Wednesday, August 4, 2010

Celaru

  • hmm.. banyak benda nak tulis.
  • tapi aku takut apa yang bakal aku tulis ni akan menyakitkan hati sesetangah pihak, atau ada yang salah faham.
  • tak kurang juga yang mengutuk mengeji, mencaci, mengejek, mengetawakan.
  • peduli kah aku? hmm.. maaf bunyi macam kejam tapi aku dah mula menaip pun!
  • maaf lah malam ni mood nak buat karangan ala ala macam SPM punye format!

 

aku tak suka nak sayang orang lagi. ohh ini bukan dalam konteks kawan kawan dan keluarga. yeahhh you guys got what i mean? lelaki. susah nak cari yang betul betul ikhlas kan sekarang? lelaki semua sama? oh saya tak berani buat statement. please note that ada tanda soal ye di situ. sebab saya percaya, ada lagi lelaki yang ikhlas dan baik dalam dunia ni. saya tak kata yang lain jahat. well, pandai pandai lah diri sendiri ye.

 

ohh hari ni entry agak emo + garang. errr.. garang ke? pedulilah. cinta. wujud lagi ke? kenapa aku selalu ada pengalaman yang membuatkan aku memberi persepsi “sucks” kepada cinta? eh eh aku muda lagi, layak kah aku cakap pasal cinta cinta ni? tahu apa aku pasal cinta? ya. aku sekali lagi tak berani buat statement! cinta? belom lagi kot. sayang? ya. kalau tak sayang kenapa aku ingat aku rindu? kalau tak sayang kenapa aku macam ni? BODOH sangat kan.

 

masih lagi aku ingat ayat Amuthesan. one of my classmates : Love is painful, and yet we’re addicted to it!

 

kesian perempuan dalam dunia ni sebab susah lah nak cari lelaki yang ikhlas. kalau yang dah jumpa tu alhamdulillah. apa yang lelaki nak daripada perempuan? hmm.. aku tak berani cakap. eh eh aku ni tulis macam ni macam ade pengalaman je. ha ha ha sekali lagi tak berani buat statement berani mati.

 

lelaki ramai yang disukai, tapi satu je yang disayangi. pernah tak kita rasa yang kita ni kadang kadang salah sayang orang? macam BODOH kan, ya sekali lagi. hmmm… masih ramai lagi lelaki di luar sana yang hanya tahu berseronok dan memainkan perasaan perempuan, dan terlalu ego sampai tak peduli akibat. aku tak cakap semua lelaki ye. aku tak jugak salahkan lelaki 100% sebab perempuan pulak terlalu lemah sampai biar je hati dan perasaan sama hanyut. so my topic here is general.

 

kenapa aku tiba tiba nak tulis pasal ni? sebab nye aku pun tak tahu. hahahaa… maaf kalau korang bosan baca tapi tahniah kepada sesiapa yang sampai ke tahap ni. well… selama dalam pengalaman aku berkapel, satu je lelaki yang ikhlas dengan aku. maaf kan aku ye sebab aku yang memilih untuk menamatkan hubungan kita. dan terima kasih sebab sepanjang setahun kita kapel awak tak pernah sikit pun sentuh saya :) eh eh sebak pulak aku kan. maaf sekarang ni saya hanya mampu terima awak jadi kawan.

 

  • oke sudah lah dengan kisah lama, kisah kini dan masa depan.
  • perlu ke aku menaip lagi? aku taknak timbulkan kontroversi.
  • agak aku akui, aku tulis entry ni setelah dengar lagu Lady Antebellum berkali-kali.
  • lagu yang mana satu? cari sendiri. haha.

 

perasaan : i’m working on it.

3 comments :

lady XOXO said...

ha uh kan celaru.. saya pown.. tapi suka ayat ni Love is painful, and yet we’re addicted to it! ya it is painfull but still we addict to it.. kekadang rasa laki ni mcm tak hargai kita jer.. 24 kot thinking of him but the big Q is.. did he also think like US... hohhhhhhh.. nice entry yer

tengkorakemas said...

hmm...in life you'll realize that there's a purpose for every person you meet..

look it in positive side

then, just move on with your life! :D

Amuthesan said...

Wow Kay ingat lagi ye... cool...