Tuesday, June 29, 2010

Do You Have “The Most” Factor???

yeaaaa adakah anda ejen 000???  wahahhaa takde kena mengena!!!  hehe ari ni setelah mood swing saya berlalu pergi diusir oleh saya punya Dr. Fadzilah Kamsah dengan Jen-jen, saya kembali ade mood nak join join contest.  wehahaa~  Contes ni senang sajeeee… anda ade THE MOST factor?? wahahaa~ saya rasa saya takde la sangat THE MOST nye, just try my luck =)

the most contest
contest ini dianjurkan oleh cik Hud Hud kita yang cute yeh yeh
oke mula mula kena lah jadi follower supaya dapat update mengenai contest ni =)
follower 
oke… sudah follow hehee.. see my thumbnail =)
TARAAAA… ni je gambar yang aku nak pertaruhkan. hehe udah gue bilang, gue nggak ada faktor the Most nya, tapi gue mau coba ini contest =)
IMG_8983 EDITEDDSC05405 EDITED hehehee… aku ni tak lawa pon. eh eh tuan contest kata contest ni bukan nak cari ratu cantek tau, sebab tu saya berani cuba. herherherrr… ye lah kalau cari Ratu Chantek mau nye belom hantar penyertaan sudah kena reject. wakakakaaa~
oke ini saya mahu tag Puteri tuan blog Candy Dandy Si Kaki Foto

perasaan : sangat suka suka suka. yes



Read More»

Senyum Sahaja

  • heheee.. petang tadi mood aku bercampur baur
  • tak reti la aku nak explain kenapa. mood swing kot. ha ha. ehmmm~
  • tapi ada insan insan yang prihatin (cewahhh) yang menceriakan aku balik
  • heheee... sayang korang meyh!!!!




heheee... Jen jen kesayangan pon tahu jek buat saya gelak meyh! hehe rindu aku yeh Jen?? takpe takpe nanti kita hangout ye? 




perasaan : bersyukur sangat sangat =)

Read More»

Monday, June 28, 2010

I Need Drugs

  • these are my drugs
  • when i’m feeling not very well, i mean mentally and emotionally, i take drugs
  • here, some for you too!

 

errr have you heard that laughter is the best medicine?

but, i guess it wont work for certain people =_=”

 

 

perasaan : ada masa.

 


Read More»

Bercampur Baur

  • ini bukan aku, tiba tiba sahaja
  • aku rasa lain macam sikit lah. tak tahu kenapa. tiba tiba sahaja.
  • ini bukan perasaan yang aku suka. 
  • pagi pagi aku sudah down, padahal sebelum tu excited nak jumpa classmates.
  • pagi pagi aku sudah menggeletar satu badan, padahal sebelum tu takde ape pun.
  • pagi pagi aku sudah lelah, akibat jalan laju naik tangga.
  • sudah, sudah aku berhenti guna inhaler. aku tak mahu jadi macam bangkai bernyawa, hidup hanya bergantung padanya
  • aku tak suka macam ni, mula nya aku agak aku boleh start semester baru dengan baik, tapi bagi aku hanya oke



SEMESTER 4 :


  • kisah baru lah, semua nak baru
  • subjek subjek baru, ehh mesti lah
  • lecturer pun banyak yang baru, i mean yang tak pernah lagi mengajar sebelum ni
  • ohh ye, Miss Ad sorang je yang dah pernah ajar semester lepas, yeaayy =)
  • dan ade sorang new lecturer, for the subject DAVP
  • environtment, hmmm tak banyak berubah, cuma guna kelas yang baru diwujudkan
  • hmmm tak sempat nak lepak kat kafe sangat, ramaiiiiii sangat orang!
  • ape ape pun, permulaan nya not bad, i hope it will lasts until the end of this semester

pesanan penaja : be good.


perasaan : dah kata tadi? bercampur baur

Read More»

