Sunday, October 31, 2010

Tak Lama


  • hoi budak demok. aku rindu beliau
  • hoi adik rambut perang. aku rindu nak gaduh rebut laptop dengan kau hah. 
  • aku jejak kaki ke temerloh, aku tarik beg bagasi ala ala pelancong sambil pandang kiri kanan
  • bapak ahhhh lupa diri ke aku, lupa tempat lahir ke aku?
  • ceh jangan cepat kau buat andaian!! aku cuma agak terkejut dengan suasana di terminal... ohhh ade kempen derma darah oke.
  • hari ni abah takde kat temerloh, so takleh nak fetch aku kat terminal utama
  • oke masa untuk berdikari nisa...!! i took a cab. oke not bad. nasib la driver peramah

  • sampai aje rumah terus peluk cium si demok puas puas
  • ouhhh suke nye aku ade adik yang punya pipi chubby macam kuih pau panas haha
  • nasib kau berat kalau tak aku dah lambung lambung kau
  • lepas tu tengok cerita hantu dengan aku memang terbaik
  • TV skrin dah macam wayang bila hantu datang terkam
  • yang besh aku boleh menyorok belakang kau.. haha sayang demok dan adik rambut perang







currently listening to : Biarkan Jatuh Cinta by ST12
perasaan : biarkan aku jatuh cinta, pesona ku pada pandangan saat kita jumpa.. biarkan aku kan mencoba, tak peduli kau berkata tuk mau atau tidak

Read More»

Saturday, October 30, 2010

Ohh Saya Nak Butler…!!!

  • hohohooo gara gara Mira yang introduce aku kat drama Jepun yang satu nih, aku jadi gilaa…
  • tiba tiba berangan nak ada butler yang super handsome + terer dalam segala hal + gentleman nak mampos
  • hahahahaa berangan lah tinggi tinggi.. tak ke mana pon..
  • hehe so cuti cuti ni aku duk melayan satu cite Jepun yang best!!! hehee tak sampai dua tiga hari sudah khatam!! haha

 

Mei-chan-banner

MEI-CHAN NO SHITSUJI

 

  • wahhhh memang fairy tale abes la drama ni kan kan kan
  • boleh pulak kau orang miskin, rupa rupanya cucu orang yang kaya raya, lepas tu pindah ke akademi yang mewah giler
  • then dilayan macam tuan puteri oleh seorang butler yang cute + hensem + macho
  • hahahaa… biasa lah kalau orang miskin, tiba tiba nak kena fit into budaya orang kaya, memang kekok abes la kan
  • so macam macam halangan yang dihadapi oleh watak utama drama ni, Shinonome Mei..
  • butler dia yang hensem gila boleh bikin pengsan tu namanya Shibata Rihito.. wahhh sweet!!
  • tengok juga konflik Mei yang terpaksa sembunyikan perasaan beliau pada Rihito, sebab dalam akademi tersebut percintaan antara seorang lady dengan butler dilarang okeh!!!
  • lepas tu macam macam la adegan yang sedih, kelakar, serious, suspens… haaa tengok jangan tak tengok!!

 

6 mei-chan_no_shitsuji_30

  • haaaaa mengancam dowh Shibata Rihito si butler ni!!!!
  • kirenye dalam drama ni beliau merupakan butler ranking tertinggi
  • kau tengok??? butler pon ade ranking tahu???
  • watak Shibata Rihito dilakonkan oleh Mizushima Hiro

 

 Mei-channoShitsujiep01704x396Div-48 Mei-chan no shitsuji PB 07

  • watak Shinonome Mei pulak dibawakan oleh Eikura Nana
  • kalau tengok gambar awek ni memang cun lah dia sebenarnya
  • dalam drama ni pun dia sangat comel oke.. bertuahnya badan kalau semua ni realiti hahah!!

 

Mei-chan_no_Shitsuji_ep05_1280x720_

7bb66f56140339cc7948c00667514bce1233186246_full 

hohohoo mesti ramai yang dah tengok cerita ni kan

pada yang tak tengok lagi.. sila tengok!! hehe

 

 

 

p/s : pendek kata drama ni pasal seorang girl yang tak berapa lawa tapi comel jatuh cinta pada orang yang super hensem.


