Thursday, June 3, 2010

Let’s Try : Editing

hari ni kawan yang aku kenal dari blog iaitu Hisyam Sidek a.k.a. CreativeHeart telah post entry tutorial photoshop

katanya ini yang simple editing

tapi bagi aku ini dah cukup bagus bagi seseorang yang baru nak explore editing guna photoshop

yelah.. selama ni asyik guna automatic editing software je kan

hasil nye pun kurang memuaskan

hari ni aku try nak edit macam yang di-tutorial-kan oleh kawan aku si CreativeHeart ni

cats

taraaaa…. jadi tak??? jadi tak??? heheeee… entah la aku pon tak tahuuu…. nak suruh encik CreativeHeart yang jawab huhuuuuu~ so Hisyam.. camne ni??? heheeeeee

bagi korang berminat nak cuba mengedit gambar sila ramai ramai serbu blog Kisah CreativeHeart ye =)

perasaan : kerajinan =)

6 comments :

creativeheart said...

time kasih sbb mencube ilmu dr creativeheart..
n promot blog creativeheart..

creativeheart said...

hahahaaa...
okey la nisa...
jadi2...
tp still kene tacap sikit...
sebab totarial yang saya bagi tu...
pengcahayaannye sinaran matahari..
xsama ngan indoor...
tp xpe2...
kite mmg kene mula dari bawah kan?
nnt lame2 t tah2.. lg hebat dr creativeheart..hehee...
nnt sy akan wat totarial clean kan muke org... buang2 jerawat..
nk x?

Nisa A. said...

heheheee just trying =)
thanks cuz sudi buat tutorial.
ehheee

hilang jerawat??? waaaa suke2 hehee~

kurawk said...

cantek orangnye..
ngee..
editing cmni rasenye leh pakai brightnes & contras jek kot kt photoshp..
tp tak tau laa kan..
lain orang lain cara..
btw nice edit..

Nisa A. said...

hai kurawk.
thanks singgah blog nisa ye =)

MaryamJamilah said...

buang jerawat? hihihi.. mari ajar kami.. kami newbie photoshop. :p