Sunday, June 27, 2010

Lets Laugh

  • hehe haha hoho hihi huhu
  • lets laugh people, ohh ini bukan laugh it off bell loceng punya tu yeh yeh harap maklum
  • ye… bila ada masa kita stress, kelam kabut, serabai, kusut masai, i mean mentally
  • kita perlukan sesuatu untuk loose kan nye
  • maksud aku, otak kita tak boleh sarat sangat pada satu satu masa
  • so kita perlu berehat sebentar bersama sama kit kat. eh bukan bukan…
  • maksud aku kita bila tengah sesak otak, sesak hati, kita kena at least senyum sikit, atau gelak untuk longgarkan nya
  • so, as for me, i always watched this video if i need to laugh. =D
  • it works for me though, but i dont know for you guys. lets watch

 

ohhhh ini kesukaan aku oke. ha ha.. harap korang suke. ape??? tak gelak jugak? jumpa doktor laaaa… =P

 

 

perasaan : suka lah nak share je.


Read More»

Friday, June 25, 2010

Mungkin

  • makin hampir dengan hujung minggu ni, bermakna makin sakit kepala mak abah aku
  • kenapa??? asal tiap hujung minggu mak abah aku memang akan sakit kepala ke?
  • kenapa??? hujung minggu kat temerloh tak best kah? ehhh sape kata tak best? meh aku babap bontot tu laju laju :P
  • kat temerloh best ape, tiap ahad ade pekan sehari yang terpanjang kat negeri ni
  • tapi lain pulak dengan hujung minggu kali ni, dah tu hujung bulan pulak
  • hujung minggu ni, aku akan balik shah alam hari sabtu, macam biasa abah akan bagi duit belanja + duit sewa
  • hujung minggu ni tadi Shake kata dia ade training futsal lah pulak, lagi… duit belanja
  • hujung bulan ni along pulak kata dia pon nak balik, abah akan bagi dia duit sama macam aku kott
  • tak lama lepas hujung bulan ni, awal bulan Julai angah pulak sambung belajar nun kat terengganu

Image012 berat hati nak balik shah alam kali ni, kenapa ye????

 

 

 

  • lagi, pasal $$$$$$$
  • bukan kita memilih untuk jadi hamba duit, tapi tanpa duit ape je boleh kita buat?
  • kita nak menuntut ilmu pun tak boleh berkira untuk berhabis duit,ye lah untuk masa depan jugak kan
  • semakin hampir tarikh aku nak balik shah alam, makin banyak hal @ dugaan pulak.
  • lappy aku rosak. ye rosak. sekali lagi skrin lappy wat hal, dulu lampu padam, sekarang skrin ni dok vibrate aku tak tahu ape punca
  • tak pe, aku optimis jek, he he bak kata abah aku benda kalau dah nak rosak nak buat macam mana kan, kita jagalah elok mana pun kalau dah nak rosak tu, dia akan tetap rosak.
  • ohh ye, tadi aku tengah main game ape tah kat laptop along, aku toleh je ke kiri, aku dengar bunyi something patah
  • oh!!! my spectacle patah! ha ha. takpe lah, nak buat macam mana kan. dah tiba masanya kot.
  • well, aku malas nak ingat kan abah yang aku dah pakai spec ni dari aku sekolah menengah lagi, errr… dah 3 atau 4 tahu ade tak?
  • abah aku bukan gabenor bank negara woi. he he.. takpelah nak buat macam mana, aku redha je la
  • oke esok aku balik shah alam abes la aku tak nampak ape ape, agak agak beg baju aku yang besar gabak tu pun aku tak nampak. hahahaa!!!

IMG_4121 Universiti Industri Selangor, Kampus Shah Alam. Bakal menerima kehadiran pelajar pelajar kemasukan baru, dan juga pelajar Fakulti Bisnes yang berpindah ke sini dari UNISEL Kampus Utama Bestari Jaya.

 

 

 

perasaan : seriously kali ni aku tak suka pulak balik shah alam awal awal????