Read More»

Friday, October 29, 2010

Al-kisahnya Mini Event Kelas Kami : GIGO Showcase

  • GIGO… sekali lagi ye aku terangkan… bermaksud Garbage In Gold Out
  • ini bermakna kami yang bermula dari takde ape ape kini ada sesuatu.. bak kata orang putih, from nothing now you have something!
  • haha.. GIGO juga cukup menjelaskan keadaan kami satu kelas yang belajar perkara perkara asas dari permulaan semester
  • dan kini di hujung semester kami berjaya menghasilkan short film
  • dalam kelas kami ade 6 group = 6 production
  • jadi ada 6 short film yang dihasilkan.. nak kata short film kami bagus sangat memang tak lah kan
  • biasa biasa sahaja.. tapi sebagai pelajar Communication and Media, aku berbangga kerana kami tampil dengan sesuatu yang berlainan kali ini…

 

poster GIGO

  • event GIGO ni diadakan bila lecturer cool kami iaitu Encik Shamsul Hamimi (atau nama manja beliau Encik Sam) telah menyatakan hasrat untuk menganjurkan sedikit event bagi menayangkan semua short film ni
  • jadi kami satu kelas telah berusaha sehabis baik untuk menjayakan event GIGO Showcase ni
  • kitorang siap kutip duit lagi nak beli goodie bags untuk audience, untuk prizes…
  • ye lah, event pertama, event kecil-kecilan pula tuh.. so memang takde la sponsor ke apa kan
  • kalau nak sponsor besar besar tu kena tunggu event management lah pulak kan.
  • masa event ni berlangsung, kami menayangkan trailer, which is gabungan semua short film untuk GIGO
  • kemudian, setiap production telah diundi awal awal lagi, untuk menentukan turn tayangan short film
  • jom tengok apa ada masa event ini berlangsung :)

 

ini gambar gambar dari kamera senior : Hyzry Famey

34419_1420751449853_1564703898_30874435_4485573_n 66621_1420756689984_1564703898_30874466_5899020_n

pengacara majlis : Nisa Aminullah & Iejam Hosen

 71793_1420772890389_1564703898_30874521_521558_n 74446_1420760370076_1564703898_30874487_6036455_n

72550_1420759010042_1564703898_30874480_717670_n 73708_1420757610007_1564703898_30874471_5119205_n

72397_1420761330100_1564703898_30874490_3610827_n 73825_1420780850588_1564703898_30874574_5565909_n

 

 

  • gambar gambar dari kamera aku tak banyak..
  • aku kan emcee so kamera aku cuma terletak tenang di bawah meja teknikal. waaaa
  • nak mintak tolong orang lain, orang lain pun ada kamera sendiri.. lagi canggih pulak tu.. sob sob~
  • so let see what i got in my baby 1000D

 

IMG_5960 Alfy Adrian (tengah) talent in my group’s short film

IMG_5970

IMG_5984

 IMG_6014

 

  • heheh maaf ye banyak gambart syok sendiri + suka ria…
  • sebab DSLR aku cuma aktif selepas berakhirnya event GIGO.. ye lah masa tu lah baru DSLR aku nak ada kat tangan ye tak?
  • hehe nampaknya kena tunggu sampai mula semester baru lah kalau nak jumpa kawan kawan dan copy semua gambar yang ada pada dorang.
  • hehe apa apa pun aku berbangga dengan kawan kawan kelas aku
  • masing masing berjaya mencari idea kreatif dan menghasilkan filem-filem pendek yang sangat menarik
  • harap dapat buat lagi short film… insyaAllah.. sebab besh :) hehehe

 IMG_6008

 

  • and it makes me proud taking masscomm…
  • i have found what I like, what i’m going to do in the future. so i won’t look back anymore, i won’t listen to words that meant only to make me fall. NO. ever again

p/s : ohhh ya.. even sebelum aku update blog pasal event ni pun  dah ade senior yang baik hati review event kami dan bagi feedback. nak tengok ape yang beliau tulis pasal event GIGO dalam blog beliau???? jom ramai ramai KLIK DI SINI

 

 

 

 

 

currently listening to : Apologize by Kris Allen

perasaan : versi Kris Allen lagi besh dan menyentuh perasaan. chewahhh


Read More»

