Saturday, September 18, 2010

Jiwang Kah Aku?

  • persoalan yang besar. tapi aku rasa kalau korang setia baca blog aku akan tahu aku ni orang yang macam mana
  • YA aku mengaku aku jiwang.
  • aku bukan orang berpura pura cool tapi hati tangkap leleh
  • aku suka lagu rock hentak hentak kepala tapi hati aku masih ada sisi lembutnya, aku dengar jugak lagu Siti Nurhaliza!
  • haha.. ada masa aku akan menjadi garang dan moody, bergantung kepada mood dan situasi sekeliling
  • dan ada kala aku jiwang. bila pulak aku jiwang???
  • of course kalau berkaitan dengan hati dan perasaan cewahhh..
  • oke semua, beware.. saya sudah mula menaip kisah jiwang geli geli hahaaa!!

    Sweet kan? kan? kan? auwwww....

    • hmm... aku cuma nak cakap aku takut aku salah buat pilihan.
    • maksud aku dalam ramai ramai orang yang aku jumpa dan kenal, Allah telah turunkan someone untuk aku tapi aku yang salah pilih??
    • Erkk.. apa kah aku mengarut + merapu nihh....
    • kan bagus kalau kita dapat pasangan yang macam kapel budak kecik di atas. sweet je
    • tak perlu bebankan kepala dengan masalah yang remeh temeh.. tak perlu fikir benda benda seperti cemburu buta dan salah faham.
    • tapi mungkin kah?


    Masquerade

    • kadang kadang berangan itu best.
    • aku bayangkan aku dalam satu majlis makan malam di mana semua orang akan memakai topeng dan aku akan berjumpa prince charming aku di sana.
    • Wahhh.!!! Macam drama TV pulak kan.. puuihhh!!!! Semua tu khayalan semata-mata.. sila muntah hijau sekarang.
    • Mana mungkin realiti kehidupan bisa diganti dengan sesuatu yang palsu semata, kan kan??
    • Apa yang kita tengok di kaca tv mungkin paling sweet, paling indah, paling gembira.. tapi tu semua rekaan semata mata :D 


    Pelamin anganku musnah. Hahahaa.. macam tajuk lagu pulak!

    SITUASI 1 :

    Maksu : Kakde awak ade boyfriend dah ke???
    Aku : Buat masa ni takde, single. (aku rasa pelik aje)


    SITUASI 2 :

    Makngah : Shafura, bila anak awak ni nak tunang?? (sambil pandang aku)
    Mak Aku : Aihh.. lambat lagi! Tak boleh lagi ni.....
    Aku : (terkejut + cuak) (bersyukur sebab mak aku jawab macam tu)


    • Kahwin??? ohh my... terlalu awal untuk aku. Aku masih belajar dan aku baru aje berumur 19 tahun!
    • So... I am NOT going to marry early. Aku tak cakap kahwin awal tu salah. Jodoh pertemuan kuasa Allah.. 
    • Kadang kadang gatal jugak pikir nak kahwin bila tengok pasangan muda yang dah kahwin.. sweet je kan... haha.. tapi bagi diri aku, bukan masanya lagi...
    • Masih banyak perkara yang aku nak lakukan dan nak aku capai, insyaAllah...

    Nisa loves who???
    • Special boyfriend??? Sejujurnya di saat ni, ketika ni belum ada sesiapa yang bertakhta di hati. Chewahhhh...
    • Kadang kadang aku rasa aku ni kot yang memilih sangat...
    • Aku lalui proses mengenali hati budi dengan seseorang, tapi ia berakhir macam tu aje
    • Sebab timbul beberapa perkara yang buat aku rasa he's not the one for me
    • Ye kita tak boleh demand sangat nak pilih lelaki serupa macam ciri ciri kita idamkan
    • But I have tried to accept the way he is and I just can't... Aku dah bagi peluang beberapa kali but things never change.
    • So... macam ni lah aku. tetap single.. pernah suka kat seseorang, tapi aku tak rasa dia suka aku. So aku taknak memaksa, aku bukan jenis macam tu
    • Kalau ade orang sudi kenal dan nak berkawan dengan aku, aku oke aje..
    • Yelah.. aku sedar diri.. aku ni bukan lawa pon.. 

    Mak aih.. baru aku sedar yang aku dah menaip banyak sangat!! Maaf ye... Errr.. sila kejutkan diri and ajika anda tertidur ye. heheee...~



    Perasaan : masih ada yang sayang :)

    16 comments :

    Isyraq said...

    huhuhu... parah jugak masalah nisa nihh... huhuhu... saya doakan semoga cik nisa dipertemukan jodoh cepat mungkin dan seoga dirahmati Allah....

    Yong Sofea said...

    jodoh pertemuan tu urusan Allah. insyaAlah, nanti ketemu jgak.. hehe :D

    Shahril said...

    iye2 je cakap..hahahha

    mr.panda said...

    errrrr.....cik adik yg manis...
    knape tbe2 tulis jiwang2 ni...

    tbe2 terasa nk bca smpai abis wlpn pnjg...erkk...

    ntah la..tu je komen utk hari ni..

    nama ape ek...nisa kn..sje buat2 tnye...peace cik adik yg mnis...:))

    a little less conversation said...

    owh igtkn org laki je slalu kene tanye "bila nk kawin?" kalau balik kampung..huhu

    Si Sepatu Jalanan said...

    jiwang e2 romantik..lalala~

    twinkle twinkle said...

    AKK lawa La :D

    Nisa A. said...

    Isyraq :

    hehe thanks a lot yeah
    amin :)

    Nisa A. said...

    yong sofea :

    setuju
    :)

    Nisa A. said...

    shahril :

    hehe
    iye lah
    :)
    btw thankx for dropping by.

    Nisa A. said...

    mr.panda :

    hehe cik panda memang kelakar
    :)
    hehe tiba tiba mood jiwang..
    tu yg post entry jiwang :)

    Nisa A. said...

    a little less conversation :

    hehe
    tu lah pasal
    jgn x tahu skrg ni ade lagi yang amalkan kahwin pilihan keluarga :P

    Nisa A. said...

    sepatu jalanan :

    hehe
    ya romantik kah daku?
    itu persoalan nya. haha

    Nisa A. said...

    twinkle :

    thanxx dear
    :)

    Hizami Rahim said...

    wah.
    takpe2.
    take it slow.
    ;)

    Nisa A. said...

    hizami :

    hehe
    yeahhh
    :D