Read More»

Thursday, June 24, 2010

Karangan Kami


  • salam sejahtera salam 1 Malaysia
  • wah wah wah dah macam pembaca berita
  • oke cerita malam ni, adalah mengenai aku dan classmates aku yang sangatttttt sengal
  • jom baca karangan kami =)

Nisamenaip terjah wall Dya. Nisa menjadi speechless alien di situ because only dyatalkshere. Nisa merasakan otaknya bertambah jongjeng kerana dia tergamam apabila tangan iejam91 mula ghairah beraksi. Dia rasa otaknya kosongxdemenda dah. Dia perhatikan bell laugh it off bila tengok emma test superpower yang dimilikinye. Ohhh nisa sekali lagi pasrah bila some shit never end sebab dia tak mau belogkeneblock oleh melzainal. sob sob sob~

Haihhhhhh... ni lah kami, macam-macam cerita ada. Ohhh ini memang cerita yang terbaiklah sangat ha ha haaaa!!!! Tapi semua tahu yang paling hot dalam kelas kami adalah super dooper eriey xde sape boleh lawan aku tahu, sebab dia paling meletopz. Ohhh itu belom lagi dengar cerita amira farhana sebab semua akan tahu it is my time untuk menaip. he he he

para penglipur lara



pesanan penaja : mintak maaf ye cekgu bahasa melayu. this is manglish! ha ha. and sorry guys kalau cerita ni tak best. ade yang tertinggal ke? bagitahu ye.



perasaan : satu kelas.     

Read More»

Tuesday, June 22, 2010

Kronologi Wajah

name given : Nisa

was born into the world on 13th June

aku dulu   Image (12) Image (2)

yes i’m ugly, you’re as beautiful as princess. Got a problem with that?

yes, i’m not rich while you live in the big boungalow. Got a problem with that?

PÌctUrêz002 DSC00583

urrgghhh i look like. ermm whatever. do i care what will people say??

hey look here miss. obviously you have everything, than me. so what’s with the “weird look” you gave me? huh?

i don’t have problem with you miss, so don’t you messing up with me. trust me, it’ll turn fucking ugly

Snapshot_20091110_4 Snapshot_20091203_3 Snapshot_20091205_22

this is me, BUT i don’t expect others to know everything

i love taking pictures of myself, i don’t burden you with it, so got a problem with that?

UNLESS you yourself feel burdened? oh do i care ha ha (oke ini kejam)

aku le lagi tu DSC05227 edited IMG_8975 EDITED

oke dah siap kronologi wajah aku

malangnye aku takde koleksi gambar sekolah rendah. ohhh you DON’T want to see those pics i bet you!

oke dulu aku sangat comot dan selenga selebet serabai. so what. zaman jahiliah lagi tuh.

 

 

 

 

perasaan : ye aku tak lawa. kenapa? ada masalah?


Read More»

Why Wouldn’t You Let Me To?

FORGIVE and FORGET

not for me . . .

Photo 1634

 Sorry, I’m not being selfish, or cruel.

BUT, read me closely.. IF i forget it justtt like that, I will never learn how to be careful next time.

 

  • Life is all about learning, isn’t it?
  • We learn from mistakes, and experience is the best teacher.
  • So, what am I saying here is, the experience. I do forgive people, and that doesn’t mean that I’m totally over it.
  • READ : Once you been hurt, you can forgive, the pain will gone, the cut in your heart will heal, yes. BUT the scar will always be there.
  • Like it or not, hate it or love it, the scar happen to be exist, deep, really deep in your heart.
  • Yes of course you can forgive AND forget. But be careful, if you’re being too easy on it, it will come back. I mean the pain.
  • Like i said, i do not forget because that’s where i learn how to be careful. If we forget, we’ll be careless and be hurt again.
  • You want it? So in love with the pain huh? But not me.

enough is enough

  • dont keep complaining as if you’re not a part of the problem
  • i’m tired. oh by the way, i’m also a human being, who makes mistakes.
  • how i wish i can have people around me to support me in changing and be better and better
  • and i hope so for them too
  • i keep praying that we can just stop all the blaming and complaining, and be together and make everything happen. err get it?
  • oh ye you watched yourself too. realize.

