy edit 6

 

oke.. ni pulak dalam versi black and white

elfy edit 5 elfy edit 7

 

  • okehhh sudah!! hehee.. ade lagi gambar yang nak aku edit.. hehe tapi nanti lahh..
  • something come up pulakkk :P
  • gambar di atas aku share secara suka suka je ye…
  • sekali lagi, I’m not a photographer, just a person who owns what people call DSLR :)

 

 

 

currently listening to : Slot Akasia by The Fabulous Cats

perasaan : jauh ku fikirkan tentang kita tanpa kita, sedalam-dalam kita mencari jawapan yang sama

12 comments :

Isyraq said...

huhuhuuhu... bleh tahan cara awak edit.. cume perlukan lagi daya kreativiti yang lebih tinggi.. + jgn lupa letak watermark kat pic sbb nti ada stlaker yg curi dan bimbang buat bende ayng x elok....



***semoga terus success****

best regards!

Hizami Rahim said...

gambar zami xnak edit ke ?
huhu~

Nisa A. said...

isyraq :

hehe
ni baru belajar :)
thanxx for the advice...
:)

Nisa A. said...

hizami :

hehe boleh jeee...
:)

eyka yuca mika ツ said...

eyqa nmpak dye kat cafe aritu ,
cute ! ;D

diana said...

wah..
pandai jugak kamu ye..
cantik sangat!

Nisa A. said...

eyka :

nampak sapeee???

Nisa A. said...

diana :

hehe
x pandai pon..
i'm still learning~
thanx
:)

fittiariri said...

sye pong suka edit2 gambr nih...t ley blaja dr awk la huu

eyka yuca mika ツ said...

elfy ;p

Nisa A. said...

fittiariri :

eh eh
sy x pandai pon
ni pon basic skill editing.
hehe~

Nisa A. said...

eyka :

ha?