Tuesday, June 15, 2010

Cara Saya Pakai Anak Tudung Syria


AMARAN!!!!
untuk tontonan 18 tahun ke atas sahaja
kanak kanak, ibu ibu mengandung, sesiapa yang menghidapi penyakit jantung atau darah gemuruh dinasihatkan tidak menonton video tersebut

ini adalah kerana : 
perlu diingatkan bahawa video ini dirakam dengan ala kadar
jadi paham paham sahaja lah kenapa "model" nye tak cantekk dan kelihatan serabai
lighting pon kurengggg (maaf bilik saya xde spotlight..)
suara pon tengah serak, so anda tahan je lah telinga mendengar suara jantan haku




P/S : INNER YANG DITETAS ITU BUKAN INNER DARI AYUNAR, IA ADALAH INNER BIASA YANG DIBELI DI PASARAN LUAR. JIKA INNER Ayunar, TAK PAYAH TETAS.  TERIMA KASIH


ha ha oke sekian sudah video nih.
hahahaha oke aku rase nak gelak lagi dan lagi, muka haku memang serabaiiiii (yelah waktu malam kan, dah nak tido so buat ape nak bersiap vogue amat).. minta maaf sangat sangat kepada sesiapa yang menonton video ini kerana aku tidak prepare sepenuhnye untuk buat video. ini pun kerana kawan aku request. 

here are some pics of me wearing anak tudung syria that i would like to share :

 

thanksssss a lot kepada yang sudi tengok video ni (hahahaaaa... oke aku gelak lagi). happy trying =)




perasaan : oke jek.tapi berdebar. ha ha

62 comments :

miss cloudy said...

comel nyer blog ni

Hizami Rahim said...

haha.
sempat jugak buat video.
haish.
;)
kagum.

Ikemal said...

alahai.

Azman Roslan said...

video yang menarik.. siap ada teddy bear terbang lagi. heheh..

nanti bole la jadi pengacara kat tv ni..

Nisa A. said...

miss cloudy :

hehe thanks there =D

Nisa A. said...

hizami :

hehee kawan punye pasal kan.
hah Zami bila nk buat video???
wakaka~

Nisa A. said...

ikemal : ye?? kenapa? ehhe


azman roslan : hahahaa teddy terbang tu selingan jek, mana laa tahu bosan tengok org yg tgh menggayakan tudung tuh. ahah

♥suterakasih♥ said...

wow thanks !!!
sgt membantu..

Nisa A. said...

suterakasih :

hhee most welcome dear!!

nas izzatie said...

wow,dear u cntek :)thanks 4 da tips ya,sgt sgt membantu .anyway,inner syria yg u wearing tu wt type of material ea,sbb de cotton n lycra.really2 nak cbe la :) thanks again .

Nisa A. said...

nas izzatie :

thanks a lot dear.
inner syria tu.. hmmm sy pun tak sure. hehe..
nak kata lycra, tapi dia tebal lagi, and stretchable.
nak kata macam kain jersey-type, tapi dia x licin macam kain jersey tuh.
kain dia sangat selesa, dan tak panas =D
hehee.. by the way, beli kat Kompleks PKNS shah alam.

anis said...

ok, akak dah cube mcm dalam video kay ni..siap tetas lg..
tp x jd la maybe sbb kepala akak besar..
heheh..kat kompleks PKNS kedai yg mana ea?
akak nye inner syria tuh jenis kain jersey dn sgt x membantu nk buat mcm kay..

Nisa A. said...

owhhh kalau kain jersey kan dia macam licin skit kan kan..
ni bukan kain jersey kak. hmmm cmne ek nk ckp, dia kasar sikitttt dr jersey tp still stretchable. huhu..
err bukan kedai, tapi kiosk.
kiosk kat depan bata kalau x silap..

anis said...

btol tbol...licin..
ok, akan ku pegi esok gak!
hehe..tQ dear! ^^

Nisa A. said...

kak anis :

hehe oke =)
most welcome.

fyra said...

pttlah kkk saye wat xjd
dye gune syria yg jenis licin tuh
cmp nak abes dah dye tetas
last last kene jahit balek
ekekekeke

Nisa A. said...

fyra :

hehe i guna inner syria yg BUKAN lycra ye :)
sebab yg byk jual skrg ni kat kedai2 tu byk jenis lycra..
nak yg x licin sgt leh beli kat online shop :)

Anonymous said...

u pakai anak tudung syria jenis cotton tshirt ke?

manggosteen said...

1st tgk cara org pakai shawl tu..
selama ni tak penah tau pon..
haha..

illianahidayah said...

anda pon lawa pakai shawl... :) thanx visit blog saya..jom folow!

izfanora said...

sgt comel.. like to wear shawl too.. also jual juga.. :) nice blog.. visit my blog too.. http://senyumangadisgerimis.blogspot.com

Nisa A. said...

to ANONYMOUS :

nope i pakai anak tudung syria jenis jersey

Nisa A. said...

manggosteen :

saya pun belajar dari orang lain :)

Nisa A. said...

illiana :

thanks :)

Nisa A. said...

izfanora :

thanks :)

isha said...

beli kat ne tudung syria tue.. huhu.. nk jugak!!
pepon sgt cntik kamu memakianye... sy jeolus...

♥ kisah aku, kau dan kancil ♥ said...

salam.... tetiba rasa yakin plak nk pakai ank tudung syria 2.... slalunya try muka cam penyek jia.. tp dh tgk video 2 dh taw dh camne nk bg berbentuk ank tudung 2... thnks... hehhehehe....

mr.panda said...

erkkk....nmpak aurat...

sorii..xde amaran utk laki2..