 

pesanan penaja : oh ye aku bukan perempuan baik ye? aku jahat, ye lah semua yang jahat tuh meh sini mehhhhh bagi kat aku! biar ke-suci-an tu kau yang punya. eh eh baik nyeee aku?? HA HA HA!!! *ngenggg!!!!*

 

 

perasaan : ape aku tulis nih? heh paham ke tak eh???

 


Read More»

Monday, June 21, 2010

Aku, Moyy dan CandyDandy

  • semalam or kelmarin kot aku sedang blogwalking, then aku baca blog Abang Ben, dia cakap pasal nuffnang
  • camne nak tengok blog kita ni dapat perhatian ke tak
  • entah laaa dah lupe. ish ishh kesiannye aku muda muda dah pelupa huk huk~
  • then aku ikut la ape yang disarankan oleh Abang Ben, aku check ape yang nama nye referrer tuh kat Nuffnang
  • then aku ternampak nih!!!!

*

*

*

referrer

nampak tak dalam kotak merah tuh? nampak tak?? nampak tak??? tak nampak sila klik gambar yeh yeh.

*

*

oke aku jujur ye ye aku pon masih baru dengan penglibatan aku dengan Nuffnang nih dan aku jujur lagi ye aku belum faham sangat konsep referrer ape tah ini he hee~ oke sesapa mau jelas kan??? tenkiuuu sayang anda =)

then aku discovered blog Moyy chumel kesayangan aku dengan blog CandyDandy budak photo comel itu antara top referrer… ngeh ngeh ngehhh~ aku sangat suka dan terharu ye kawan kawan. sayang anda dan anda =D

pesanan penaja : ni sume pasal kisah bertudung kat blog Moyy, pastu pasal join kontest Bergaya Dengan Baju kat blog CandyDandy. bukti???? FEEDJIT. haha

perasaan : syukur alhamdulillah. sayang korang lebih =) ha ha

 


Read More»

Bersamamu

  • ahah! AKTIVITI WAJIB ape ye yang patut kita buat masa cuti semester???
  • cepattt jawab! hoh..?? tak tahu? alah, selain tolong mak, berkebun, cuci toilet, online fesbuk, update blog, ape lagi??
  • sapa tahu angkat ketiak, kasik air conddd….!!! ouhhh oke stop kat sana dah ade orang muntah hijau.
  • hahahaa.. ini aktiviti wajib bagi aku ler, ape lagi kalau bukan bertemu kawan kawan lama yaww!!
  • ouhhh mak sukewww la nok! auww auww.. jumpa balik kawan kawan yang dirindui chewah chewah. ha ha

*

*

*

Jejak Kasih 1

DSC05771 EDITED

Nisa A. bersama Hazirah Abd Uloom

 

  • ouhhh saya sudah kawan sama dia dari kecik oke
  • dia jiran saya masa keluarga saya pindah ke taman perumahan nih
  • keluarga dia dengan keluarga saya memang sangat rapat ouhhh…
  • sayang dia meyh, dia faham sangat saya. he he he (ade lah rahsia nye ehemm ehemm)
  • dan dia kelakar, dia suka gelak gelak. oke saya panggil dia Yah. (awak jangan marah saya tulis pasal awak ye syg)
  • zaman tak matang dulu kami suka main polis sentri, askar perang tembak guna straw dengan lidi sate
  • kami suka buat konsert lagu jesnita sebab masa tu sangat glemer lagu nih, kami suka panjat pokok jambu
  • kami suke pertandingan mewarna dan kami ada perpustakaan mini, kami suke lumba basikal
  • oke part lumba basikal tak boleh lupa sebab kaki adik saya tersepit dalam jejari tayar basikal masa kami lumba beskal
  • oke awak nanti kita jumpa di Shah Alam yeaaa!! aumm~

*

*

*

Jejak Kasih 2

IMG_9084 edited 

Nisa A. bersama Farahain Roslan (sorry gambar muka x ready ha ha)

IMG_9080 EDITED

pertemuan dilakukan di Gossip Spot. ha ha nama nak gempak jek.

