Monday, August 23, 2010

AYUNAR – Hijab Style Challenge

weehuuuu dah lama aku dok tunggu contest dari blogshop favourite aku iaitu Ayunar
suka dowhh… nak tahu kontest ape??? meh sini meh kita usha ramai ramai
contest copy


ahaaa… senang sangat nak masuk contest ni… yang penting anda mestilah gayakan anak tudung 2Tone atau 3Tone mengikut stail Ayunar :)

haa??? ade lagi yang tak tahu ape tu 2Tone dan 3Tone??? ish3… meh KLIK KAT SINI ye….!!!!  dengan kontest yang menarik serta hadiah yang “fullaaammaaakkk” maka aku memang takleh elak la kan… haaaaarusss join..!! he he heee

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *

Oke rakan rakan pembaca sekalian, jom baca aku punye pengalaman setelah beberapa lama aku bergaya dengan anak tudung 2Tone & 3Tone AYUNAR.

Keinginan aku mencuba anak tudung syria bermula bila aku tengok semakin banyak anak tudung berkenaan di jual di pasaran. Banyak warna pulak tu, memang gorgeous gila la kan. hehe so aku pun beli lah satu, anak tudung syria biasa yang boleh dapat di mana-mana tu. Tapi malangnya, anak tudung itu materialnya lycra, ye lah masa tu kan aku tak kenal lagi jenis jenis material kain ni. Kain lycra tu pulak licin dan bila aku pakai memang agak ketat serta melekap kat dahi. Masa tu aku dah macam “OH NOOO… Ape nak buat ni???” So masa tu kalau aku nak pakai anak tudung syria tu, aku terpaksa tetas kat bahagian belakang untuk bagi bentuk kat bahagian depan.

Aku dah mula putus asa untuk mencuba anak tudung syria lagi… sehinggalah pada suatu malam aku blogwalking ke blog seorang kenalan (maaf aku tak ingat pula siapa), dia menunjukkan gambar beliau yang comel comel memakai anak tudung syria yang colourful. Dari situlah aku mengenali website AYUNAR. Tengok pula gambar Ayun, tuan punya online shop tersebut, memang lawa orangnya. Aku semakin tertarik nak mencuba produk dari AYUNAR sebab aku tengok Ayun ni comel jek pakai anak tudung syria tu, dan yang penting tak melekap kat dahi!

Masa tu hati aku mula lah berbunga bunga mengalahkan orang bercinta. Aku mula lah berangan pakai anak tudung macam tu dengan muka comel kalau pergi kampus mesti meletop. Eh eh.. melampau lampau pulak aku berangan.

So setelah sekian lama usha usha website AYUNAR, aku decide nak beli jugak!!! He he he.. dah tekad giler dah masa tu tapi duit takde! Hampeh betul kurasakan ketka itu.

Tapi memandangkan hari jadi aku tak lama dah masa tu, dan juga dengan result semester lepas yang Alhamdulillah baik, so aku berjaya bodek abah aku belikan pashmina indie dengan inner 2Tone konon konon sebagai hadiah. HEHEHEEE….

contest image 2 


Taraaa… inilah dia pashmina dan 2Tone pertama aku dari AYUNAR. Ohhh memang suka betol aku masa tu, terus aku buat entry review untuk AYUNAR.


Material 2Tone yang digunakan adalah jersey so memang selesa, tak panas dan memang memberi bentuk kat bahagian depan. Wahhh bertambah kembang idong aku pakai 2Tone. Bak kata Ayun sendiri, kita kena konfiden! Terasa diriku begitu berharga heheee…. Bertambah konfiden lagi bila ada yang memuji dan bertanya kat mana aku beli 2Tone tu. So aku dengan rela hati mem-promote AYUNAR. Sebab bagi aku benda baik benda cantik eloklah kita share bersama. Aku pun turut bangga kalau orang lain pun konfiden dengan penampilan masing masing, lebih lebih lagi lepas bergaya dengan anak tudung dari AYUNAR yang eksklusif nih.

Haaa… lepas tu aku teringin pulak nak try 3Tone Ayunar sebab keunikannye. So, it’s time to bodek my mom pulak.. eheheheee…

contest image


Dalam gambar adelah 3Tone yang aku beli satu set dengan polka dot shawl dari Ayunar. Selain dari reversible, 3Tone ni boleh buat slanting, memang cun tau!! 3Tone ni aku padankan jugak dengan shawl aku yang lain macam dalam gambar ke 4. Nak tahu buat slanting macam mana? Nak stail yang lain dari yang lain?? Sila ramai ramai terjah ke website AYUNAR dan klik kat tab TUTORIAL ye.

So kesimpulannya, sepanjang aku bergaya dengan inner Ayunar alhamdulillah aku puas hati sangat sangat dengan kualiti produk dan servisnya. Dan kesan positif ni turut aku lihat pada orang lain dan aku turut berbangga dengan Ayun sebab online shop beliau sungguh berjaya walaupun Ayun ni masih muda lagi. Yeahhh.. wanita boleh!!!

