Friday, July 16, 2010

Belajar Sayang Diri

“I must learn to love the fool in me the one who feels too much, talks too much, takes too many chances, wins sometimes and loses often, lacks self-control, loves and hates, hurts and gets hurt, promises and breaks promises, laughs and cries” - Theodore Isaac Rubin.

 

 

sumpah aku tak tahu ape kah yang sedang aku buat ni..!!
 
 
 
 
  • sayang diri sendiri. tu je yang nak disampaikan melalui quote kat atas
  • atau boleh kita katakan, menerima diri sendiri itu baik supaya kita melihat dunia dengan perspektif yang lebih baik
  • menurut apa yang aku faham dari quote ni, manusia tak ada yang sempurna
  • semua manusia sama, ada kelebihan ada kekurangan
  • dan kita tak patut down kan diri sendiri
  • aku mengaku aku ni emosional sangat, suka down kan diri, so bila otak dah dibasuh kaw kaw punya, aku rasa dah masa aku berubah
  • sebab dah sampai satu tahap kita kena berfikir secara matang dan berpandangan jauh
  • aku cuba, ya cuba untuk senyum selagi mampu
  • dan belajar ada perkara yang kita kena ikut seperti yang telah ditentukan
  • i'm putting my efforts to change here, to be a better person insyaAllah
  • dan aku terima nasihat dengan terbuka, take challenges, dan terima kekalahan atau kejatuhan
  • tak setiap masa kita boleh atau mampu berada di atas, teringat mel cakap "You wanna be on top???"

 

 

aku terima kalau ade orang gelak atau perlekehkan bila baca entry ni. well let me tell ya somethin' fellas... I don't give it a damn.

TNC cakap, sampai bila kita nak takut dengan apa orang kata???? bila lagi kita nak tunjuk potensi diri??? dan jangan mudah down dengan apa orang kata atau apa mereka akan kata.

Tuhan maha Adil, telah dijadikan kita ni semua ada potensi masing masing. TIPU lah kalau kita kata kita tak ada apa yang nak diketengahkan, kita tak ada apa yang special atau hebat, atau kita tak setanding orang sekeliling kita.

selalu jek aku rasa macam tu, tapi sampai bila kita nak maju kalau macam tu kan kan? ohhh sorry emosi tidak stabil seketika. hehee.... oke sekian merapu kali ni. byeeee :)



perasaan : masuk otak masuk otak :) harap usaha ni kekal, aminnnn~

12 comments :

asked said...

nice pics babe~
ulalaa

kella said...

hye slam singgah! menarik entri ini! tengkiu..

:)

yangbaik said...

berubah ke arah yang lebih baik... erk... paham ke jalan citer nih???

Nisa A. said...

asked :

ohh thanks :)
kawan saya syazwan yg amikkan gmbr ni :)

Nisa A. said...

kella :

hehe thanks :)

r-mean said...

nak blaja gak lah~

Nisa A. said...

yang baik :

yes i'm trying to be better insyaAllah :)

tengkorakemas said...

utk jadi hebat tak perlu jadi org lain, jadilah diri sendiri ^_^

fiD said...

ignore others yg buat kite down, its more imprtnts... =)

Nisa A. said...

r-mean :

proses pembelajaran xkan berhenti :)

Nisa A. said...

tengkorakemas

betul tu. saya sokong anda :)

Nisa A. said...

fid :

yes :)