 

  • oke saya sudah kawan dengan dia sejak sekolah rendah…
  • aaaaa sudah lupa meyh saya sama kelas dengan dia sejak darjah berapa
  • oke dulu (dia kata) dia comot. alah saya lagi comottt, kalau tengok gambar sekolah rendah boleyh pengsan ouhhh tidak tidak!!
  • saya selalu lepak rumah dia, kitorang suka hang out kat bandar sampai lebam
  • kalau ade duit lebih kitorang pergi makan KFC (oke farah sila belanja ha ha)
  • tapi memang suka la hang out dengan dia, sebab dia mamarazzi saya, dia wartawan majalah Manggis yang suka interview saya. he he
  • kalau kami lepak sama rasanya borak macam tak hengat dunia harharharrr~

oke itu saje gambar yang ada, kalau diikutkan memang ada kawan lain yang aku dah jumpa, cuma takde kesempatan nak amik gambar.

  • Khaidir : jumpa kat pasar malam. rajinnnn dia kerja part time
  • Syazwani Tajudin : lepak kat kedai mama dia, then gi makan kat kedai Happy disertai dengan adik nye Nina
  • Fazliana : terserempak kat tepi jalan jek he he hee
  • Fatin Nadhirah : terserempak dekat cyber cafe biru (wwuuuuuuu~)

sangat sedeyhh wuuuu sebab tak sempat jumpa my besties Rafiqqah & Mimi, sebab dorang dah balik ke Polisas. oke next mission ialah menjejaki kengkawan lain yang masih wujud di Temerloh ini.

perasaan : ouhh aku suka jumpa kawan kawan auww auww~


Read More»

Sunday, June 20, 2010

Segmen Kenali Blogger by Sharinginfoz

  • pagi ahad yang indah, aku bangun pagi macam biasa
  • then ape lagi online ler. ha ha
  • check email, check notification kat fesbuk, check blog update, check komen
  • then saya dikejutkan dengan berita ini :
  • saya terpilih untuk Segmen Kenali Blogger yang dianjurkan oleh Sharinginfoz, pemilik blog Sharing is Power
  • ouhhh saya sangat sangat teruja dan terharu kerana beliau sudi memilih saya
  • lets cekidaut snapshot dari blog Sharing is Power
1
 *click on pic*
2 3
*click on pic*
Click here to go to original post
ouuhhh saya sangat terharu kerana terpilih, hehe.. thanks a lot kat Sharinginfoz sebab sudi pilih aku untuk segmen kenali blogger minggu ni. he he..
perasaan : sukar digambarkan. bersyukur.


Read More»

Masscommers, Remember This???

  • sabtu. 19 Jun 2010. 9.03pm.
  • memang aku takde keje sangat hari ni. so kebosanan tu aku isi la dengan kerja bermanfaat
  • yeaaa aku telah mengemas kini folder folder dalam lappy daku ini
  • memang bersepah sepah folder yang entah ape ape takde tajuk
  • memang berterabur gambar aku tak save dalam satu folder
  • pendek kata memang sepanjang semester 3 yang lepas folder dalam lappy aku memang tak organize
  • haihhh memandang segala file dan gambar yang ada di sana sini, aku berfikir bahawa malas giler aku
  • ye lah.. tak tersusun langsung!
  • then tengah tengah aku organize folder tu sume, aku terjumpa satu folder, dalam tu semua assignment semester lepas
  • so aku pon belek satu satu, mengenang saat saat kepayahan serta keseronokan buat assignment
  • then aku jumpa video 6 expressions yang miko record dan upload kat fesbuk. aku dah donlod video tu. he he
  • gelak guling guling aku tengok shan buat expressi marah. tapi aku gerun jugak sebenarnye. yang shah pulak macam takut tapi takut. haaa camne tuh???
  • so aku pon gatal gatal tangan bukak webcam then amik gambar muka aku dengan 6 expressions tuh
  • ouhhh i can bet you, i look damnnnn cute. ha ha

*

*

AMARAN!!!
Sila jangan terkejut tengok muka huduhhh lagi selenga aku tuh. Errrkkk…!!! aku tak tahu lahh kalau 6 expressions aku tak jadi. ha ha ha…
ye lah muka lawak gila, memang jadi expressions badut je kot!!!