In The Making of GIGO Showcase

  • GIGO… bukan agogo.. bukan sogo… bukan logo…
  • GIGO stands for Garbage in Gold out. maknanya… dari nothing, now we have something. from nobody now we’re somebody
  • dari tak pandai apa apa kami tampil dengan short film masing masing
  • sesuatu yang membanggakan, datang dari budak budak kelas kami sendiri…
  • dan aku realize, aku sangat gembira bila dalam situasi seperti ini

 

Picture1865

Picture1859

  • kau tengokkk…!! kau tengokkk…!!! masa tengah rehearsal pon sempat lagi main webcam
  • dan kami kami semua comel oke. hahahaa
  • kan wonderful bila semua orang bekerjasama macam ni????
  • semua nya put an effort… semuanya berada di satu tempat pada satu masa.. takde konflik, takde gaduh
  • kan best macam ni??? ape ape yang berlaku pon, you guys rock my world bebeh

p/s : nak tahu apa ni GIGO nih?? next entry ye bebeh…

 

 

 

currently listening to : Jahat by Stacy

perasaan : aku sudah serik bercinta, kerna asyik berakhir dengan kecewa. tapi sejak hadirnya semua sistem kawalan kini terdedah =.=


Read More»

Dinner di Padang

IMG_5875 IMG_5882

  • Kisahnya bila kami ke area Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam untuk mencari barang barang keperluan yang penting..
  • then kami decide nak drive-thru aje kat Restoran pakcik janggut putih sejemput di dagu ini
  • mirinda strawberry sejuk sejuk memang tepat untuk tekak aku

 

IMG_5863

  • cubaan membuat muka comeyl oleh Cik Amira kita….
  • MAAF.. go back and practice..!! ahhaha~

 

IMG_5888

  • errr.. aku takdelah kebulur sangat pon..
  • tapi aku rasa aku nak test aje ape rasanya sos cili iteww????
  • entry ditaip dengan penuh kasih sayang malam tadi, 28hb Oktober
  • bye bye aku nak tido.. 29hb hari penting aku bebeh :)

 

 

 

 

 

 

currently listening to : Eenie Meenie by Sean Kingston ft Justin Bieber

perasaan : mirinda merah lagi


Read More»

Air Sejuk

  • aktiviti lepas exam… mandi sungai!!! weehuuuu~
  • alah tempat yang dituju pun dekat aje… Sungai Congkak dekat area Hulu Langat menjadi pilihan hati.. cewahhhh
  • ni semua Iejam punya pasal lah.. hehehe
  • dia duk seronok sangat tengok cerita Siti Kelembai yang banyak shoot kat area Sungai Congkak.. hehehe
  • tapi kan memang pengalaman yang besh!!! wahahah I like more than million times!!!
  • ouhhh jujurnya.. ini kali pertama aku menjejakkan kaki ke Sungai Congkak.. Alhamdulillah ada jugak rezeki aku sampai ke sini
  • thanks kawan kawan…!!! you guys terbaek..!! mmuuaahh!!

IMG_5751 EDITED

IMG_5613

AKTIVITI MENJELAJAH HUTAN… mengikut kerenah Iejam yang nak kan spot yang cantekk + air dalam

 

IMG_5775

IMG_5762

IMG_5773

poster samarinda terbaru yang bertajuk : Cinta ku Hanyut di Sungai Congkak

 

 

  • wuaaaahhh!! air nye super sejuk oke!! aku dah naik semput sebab sakit dada
  • heheee… dah beberapa lama jugak lah aku tak mandi sungai…
  • antara faktor utama, sebab aku ade semput so tak tahan dengan air yang sejuk gila.. hehee
  • ye lah, orang dah kurus nak mampos memang macam ini.. sangat kesian hahahahaa oke abaikan abaikan
  • perasaan yang memenuhi hati aku sekarang ialah bersyukur teramat sangat… sesungguhnya Allah Maha Penyayang…
  • berpeluang juga kami berlima meluangkan masa bersama.. insyaAllah lepas ni kalau ada rezeki nak ke tempat lain pula.. doa doa kan ya :)

 

 

 

 

currently listening to : I Love The Way You Lie by Rihanna ft Eminem

perasaan : just gonna stand there and watch me burn, that’s all right because i like the way it hurts


Read More»

Granted Wish

IMG_5904

  • oke ini aku geram sangat sangat.. ia sangat comel oke.. dan ia sangat berkelip-kelip.. ahaks…
  • and.. thanks to you sebab hadiahkan benda chomeyl gila ni pada i
  • eventhough benda ni kecik aje, murah aje, simple aje.. but i means a lot to me!!! hehehee
  • you just know me without  i have to tell any further huh??? hahahaa thanks thankss…!! HELLO.

