Monday, June 7, 2010

Cubaan Editing 2 : Wajah Bersih Tanpa Berbelanja

  • yeaa kebosanan memang melanda diri aku
  • au pon bosan sebab kebosanan melanda diri ini
  • ehh ape aku ulang ayat ni? bosannnn punye pasal la nih!!!
  • haihhh =_=
  • then tibe tibe tidak semena mena aku teringat entry Clean and Clear kat blog member daku
  • aku godak godak balik blog Kisah CreativeHeart beliau
  • maka aku jumpa entry yang aku cari cari tadi
  • har har harrr..
  • entry beliau kali ini merupakan tutorial on how nak clear kan muka anda tanpa belanja duit pon!
  • wahhh magic nye??? hua hua huaa… semua nye di hujung jari je beb!
  • maka aku bukak photoshop, then godak lagi folder gambar aku, then aku nak try la editing yang beliau tutor kan

TARAAAAA……………… LIHAT LAH RESULT NYE!!

Clean AND Clear pesanan penaja : ohhh ye selain teknik stamp untuk edit gambar ni, aku ade gak try try edit dia punye lighting ape sume tuh. hehehee nak kasi gambar cerah sikit, sebab pic ni aku snap masa kitorang di bawah teduhan pohon pohon buah wah wah wah =D

JENG JENG JENGGGGG NAH SATU LAGI….!!!!!

clean and clear 2

aku sukew gambar neh.. lebih puas hati, sebab aku try lagi tutorial tadi buat kali kedua.

erkkk adakah ia overexposed???????

*

*

*

  • hanya dengan sedikit klik sana klik sini jeng jeng jeng muka kita dah bersih =D
  • ngeeeeeeeeeeee~ ni memang aku suka
  • maka aku boleh la amik gambar dengan kembang idong nye walaupun muka tengah menggurutu
  • kerana dirimu begitu berharga chewah chewah..
  • haaa kita semua tahu muka biasa biasa pon boleh jadi model kat billboard tepi jalan beb! (so aku pon buleh kah??? =P)
  • kan PHOTOSHOP ade………. =D
  • kepada encik CreativeHeart kita, camne dengan editing saya????? heheheheee ape komen? mesti kena touch up lagi kan
  • so.. berminat??? checkidaut kat SINI ye!!

perasaan : saya suka photoshop. anda suka????

12 comments :

creativeheart said...

wa... jadi la....
da makin pandai da nie.....
bagus anak murid ku....
heheheee..

sarah shafie said...

best n..ley hilang prut2 kt muka..

mysara said...

member mai pn ske edit2 ni..
terutamanyer time muka dye ngah berjerawat...:DD

SD said...

bagus2....edit banyak2 baru upload......guna jari pun boleh....

SEGALA KESAH TENTANG BLOG SD

Nisa A. said...

hisyam : hahahaa.. i'll wait for next tutorial. and sorry sebab try tutorial ni lambat

sarah : yup3~ =P

Nisa A. said...

mysara : yeahhh suke2 =P

SD : lepas ni pejam mata ja.. ahah~ =P

nuRuL aZieRa said...

wahh...tenganga jap..=D
kay gune perisian photoshop yg mane ek?
=)

Nisa A. said...

hehee kay punye photoshop version CS3 jek.
nak tutorial singgah2 le ke blog member kay =)
dia pandai .. hehe kay ni baru belajar~

creativeheart said...

sy suka gmba yang ke 2...
nmpk lbh bersih dan suci.. heheee..

pandaZemoo said...

oh photoshop..suda lama kumencarimu...

pandaZemoo said...

oh photoshop..suda lama kumencarimu...

Nisa A. said...

hisyam :
yup2~ hehee sy pon lg suke yg kedua. ye lah, cubaan pertama mesti mcm x bape memuaskan kan kan??
hehe so i try and try smpai dpt yg oke sikit. hehe



panda : hehee meh2 sini singgah blog kwn nisa tgk tutorial =)