Wednesday, June 2, 2010

Selepas Satu Penantian

 lama nya menanti
tapi kita mesti harus sabar dan sabar
kerana penantian itu juga satu dugaan
dan dugaan itu menguji keimanan kita
sejauh mana kita mampu bersabar dan berserah.




  • setelah hampir dua tahun
  • akhirnya surat itu sampai
  • bukan untuk aku tapi untun angah
  • kesian. tu kadang kadang aku rasakan kepada angah
  • kenapa? sewaktu proses permohonan nya pun dah banyak dugaan
  • aku juga dah buat apa yang termampu
  • namun rezeki masih tak berpihak pada angah
  • dek kerana ada sesetangah pihak yang bersikap mementingkan diri


  • tapi takpe kata angah
  • ade rezeki nanti maka ada lah tu, katanya.
  • walau aku tahu ade yang memandang serong kepadanya
  • kerana masih belum menyambung pelajaran seperti orang lain
  • hanya kerana dia memilih untuk menunggu sehingga tawaran datang
  •  dan dia bekerja, tidak seperti orang lain
  • hinakah angah kerja di bawah terik matahari, memasang wayar pada bangunan
  • yang mana pada masa depan orang ramai juga akan gunakannya???


  • kini rezeki untuknya dah terbuka.
  • tahniah angah, aku tahu kursus yang ditawarkan itu yang diinginkannya
  • dan ia bertepatan sekali dengan pengalaman kerja angah
  • tapi dugaannya, angah terpaksa berjauhan dari keluarga
  • lebih jauh dari along dan aku yang belajar di Selangor sahaja
  • ya, angah bakal ke negeri penyu bertelur




perasaan : tahniah =)

5 comments :

Hizami Rahim said...

tahniah.
demi ilmu.
;)

-telordibasuh- said...

hehe..say congratulation to ur angah!!

FYMSO said...

Congratulations to your angah :)

syue said...

congratulation to him :) orang yang suka cakap cakap orang ni, macam bagus sangat kan. tak kira lah study awal ke cepat, janji belajar. kan?

Nisa A. said...

thanks semua =)

syue : betol2 tuh.. dorg x tahu cite sbnr tp dok mngata jek. padahal angah i keje tu tolong family =(