6 expressions

oke lantak lah korang nak kutuk ke hape. komen la banyak mana pon. once aku dah decide nak letak gambar ni, aku terima je. he he hee…
hidup ni, minda mesti terbuka.. by the way this is a personal blog of mine, so aku rasa aku dah tak kesah nak letak gambar or video aku walaupun muka aku tengah selenga, selebet mahupun huduh sampai ade yang muntah hijau. hehe ape ape pun muka kita semua Tuhan dah cipta sebaik baik nye. Syukur Alhamdulillah =)


pesanan penaja : muka mintak penerajang jek. ha ha ha.



perasaan : akan rindu kan semester tiga. sangat. ha ha

Read More»

Friday, June 18, 2010

Korang Tahu Lagu Apa Ni???


AMARAN !!!
Ibu ibu mengandung, pesakit jantung, lemah semangat, darah gemuruh, kanak kanak serta orang berumur adalah dinasihatkan supaya berfikir berkali kali sebelum menonton video ini.
Hal yang demikian adalah kerana anda mungkin terkejut yang amat sangat sangat dengan apa yang anda bakal saksikan dalam video tersebut.
Anda mungkin dijangkiti bingit telinga kerana betapa "sedapnye" (huk huk muntah jap) suara di dalam video tersebut.



kalau pandai sila teka ini lagu ape
wahahaaa...
dipersembahkan khas oleh.....

AFIQ LAMBAK.
haha.. korang yang nak tengok video nih, be prepared!

video




heee...~
kalau anda terer lagi bagus, sila teka lagu ape kah yang telah dirosakkan oleh budak baju hijau di atas
har har har..
hadiah misteri menanti anda. cewahhhh ye ye jek =P




my pics with Afiq Lambak. ouhhh bangganye saya bersama beliau!!!





perasaan : saya suka lagu itu.

Read More»

Shawl Free


hehe alhamdulillah, seperti yang aku jangka, hari ni hadiah shawl aku sampai ke rumah
thanksss a lot kat QOMA's Boutique sebab sudi menganjurkan Giveaway nih
dan secara tak langsung aku dan orang lain yang terlibat berpeluang mendapat shawl free..!! yeayyy

nak tahu kisah aku dengan Shawl Biru? wahaha..
meh sini ramai ramai tengok video saya (bukan video awak hahahaa..!!) 

tapi sebelum itu...
pesanan penaja :
maaf suara ku garau macam jantan. daku agak kurang sehat derrr..
dan sila abaikan muka sengal serta perangai gedik daku =_="


video


nak tahu giveaway ape yang aku dok cakap tuh???
oke sila KLIK DI SINI


tenkiu kepada yang sudi baca dan sudi menahan mata tengok video aku. 
wahahaa jasamu ku kenang =)







perasaan : aku dah kata aku sukaaa online shop kan kan. ouhh i'm waiting for the next shawl and inner!!!


Read More»

Thursday, June 17, 2010

Rombongan Meminang

situasi :

  • rumah aku, tiba tiba di datangi dua buah kereta
  • seorang wanita agak berumur mendahului kumpulan. di tangannya memegang sesuatu berbungkus dengan sapu tangan hijau muda
  • aku memandang dari atas, melalui tingkap di master bedroom
  • orang orang yang datang tu masuk ke rumah
  • aku dah cuak, berdebar, aku pergi kat tangga dan memasang telinga, mencuri dengar perbualan

perbualan :

