Friday, August 6, 2010

The Last Airbender : AWESOME!!!! Must Watch!





  • yeayyyy saya dah tengok The Last Airbender oke!!!
  • saya minat cerita ni sejak zaman sekolah menengah dulu tau!
  • dulu rumah takde astro so saya tengok animasi The Last Airbender ni yang ditayangkan di TV9, tu pun yang sudah alih bahasa :P
  • adik adik saya pun suka sangat tengok
  • so bila keluar movie nye memang aku excited terlompat lompat katak lompat kannn~

For me, the film was awesome! But I regret that I didn't watch it in 3D. Well, if I watch the movie in 3D surely it will be super great!! hehe.. oke movie mengisahkan penemuan Katara, satu satu nya waterbender dalam Puak Air Selatan dan abangnya, Sokka kepada Avatar yang hilang selama 100 tahun. Pada 100 tahun yang lalu keadaan bumi sangat aman dan harmoni walaupun pada masa itu mereka berbeza puak iaitu Air Nation, Water Nation, Earth Nation dan Fire Nation. Keseimbangan keharmonian dunia jugak diperhati oleh The Spirit World. Hanya Avatar sahaja yang boleh communicate dengan dorang. dalam movie pertama ni (The Last Airbender : Chapter 1 Water), Aang kena merantau mencari waterbender master di Puak Air Utara untuk menguasai waterbending. So apa yang Aang, si Avatar ni kena buat untuk selamatkan dunia?? Kenapa dia hanya muncul 100 tahun kemudian? Apa yang buat Aang lari dari tanggungjawabnya dulu tanpa sempat dilatih oleh para sami untuk menjadi the next legendary airbender????


  • hahaaa nak tahu?? nak?
  • eh kena lah tengok sendiri ye!
  • for me i lovvveeee this movie very much!!!! hehe 
  • 4.5 bintang untuk effect yang berkesan, dan jalan cerita yang memuaskan
  • meh berkenalan dengan watak utama The Last Airbender!!



  • budak ni baru umur 13 tahun
  • padanlah dalam movie pun kecikkkkk jek aku tengok
  • dan dia dah belajar taekwondo sejak kecik!
  • tak heran lah dia boleh membawa watak Aang dgn baik
  • sebab dia ada martial arts bakground! hehe



  • yeaa mamat ni lah pelakon Slumdog Millionaire, filem yang banyak menang Academy Award tuh
  • dalam The Last Airbender dia bawak watak orang jahat!! woww.. aummm~ haha!!
  • bagi aku, ke-macho-an dia terserlah sebab dia bawak watak serious
  • eh eh aku rasa hensem pulak dia jadi orang jahat??? hahahaa~!!



  • si kiut miut Nicol ni bagi aku sesuai bawa watak Katara
  • memang ngam la kan. hehe aku suka la, dia comel
  • eh korang perasan tak???
  • Nicol ada dalam klip video Miley Cyrus, lagu 7 Things!



  • aumm aummm.. tu dia Jasper si vampire hot dalam Twilight Eclipse berubah jadi Sokka
  • ngam la jugak watak dia...
  • dalam animasi Last Airbender pon watak Sokka memang macam bengap + lembab + kelakar sikit
  • dan aku rasa Jackson ni pun boleh bawak watak dengan baik :)
  • hohhh rupanya Jackson Rathbone ni lahir di Singapore, dan pernah stay kat Medan and Jakarta!




ohhh panjang pulak entry aku! hahaa.. okelah ni sume pendapat dari perspektif aku jek. aku bukan lah pengkritik filem yang masyhur. heheee

jom jom pergi website The Last Airbender yang cool gila nih. CLICK HERE





perasaan : gembira lah! movie yang puas hati! :)

4 comments :

ishiko said...

owwhhh... i laaaikkee... ta saba da nak tengik ~

Sharinginfoz said...

wow macam menarik aja... bila ya nak pi tengok...

Apa Yang Menarik di Zhaneez Craft

@ku d! sin!e said...

de orang review ciye ni tak best..
tp aku nk tengok dulu lah bru komen..

mysara said...

yp2...sgt best!!
mai baru je tgk mlm d....;)