 

IMG_5908

  • ahaaaa… aku dah dengar ayat “Beli revlon ye dik? dah maju nampak????”
  • hahahaa peduli pulak aku.. beli revlon pon salah ke? ape keturunan raja aje ke boleh pakai??
  • aku mampu, so aku beli lah… and of course aku akan pakai on extra special occasion only wokeyhh!!!
  • dan first time aku pakai product ni.. satu aje aku boleh cakap = superb bebeh
  • me like it very very much!!! teksturnya lembut gila.,.. ade shimmering lagi tu….

 

IMG_6039

  • ade lagi… my ruffled skirt… dapat murah aje okeh! hehehee thanks to sale kat Bukit Raja
  • aku target skirt ni nak beli online aje… tapi sedang aku jalan jalan dengan bahagianya dekat Bukit Raja, mata aku terrrrrr-tangkap mende alah ni
  • aku tanya harga.. wow!!! murah okeh.. nama la tengah sale.. memang tak pikir dua tiga kali, jauh sekali empat kali. heheheee
  • mula mulanya aku beli skirt yang ade corak… but lepas tengok wayang aku straight ke tempat aku beli ni, aku tukar yang plain hitam..
  • wuhuuuuu sorry der… bukan ape, I just think plain black lagi senang nak mix n match dengan banyak baju
  • heheheeee.. tak marah kan kan kan??? lagipun plain black chomeyl apeeee… hehehe
  • bukan setakat skirt, tuuuuuuuuu Tracey skinny pants pon aku dapat rembat…
  • tapi skinny pants ni aku dah beli awal sikit, dengan Amira hari tu…. tapi Mira malu malu kucengg nak pakai skinny pants
  • maka beliau rembat skinny jeans sahaja
  • oke lepas ni aku masukkan grey skinny pants dalam wish list aku ye!!! hehehe

 

 

 

 

currently listening to : S4K

perasaan : masih tiada lirik


Read More»

Filem – filem Pendek

poster GIGO

GIGO SHOWCASE

jangan main main dengan nama GIGO itu, kalau tak tahu apa makudnya sila diam. jangan kau pandai pandai tokok tambah atau tolak darab nama GIGO menjadi benda lain. Ya, event kami biasa biasa… cuma di-sponsor sendirian berhad… semua short film pun kami buat setakat mampu.. tak ade pun guna Final Cut Pro rasanya…

event kami demi kelas, event kami demi kerja keras dan penat lelah kami, event kami demi lecturer, event kami demi markah… YEAHHH!!!

semua filem pendek dari 6 produksi kelas kami akan ditayangkan. ouh ouh produksi aku 91 Production tahu.

short film SITUATION

SITUATION

Apa kau nampak itu yang kau tafsir. tapi kau tahu ke kisah di sebaliknya? serupa macam kisah kami.. situasi mungkin menjadi penyelamat anda, kadangkala situasi juga beraja menjadi setajam bilah belati. siapa sangka kan?

situasi gembira, kita senyum ketawa. situasi suram, kita diam berduka.

 

 

 

Segalanya telah ditentukan…..


Read More»

WRAP UP STORY : Ohh Final Exam

  • semua orang duk meriah meriah la update blog memasing pasal final exam
  • daku pulak?? entah apa apa laa aku update
  • eh eh blog aku la kan.. hahaha so aku boleh update bila bila or pasal apa apa
  • eh ehhhh lagi satu…!!! aku bahagia. tu aje. hehehe
  • oke oke mari lah kita kembali kepada matlamat asal entry ini ditulis….
  • hehehe minggu final exam.. hmmm macam biasa lah, stressful, busy study, banyak notes yang nak kena baca dan ingat
  • baca tu tak ada masalah lah kot.. nak mengingat tu.. errr… ade probs sikit. hehehee
  • tapi Alhamdulillah semua nya aku dah hadapi.. semua nya boleh tahan.. sekarang tawakal aje lahh
  • jom jom tengok muka muka sepanjang minggu peperiksaan akhir semester!!!