  • MAK : maaf kak, anak saya tu muda lagi… belajar pon tak habis lagi!
  • WANITA 1 : sebab dia muda lagi lah saya datang meminang awal awal kak. kalau dibiar lama lama takut hati dia berubah pulak
  • MAK : tapi… (memandang tepak sirih yang diletak di depan mak)
  • WANITA 2 : akak jangan salah faham. niat kami ikhlas. dah si ***** tu berkenan kat dia, jadi tak payah tangguh dah
  • MAK : maaf lah, tapi anak saya tak pernah sebut apa apa pun pasal *****
  • WANITA 1 : ye, kami pun baru tahu. tapi kami rasa dia sesuai untuk ***** sebab lepas dorang berkawan, ***** nampak macam dah berubah sikit
  • MAK : *terdiam*

DSC05778 tepak sirih emas

suasana jadi agak kekok dan sunyi

  • MAK : kakak, panggil kakde turun bawah (adik aku dayah berlari naik ke atas, menarik tangan aku turun ke bawah)
  • AKU : ye mak…. (duduk sebelah mak)
  • MAK : hmmm… awak tak pernah cerita apa apa pun pasal ***** kat mak ye, ni ha dia datang nak meminang awak!
  • AKU : *terdiam* (aku pandang WANITA 1) maaf makcik, tapi saya dengan ***** berkawan jek. dia tak kata apa apa pun….
  • WANITA 1 : nisa.. makcik kenal anak makcik, kalau dia tak sungguh suka kan kamu, dia takkan beria suruh makcik meminang kamu
  • AKU : *diam lagi* (aku pandang mak)
  • MAK : hmmmmmm…. mak selalu harapkan jodoh terbaik untuk awak. tapi kalau ni dah masanya, mak ikut awak je lah. yang dipinang awak, yang nak kahwin nanti awak.
  • AKU : *bangun, berdiri* saya….

*

*

*

*

*

*

*

  • buka mata.. kedengaran bunyi spray air (?????)
  • check kat henset, pukul 12.05pm. ohhh GREAT!!!
  • kepala pening, teringat malam tadi tengok movie kat laptop sampai tak tido tido

200910620159 hanayoridangofinal

Hana Yori Dango Finale (Boys Over Flowers Japan Version)

p/s : aku sangat sukaaaa Hanazawa Rui (Oguri Shun). ending dia buat aku nangisssssss =_=”

2006_just_my_luck_wallpaper_002 just-my-luck-800-75

Just My Luck, lakonan Lindsay Lohan dan Chris Pine.

p/s : Chris Pine cute okeh!! mmuuaahhxx! haha

 

  • kemudian, aku sengih sengih sorang sorang
  • dalam hati aku berkata : “mak aihhhh…!!!! GILA PUNYA MIMPI…!!!!!!”
  • pesanan penaja : nama lelaki yang disebut dalam mimpi ni tak boleh dinyatakan. bahaya!!!

perasaan : ha ha mimpi mainan tido..!!


Read More»

Wednesday, June 16, 2010

Padah. Kuih Tradiosional.

  • satu petang aku turun bawah
  • mak panggil suruh tolong tengokkan kuih atas dapur
  • sebab petang tu ade orang order

DSC05691

  • hahhh korang tahu kuih ape nih?
  • tahu tak tahu tak kalau tahu sila diam. ha ha kat sini kuih ni dipanggil kuih Cara.
  • oke sela sebut kuat kuat
  • antara kuih feveret aku
  • dulu selalu tolong mak buat, maka aku jadi terer
  • tapi sekarang dah lama x sentuh, dah terkial kial dah

DSC05693

  • oke tahu takk?? ape?? tak tahu
  • ish ish ishhh meh sini mari dekat aku nak bagitahu kat hangpa suma
  • ini kuih talan ubi, time ni mak aku baru tuang santan nye, untuk dikukus,

oke bila kuih semua dah siap, ade lebih, so buat untuk makanan sendiri

tapi padah nyeee….

DSC05696 bila aku leka dengan permainan di laptop

maka aku terrrr-biar kuih ni lama lama. so hangus la. heheeee~

perasaan : ha ha hangus pon aku makan. sodap ape!


