Friday, July 16, 2010

Bukan Mudah Menjadi Seorang Kawan


The only way to have a friend is to be one.
- Ralph Waldo Emerson -

 ohhh ni gambar aku dan kawan kawan on da way ke surau dekat Sunway Pyramid hehehee...


  • satu satu nya cara untuk memiliki seorang kawan adalah dengan menjadi seorang kawan
  • faham? ke tak faham? faham faham kan je la ye :P
  • well, according to this quote : don't simply blame people if you do not have friends, or have least friends, it probably because you are not good enough as friend to others
  • maaf ini bukan entry sindir sesiapa, ini adalah quote yang aku pilih untuk bentangkan dalam kelas effective speaking minggu lepas
  • aku tertarik betul dengan  quote ni, betul kan kalau kita nak harap orang menjadi kawan yang baik terhadap kita, kita pun mesti jadi kawan yang baik kepada mereka
  • don't expect people to be friend with you if you yourself don't want to be a person called friend to them
  • we must improve ourselves and be a good friend to others, so that people will be a good friend to us


Without wearing any mask we are conscious of, we have a special face for each friend. - Oliver Wendell Holmes -




perasaan : aku sayang kawan kawan :')
 

16 comments:

  1. Betul betul betul (gaya upin ipin)

    tapi kalau nak jd kawan baik dgn org ni jgn memilih pula..

    nak bg petikan hadis qudsi sikit

    Firman Allah taala'

    "Wahai manusia, sesungguhnya telah datang kepadamu pengajaran daripada Tuhanmu dan penawar bagi hati.

    Kenapakah kamu memilih untuk berbuat baik hanya kepada mereka yang berbuat baik kepadamu?

    Kenapakah kamu memilih unutk bersilaturrahim hanya kepada mereka yang bersilaturrahim denganmu?"

    jadi kita hendaklah menjadi kawan yg baik juga pd org yang tidak baik dgn kita ^_^

    ReplyDelete
  2. salam komen....

    kdg2 kita rasa dh jd kwn yg baik tp maybe kwn kiter tuh rasa kita x cukup baik lg utk depa...gitulah

    ReplyDelete
  3. ye betul...lebih mudah jadi seorang musuh...

    ANAK MANJA

    ReplyDelete
  4. haha.the quote really suits ppl who complaints a lot about their frens

    ReplyDelete
  5. sy juga syg kawan2 sy...huhu...;)

    ReplyDelete
  6. velasrizal :

    yep3...
    begitulah selalunye..
    tp insyaAllah akan ade jugak kwn yg sudi menangis dengan kita :)

    ReplyDelete
  7. tengkorakemas :

    thank u so much :)
    betul tu. biar kita menjadi kwn yg baik kpd semua org kan :)
    jgn hanya harap kan org akan baik dengan kita.. hehe

    ReplyDelete
  8. princeduyong :

    friendship is a slow ripening fruit :)

    ReplyDelete
  9. akuzle :

    betul jugak.
    kdg2 kita pon akan terasa macam tu
    insyaAllah akan cuba perbaiki diri :)

    ReplyDelete
  10. merate kawan kite ley cr...
    tp nk jmpe yg btui2 kwn tu ssh la...

    bile da ade kwn tu,rapat lak ngn die,g mn pun bersme,ade lak yg ckp les..

    hmmm...
    ntah la...

    ReplyDelete
  11. lionteen :

    hmmm tak perlu dengar ape kata org terutamanya yg negatif .
    janji diri sndri tahu ape kita buat kan kan ??
    :) chill dear~ hehe

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay