Tuesday, June 8, 2010

It Ends Here, Semester 3

KRONOLOGI :

  • 2am, 8 Jun 2010 aku masih online, bosan, macam biasa dengan rutin aku, status mengarut, kacau sesiapa yang patut
  • 2.10am mata macam dah nak tido, tapi degil gak nak online, then kak Momo mesej, bagitau yang result dah keluar
  • then many of my semester 6 seniors dan kecoh pasal result kat status masing masing
  • aku tambah panik
  • aku bukak student portal, DAMN lembab nye.. dan tu nak tunggu result aku muncul tuh satu hal. nahh damn lagi sekali
  • tangan dah menggigil. bagitau kawan kawan. then… the result appeared on my screen :

RESULT sem3 2

  • love it or hate it
  • the result is already out
  • i screamed waiting the page to load
  • and i cried the moment the result appeared on my lappy’s screen
  • Only God Knows how thankful i am at that moment. the tears of joy rolled down my cheeks. and my parents is the only person who were in my mind.

pesanan penaja : jutaan terima kasih dan penghargaan tidak terhingga kepada semua pensyarah dan tenaga pengajar yang mencurahkan ilmu.. termasuk orang perseorangan yang banyak membantu aku.

pagi, aku call abah.

*  *

aku : ABAH!!! the results is already out!!!

abah : iye?? berapa dapat?

aku : abah agak agak berapa agak nye? *sengih burok*

abah : abah percaya yang awak dapat result cemerlang..

*

*

nak nangis dowh dengar abah cakap camtu.  tinggi betol harapan dia. abah dah kata, pedulikan saja kalau perkara itu sama sekali tidak bawa manfaat.  betol!! aku kat sini, in the first place… is for my parents! not for those jerks that only know to make me down, ahh pedulikan saja…

perkara yang dah jadi tiba tiba datang menusuk ke tangkai jantung.  tiba tiba tangan gatal nak taip status hangin hangin habes kawan kawan fesbuk sume tengok.  adeh tu sume dah takde maknanye. tapi aku bakal meninggalkan tu sume, aku bakal lupakan sume tu, sama macam tertutupnya tirai semester 3..

walaupun ade jugak perkara yang boleh aku maafkan tapi aku TAKKAN lupa. ya sayang aku takkan lupa kau ingatlah tu baik baik. sebab perbuatan kau buat aku sikit pon dah tak percaya kat kau, maaf tapi ini sebab kau sendiri dah buka pekung kat dada.

alhamdulillah penutup ini baik buat aku, kesyukuran yang tak terhingga pada yang Esa. hanya DIA yang Maha Mengizinkan segalanya terjadi..  walau ape pon… aku akan still bertahan, insyaAllah.

pesanan penaja : gembira tengok ramai yang dah improve =)

perasaan : tiada

8 comments :

syue said...

mesti gempak! =)

Nisa A. said...

ehehe =)

n.a.n.a said...

aiseh asal ttup. xmo share ke? shaaring is caring. hik3

Nisa A. said...

heheee bukan xmau share. tp malu. hehe result x gempak mana =)

En iLham said...

hehe
apepun
tahniah diucapkan
bersyukurlah dengan apa yang diterima yer

Azman Roslan said...

wahh dapat 3.7 tu.. tahniah..

Nisa A. said...

en. ilham :

thanks =)

Nisa A. said...

Azman Roslan:

thanks bro =P