 

IMG_5599

Picture1815

errrr… ini nota kah??? kui kui kui~ macam bukan ajeeee… *wink wink*

 

DSC06476

Picture1791

woiii Mira.. apesal aku rasa nota ni macam banyak aje????

 

Picture1797

 

  • oke sekian muka muka bertuah selepas menjawab kertas soalan subjek Digital Video and Audio Production…
  • semua nya macam dah tak betul aje??
  • kawan kawan…. macam mana jawab paper tadi?? wahahhaaa~
  • whoaaaaaa aku akui.. sepanjang minggu exam ni berlangsung, diri aku agak tidak terurus.. hahaha kesian dowh!!!
  • ye la… setiap paper aku selang cuma sehari.., so buku buku atau notes dalam beg bertukar selang sehari…
  • meja tulis aku dah penuh dengan kertas kertas nota yang aku buat, slides yang di print, buku teks.. aiyohhhh bersepah lah!
  • kalau bakal mak mentua tengok katil aku pon mau nye kena reject nih!! sob sob~

 

  • heheee.. tapai final exam berakhir sudah!!!
  • aku suka aku suka aku suka  ♥ ♥
  • dan salah satu item yang telah sekian lama menduduki carta wish list aku telah pun tertunai.. hehe thanks to sale at Jusco Bukit Raja!!! hahaha
  • dan item yang takde dalam wish list pon, granted…!! Alhamdulillah Maha Kuasa Tuhan… dapat juga aku mencapai beberapa perkara…
  • oke oke… final exam sudah lama berlalu.. cerita pun patutnya dah habis kan kan kan?? :)
  • peace bebeh.. good luck my classmates :)

 

 

 

currently listening to : Break Your Heart by Taio Cruz

perasaan : before I love and leave you


Read More»

Tuesday, October 26, 2010

Baru Tahu

 

aku baru tahu lagu ni.. ini pun masa aku pergi dinner dengan student Turkey ari tu..

aku dengar lagu ni dalam kereta Kak Jia…

 

 

lagu ni memang gempak gila la bagi aku… dengan tempo yang laju, beat nye.. wahhh~ suke sukeeee~

ouhhh lagu ni sekuel kepada lagu di bawah… :

 

kesimpulannya.. dua dua version besh.. OUHHH i like!!!!

p/s : errrr wish that i can learn how to dance like korean artists… hek hek hek~

 

 

 

currently listening to : Time To Love 2 by T-ara ft Supernova

perasaan : I just know I'm NOT the one who is able to do that.... UNFORTUNATELY kan....


Read More»

Sunday, October 24, 2010

In Love With . . .

  • yes, i’m in LOVE…!!!
  • oh my my my…. something unexpected happened…!!
  • I’M IN LOVE WITH her….. voice!

27187_119374771413285_119116144772481_275219_3083973_n

  • beliau suka nyanyi dan cover lagu orang, then post kat YouTube..
  • aku tak kaji lagi siapa dia, umur dia berapa
  • but she has a nice voice!! best best :)
  • ni video dia yang first aku tengok kat you tube :

 

 

  • wahhhh lagu feveret aku masa kini hehehee~
  • memang besh la budak ni boleh bawa lagu ni.. hehehe
  • dah suka tu kan aku mulakan pencarian video video beliau yang lain :)
  • dan aku jumpa satu video cover yang beliau buat.. dan lagu nye sangat sangat besh oke..
  • alahhh mesti ramai yang cakap aku ketinggalan zaman sebab baru tahu semua nih
  • ala peduli pulak aku, dah sebelum ni aku dok busy exam. huhuu
  • oke oke lets enjoy

 

I'm still alive but I'm barely breathing
Just prayin' to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

*          *         *

What am I supposed to do when the best part of me was always you,
And what am I supposed to say when I'm all choked up that you're ok
I'm falling to pieces, yeah,
I'm falling to pieces

 

 

  • nice song kan kan kan.. woww.. besh nye
  • kenapa la baru sekarang aku tahu??? hahaha ape ape pun kalau nak dengar lagu lagu yang Maddie Jane cover sila search kat YouTube
  • hehe.. bye bye

 

 

 

 

currently listening to : Breakeven by The Script (covered by Maddie Jane)

perasaan : What am I supposed to do when the best part of me was always you???


