Saturday, August 21, 2010

Gambar Setelah Sekian Lama

  • sebenarnya aku nak cerita baru baru ni aku ke rumah Makteh aku kat Bukit Tingkat, Temerloh
  • ohh ye makteh aku baru pindah ke Temerloh semula, dari Rawang
  • so ade rezeki ni aku berpeluang mengikut maksu ke rumah makteh dan berbuka puasa bersama dorang

DSC06199 DSC06201  




  • oke oke abaikan muka tak semenggah aku itu
  • hehe aku tolong masak mi goreng ye… tolong masak oke (ehhh perlu kah sampai bold kan hahaaa)
  • sedapnye juadah berbuka hari tu makteh masak nasi ayam, mi goreng basah, tambah lak dengan kuih muih memang besh!
  • ohh sorry takde gambar masa bergembira, kamera tak bawak!
  • gambar kat atas tu pun snap pakai my baby Sony K850i
  • then sebelum berbuka aku bosan bosan menunggu, aku main congkak dengan  sepupu aku dan juga belek album gambar
  • jeng jeng jeng…!!!!!!!!!!! kau tahu aku jumpa apa?????

DSC06203
  • mak aihhh jangan komen lebih lebih please!!!
  • hmmm… bila gambar ni diambil ye? aku pun dah tak berapa ingat
  • yang pasti masa tu aku dah pun bergelar siswi di Unisel Shah Alam.
  • ohh yee baru ingat, tahun lepas!  masa tu raya dan kami sekeluarga beramai-ramai berkunjung ke rumah saudara di Bentong
  • aku dah tak berapa ingat siapa saudara aku yang itu
  • sebab jarang benar aku dan keluarga ke sana.. dulu dulu mungkin pernah, masa aku masih kecik
  • well, itu bukan aku nak cerita haha
  • ohh berbalik kepada gambar.. weeeee tengoklah reaksi keterlaluan aku.. ahaaa… nak buat macam mana spontan kot!!
  • masa tu kamera digital sepupu aku tu di set kan dalam multiple snap mode
  • alaaa.. yang kita set masa tuh, then lepas sepuluh saat dia snap snap pic kita banyak banyak
  • ahaaa orang lain je macam ke laut sikit, aku ape lagi maintain keayuan + kecomelan laaaa (ohh jangan muntah hahaa)
oke oke sampai sini je. aku cuma nak cakap aku gembira sangat dapat jumpa balik gambar ni. rasa nak amik bawak balik but itu adalah hak cipta terpelihara, orang punya kan.. so aku tengok dengan penuh kebanggaan je laa.. heheee… gambar kat atas tu pun aku snap pakai baby Sony aku. haihhh~ takpe takpe i guess lepas ni aku kena banyakkan lagi koleksi gambar. biar beribu, asalkan kenangan tu takkan kita lupa (ini statement sebab setuju dengan Kak Jia ) heheeee…. :)


perasaan : nak cari lagi gambar lama!

4 comments :

a little less conversation said...

cm dh pudar sket je kaler gamba tu

manggosteen said...

kalau tgk balik gambar lama2 mesti ras nak tergelak..

azzey said...

Nisa: mee goreng basah mmg sedap kannnnn.....

creativeheart said...

wa... memasak... bagus2... nak rasa boley? hahhaa..