Ohhh ye aku memang saja join contest ni lambat lambat sebab ape??? hehe sebab aku masih lagi ber-eksperimen dengan stail Ayunar, dan aku tengah memilih aksesori yang sesuai digayakan dengan inner Ayunar. Wahhhh konon konon je kan kan. Eh takdelah, aku sebenarnya busy dengan assignment wahahaa… so.. lets cekidaut my photos dan juga ade sikit video special :)

(Aku pilih untuk menggayakan 2Tone Ayunar yang berwarna purple and black)



*

*

*

*

*

 IMG_0743 EDITED
 IMG_0806 EDITED


Ayun.. Ayun… sebelum tengok gambar utama yang dipertaruhkan, sudilah apa kiranya anda menonton video saye nih.. hik hik hik~




Haa… sudah tonton ye? Oke meh sini meh tengok gambar tak seberapa dari Nisa :)


IMG_0774 EDITED 

ALHAMDULILLAH…. akhirnya selesai jugak entry untuk contest Ayunar ni. Nak tahu lebih detail mengenai contest ni dan nak tahu ape hadiah menarik yang ditawarkan oleh AYUNAR???? Sila lah klik banner contest ni laju laju. :)







perasaan : sungguh teruja join contest ni :)

35 comments :

aYun said...

OMG! Nisa... sangat2 menarik perhatian okayh! Yes Nisa Cantik n Chumeyl skali! <3 Banyak2... :)

Nisa A. said...

heee thankss ayun :)
<3

Pinky Pixie said...

u look gojes la syg. seyes, i loike.. hehe.
sy pom nak join, tp entry x siap2 lagi. haha. nak g like kamu la.. hee~

Nisa A. said...

thanks dear pinky :)
hehe oke oke siapkan tau entry nye :)
hehe... good luck dear :)

cikWawa ORKID said...

sgt style!..cantik...terus jd fashionista..hehe..goodluck ye nisa

Nisa A. said...

thank you very very muchhhh cik wawa :)

cik wawa meh la join kontest ni :)

cikWawa ORKID said...

heehee..teringin..tp xpndai pun nk pkai2..hehe..xpe..vote for u..nt nk add fb ye

Nisa A. said...

heheh kalai cik wawa pakai inner ayunar mesti comel :)
hehe oke silakan :)

Hizami Rahim said...

wow.
gud luck!
:)

nn said...

cun ouh! goodluck! :D

creativeheart said...

confirm bley jadi model sy yeh..

Sharinginfoz said...

macam2 contest ada kan

Man Utd Gagal Tendangan Penalti

cik eira said...

heyy still ta dpt tngkp apa bezaa inner syria and ayunar ni . explain please ? :)

ween said...

2tone ayunar mmg best kan, sy pun baru je try beli :D hehe.

btw, i love ur style. cantik sgt! good luck :)

Nisa A. said...

hizami :

thanks :D

Nisa A. said...

nn :

tenkiu sayang :D

Nisa A. said...

hisyam :

hehe
ye ke?
thanksss :D

Nisa A. said...

sharinginfoz :

hehe
betul betul..
macam macam kontest ade :D
saya suka join contest. hehe

Nisa A. said...

cik eira :

kalau 2Tone dengan inner syria biasa, beza x byk..
just materialnya je lain.
inner ayunar guna material jersey yg sgt selesa. warnanya pun cantik2 nak dibandingkan dengan inner syria biasa yg banayk jual kat luar tuh.
lagi pun inner ayunar ni custom made, kita boleh pilih nak warna apa.

3Tone lak beza dia dengan inner syria biasa sebab dia punye design. nak explain kat sini mcm x pandai. hehee
u boleh la ape beza nye kat website ayunar sendiri

Nisa A. said...

ween :

memang best kan kan :D

lady XOXO said...

cantik nyer kamo... insyallah harap2 kamo menang yer.. cantek ar.. mcm model.. mmg cantek....

Puteri Nurhafizah said...

fuyohhh... hahaha

ni pergi jadi duta ayunar ah haha

Nisa A. said...

lady xoxo :

thanks a lot dear :)

Nisa A. said...

puteri :

ahaaa duta?
oh no no no..
xleh lawan ayun la, dia lagi cnatik :D

nuri said...

alamak kay..eh nisa...lawa la style....

Nisa A. said...

nuri :

hehe
thankxx dear
:)

azzey said...

Nisa: wah chanteq nya!inner dia mmg x 'melepek' sgt ke? cam tudung syria skrg ni...muka npk bulat x elok....tp yg nisa pakai tu cam keras , cam ada awning...klu betul nk try 1....dh email ayunar ari tu, cuma tak confirm ordr je lagi....:)

deela~ said...

nisa leh jadi model lar... gud luck dear =)

Nisa A. said...

azzey :

ye sis, x melekap pon :)
xde awning pun, just inner tu guna material jersey yg senang bentuk..

mcm dlm gmbr kt atas, inner tu memang sy tarik kasi ketat kn kat dahi :)

Nisa A. said...

deela :

hehe takdelah :)
thanks dear ...

ain fathihah said...

comel

Nisa A. said...

thankss ain :)

soffea said...

hye nisa. u look great. sgt cntik. wish u luck ya ;)

Nisa A. said...

thanks dear sofea :D

eiysya zasya's said...

u lawa!! gud luck yea.. =)

dah lama nk beli inner ayunar nih..tp xterbeli lg..xreti nk match..haha~