Monday, August 16, 2010

Thanks Moyy for the AWARD :)

  • heee suke nye suke nye. ahhaaa
  • thanks Moyy sayang bagi aku award sekali gus nak tolong dapat backlink
  • hehe gitu kot cara mende ni function :P







Bagi siapa sahaja yang menerima award ni, diwajibkan memberikan/tag kepada 5 org lg.
Selepas itu, si penerima award mesti meletakkan link link berikut di blog/artikel masing masing ( entri )






Sebelum korang letak link link di atas,
padamkan dulu link yang berada di no 1,
kemudian semua link yang tinggal di naikkan 1 level.
Contoh, link no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya.
Selepas itu, masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5.
Tapi korang semua kena jujur dan adil ya dalam menjalankannya.
Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang dapat ialah :

Posisi 5 : Jumlah backlink =5
Posisi 4 : Jumlah baclink = 25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapat 1,923,125 backlink dan, keuntungannya, blog korang akan mendapat trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik klik ke blog korang kn.

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger,
award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang.

  • oke dah siap..
  • hehee sorry sayang aku copy paste je yek
  • susah lah aku kalau nak taip balik semua hahaaa :D
  • oke lah done here. so i'm gonna tag another five person yea :)
  1. Ruby
  2. Puteri Nurhafizah
  3. Pinky Pixie
  4. Izyan Izzaty
  5. iemaZAIMAH
oke semoga menjadi lah backlink ni :)






perasaan : nak tengok apa kah ia berkesan haha

6 comments :

iemaZAIMAH said...

nisa.....yunk oi..xfhm lh tag ni..

Nisa A. said...

x faham?
hmmm cmne ek nak explain.
huhu oke tengok list yg first tuh, letak balik sume link...
yg no 1 tu buang, yg no 2 naik jd no 1, dan seterusnya huhuu..

posisi no 5 lak letak link blog kita

detailnye copy paste je semua kt atas tuh ehhe

then tag 5 org lg~

Pinky Pixie said...

tenkiu dear, nnti sy amik. =)

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

Puteri Nurhafizah said...

tak faham sikit .

Nisa A. said...

puteri :

haha link 5 kt atas tuh, ko potong yg first sekali, maknenye ko start link no.2 sbg no 1... yg no 5 lak ko masuk link ko.