Read More»

Cubaan Editing 3 : Cross Processing Effect

  • wuhhhhh memang free sungguh daku sekarang
  • dalam situasi sekarang, I’m working for my class event
  • tapi ade masa free aku suka blogwalking ke blog blog yang ada tutorial photoshop
  • secara tidak langsung aku belajar untuk tingkat kan skill aku dalam menggunakan aplikasi tersebut
  • untuk pengetahuan umum skill aku guna photoshop masih di tahap yang amat menyedihkan..
  • so tengah jalan jalan, aku terrrr-nampak latest update by Ezhan
  • memandangkan tutorial tu agak senang bagi aku, so aku nak try lah.. hehee



  • jeng jeng jengggg…..
  • so.. inilah hasil editing aku yang tak seberapa.. wahahahaa…
  • AMARAN…!!! editing aku ni masih lagi dalam peringkat cubaan pertama kali oke… aku bukan expert guna photosop pun.. sekadar melengkapkan diri dengan pengetahuan asas
  • so.. sila komen ye… err jujur nya pada aku, aku tengok gambar ni macam tak cukup rasa aje
  • mungkin kah aku patut tambah perencah Maggi Cukup Rasa???

cats

  • huuuu masih memerlukan penambahbaikan…
  • hehe takpe.. life is all about learning.. hehehee insyaAllah aku akan merajinkan diri untuk perbaiki skill edit gambar hehe
  • sila bagi tunjuk ajar ye sifu sekalian. hehee
  • ouhhh ye nak tengok banyak lagi tutorial??? sila klik kat link tajuk tutorial ni
  • by the way, thankssss Ezhan for the tutorial :)




currently listening to : Percayalah by Siti Nurhaliza
perasaan : kerna rindu pastikan lahir, berjanjilah ia tak mungkin kan berakhir

Read More»

Gambar

SEBELUM dan SELEPAS. hahaa errkkk.. buruknye perangai kami

IMG_5481 IMG_5485

 

ERRRR.. APAKAH INI???? aku pun dah tak ingat apa aku tengok

IMG_5486 IMG_5491

 

Thanks bebeh.. kau demam pon nak jugak teman aku. Hehehee sudah nye, aku yang jangkit demam kau yeh, tu pun terima kasih jugak. HAHA

IMG_5568 IMG_5582

IMG_5496 IMG_5589

 

Kalau tengok wayang asyik cerita melayu or hollywood aje… mulanya konon konon nak tengok “Life As We Know It”.. sebab cerita ni ade unsur kekeluargaan lah kononnya.. kisah kena jaga baby.. macam best.. hahaa

tapi sampai aje depan BSC Mid Valley, tukar plannnn… “cerita hantu lah best”.. what the …???!!! so aku setuju jugak tengok cerita “The Child’s Eye”

IMG_5604

seram + thrilled + suspens oke.. NOT BAD AT ALL. aku memang confirm dah terjerit-jerit sebab terkujat.. ouhhh thanks mamat sebelah kiri sebab gelakkan daku.

cerita ni dalam bahasa Mandarin. dan location nya di Thailand. mengikut ending cerita ni, I hope ade lah sequel pulak.. haha konon dah berani lah tengok cerita hantu?? kui kui kui~

ouhhh ye nak tengok manusia separuh anjing??? tengok cerita ni oke..!! i still wondering how they create such monster..! nampak real derrr… takut oke.

the-childs-eye-2010-1

i love to scream. dont blame me. haha

i’d like to have a person next to me who can hold my hand to calm me when I’m scared.

and i actually love the way make me trembled.

oke bye.

 

 

 

 

currently listening to : Egokah Aku by Wali Band

perasaan : sedih sebab dengar lagu sedih. hohooo~


Read More»

Copyright © Nisa Kay