.pelangi. said...

oh.baru sy tahu.heee.
time kasih utk tip ni :)

masshie mastura said...

owh seriusly again dear.
sgt thanks.
i eways beli satu kaler je. but i guess 2 kaler pun lg better hehe.

Nisa A. said...

isha :

anak tudung syria tuh leh beli kat

www.ayunar.biz

:)

Nisa A. said...

kisah aku :

hehe
glad to hear that dear :)

Nisa A. said...

mr.panda :

hohooo~
sorry..

Nisa A. said...

pelangi :

hehe
sama2 dear~

Nisa A. said...

masshie :

janji kita konfiden :)

fararawr :) said...

salam, saya dah cuba tetas dah ank tudung tu, tapi masih lagi bulat kepala saya, haha, so macam mana lagi eh? Thanks :)

Nisa A. said...

hmmm mungkin saiz anak tudung tu yang kecik???
dah try anak tudung dr ayunar??
anak tudung AYUNAR saiz nye lebih besar.

fararawr :) said...

okay, berkat saya cuba sampai lenguh tgn mlm smlm, hehe, akhirnya berjaya juga ada bentuk walaupun tak nampak sangat, terima kasih sangat-sangat Nisa :)

TeQah Khaire said...

ouh..simple erk..engatkan susah ouh..
i nak tnye nih,u beli inner tu at mner?sbab i jarang la nampk kdai2 biasew jual inner cam tu..kebanykkn msty yg pndek nyer..

SpaQue said...

u r awesome nisa..2 thumbs up :)

Nisa A. said...

@fararawr :)

hehee
so jd lah :)
semoga anda gembira dan yakin utk pakai anak tudung syria lepas ni :)

Nisa A. said...

@TeQah Khaire

i selalu beli inner kat www.ayunar.biz

kalau inner mmg i x beli kat luar...

Nisa A. said...

@SpaQue

heehehe
thanks!
:)

TeQah Khaire said...

ouhkay..
tq ;)

Nisa A. said...

@TeQah Khaire

most welcome dear
:)

wakmizie said...

kalo x pandai gak.. kawin jer dengan org syiria.. nnt dpt anak pakaikan tudung.. jadi ler anak tudung syiria.. :)

Nisa A. said...

@wakmizie

hahahahahha
kannn~
:P

Anonymous said...

maaf...sy skadar menegur...awak cantik n sy igt awk btol2 pkai tudung wlaupn xcukup perfect tp okla.sebenarnya prmpuan yg bertudung tu memang manis dan awk da membuktikannya...tp ble tgk vid ni...sedih sbb boleh awk bygkan brapa rmai lelaki yg kt luar sna melihat awk...xpela...sy doakan yg terbaik utk awk...sy xkan menghukum sesiapa sebab sy pn mnusia biasa tp sekadar menyampaikan apa yg btol menurut ayat al-quran Al-Gasyiyah surah 88 ayat 21-22:

"Maka berilah peringatan, kerana sesungguhnya engkau (Muhammad), hanyalah pemberi peringatan, Engkau bukanlah orang yang berkuasa atas mereka"

p/s:ayat ini Allah turunkan kepada Muhammad untuk disampaikan kepada hambaNya yakni kita..

btw i really love reading ur blog..and i'm a silent reader.

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@Anonymous

thank you very much untuk advice ni.
saya terima teguran. and dont worry.. saya tak marah pun :)
yes, semasa saya post video ni saya sedar yg ada part sy x pakai tudung dan mendedahkan aurat.
saya masih dalam proses membaiki diri dan berazam ingin menjadi muslimah sebenar.. insyaAllah...
doakan saya supaya pintu hati sy terbuka sepenuhnya selepas ini
terima kasih once again :)

faa rosli sulaiman said...

weh selama nie koi x taw pong...sampai aty x ajo koi...huhuhuhuhuhuhuhu....nyway baru koi taw guane nak muncungkan beliaw..tenkiu laa

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

@faa rosli sulaiman

hehehe
dah aok x penah tnyeee..
eheheh~

kyra_G said...

comeyyy hehe

zarida zahrin said...

salam..
sye nak tnye ckit la...
sye dh tetas inner sye hmpir spruh n ade gk muncung ckit kt dpn 2...
tp npe muncung die xsme cm awk...??
n npe de gelembung2 kat muncung die 2...
susah la... :(

Anonymous said...

diela berkata:
salam..emm kat kdai mmg ta de jual ank tudung yg ta yah tetas kew?

miss nadya said...

thanks..nad baru belajr pakai tudung...da pandai pakai mcm ni..:))

efa nur said...

baaru tau cmne nk muncungkn tu..hehe :)

jemput singgah sini :)

Ainur Farha said...

kaq nisa nampak sgt cute kat sini. sure suke bace blog kaq nisa.

syarifahaqilah said...

comel

Anonymous said...

Awak memang comel tapi kenalah berhati-hati apabila buat tutorial. kita kena sentiasa menutup aurat apabila ada situasi-situasi begini. saya harap ia tak buat awak marah ke apa.

Anith Hanisah said...

kak..ape beza shawl dengan selendang??nampak macam sama je..

ary zy said...

alamak eyy..stay x reti pakai cam 2..tbelit2 jadinya..

Lyn said...

akak mana vid nyer??