Read More»

Kesayangan

  • dia adalah antara kesayangan aku
  • dia seorang yang optimis, happy-go-lucky, dan pandai berkata kata
  • dia pandai english dan bercita cita nak melanjutkan pelajarn ke UM (aminnnn…~
IMG_8993 
dan petang tadi, kenderaan yang sangat sangat aku kenali sampai kat depan rumah
IMG_8995
that’s my bro..!!! Hazri Shahreen b Hashim!! ohhh aku terkejut + gembira gila dia datang rumah aku. wawawaaa.. rindu nak berceloteh dengan kau bro!!! memang macam macam cerita keluar la kan kan kannn.. daripada kategori U sampai 18SG ponnn.. uhuk uhukk.. oke aku tipu. ha ha.
tapi borak dengan dia memang best gilaaa..!!


  • i miss you bro, i miss our schooldays.
  • ha ha
  • blah blah blah.. only you can understand me. we have known for so many years.
  • =D friends forever bro.






perasaan : ramai lagi nak jumpa sebelum balik Shah Alam next week =(

Read More»

Wajah Blogger

bila terlalu lama mengadap skrin
memerah setiap neuron dalam otak
untuk mencerna idea, menyeru ilham
agar tercipta satu entry baru




oke ini gambar riak lagi takbur masyaAllah 
ish ish ishhhh~ adik adik jangan contohi ye
cuma nak kata saya punye headphone cikai yang beli kat PAS dah hancus lebur ditelan angin
maka saya dengan muka kesian yang kononnnnn chumell pujuk abah :

"abahhhh... habes rosak earphone kakde, dah lama ni.. (buat mata macam Puss in Boots).. susah la nak borak dengan kawan kat Video Call nanti.... dah la kitorang selalu discuss pasal assignment guna Video Call (sekali lagi, tarikkk muka kesian, buat mata macam Puss in Boots lagi)"

amik kau...!!! yang saiz XXXXL aku dapat..!!
tapi aku suke. dengar lagu memang feelinggggg habes!!
p/s : part study tu memang betul oke, tak percaya gi tanya Iejam Hosen





perasaan : ha ha ha. taktik.
 

Read More»

Perasaan

maaf..!!!
idea itu datang tiba tiba
idea itu muncul dan hilang, berulang kali
ia sangat menganggu fikiran aku
membuat aku berfikir berkali kali
dan kemudian memaksa aku meluahkan.
=_="




walau kau hadir mungkin sementara
walau kau sayang mungkin seketika
walau kau rindu mungkin sekejap

namun aku akan pegang erat
walau sedikit kasih yang ku terima
kan ku ingat semua
kenangan yang ada wajahmu

kesedihan lalu dapat kau padam
kekecewaan dulu dapat kau usir
kekosongan hati dapat kau isi
tak dapat ku nafikan, aku sayang

hingga satu hari nanti
keadaan tidak mungkin mengizinkan
aku pasrah menerima
walau air mata mungkin tidak lagi berharga
walau kesalan tidak lagi bermakna
kita tahu itu akan berlaku


-by Nisa-
p/s : tengah lagu careless whisper by seether, bisikan cinta by one nation emcees
haha mampu?????




perasaan : errrkkk!!! tolong.. aku tiba tiba jiwangggg!!!!

Read More»

Tuesday, June 15, 2010

Cara Saya Pakai Anak Tudung Syria


AMARAN!!!!
untuk tontonan 18 tahun ke atas sahaja
kanak kanak, ibu ibu mengandung, sesiapa yang menghidapi penyakit jantung atau darah gemuruh dinasihatkan tidak menonton video tersebut

ini adalah kerana : 
perlu diingatkan bahawa video ini dirakam dengan ala kadar
jadi paham paham sahaja lah kenapa "model" nye tak cantekk dan kelihatan serabai
lighting pon kurengggg (maaf bilik saya xde spotlight..)
suara pon tengah serak, so anda tahan je lah telinga mendengar suara jantan haku




P/S : INNER YANG DITETAS ITU BUKAN INNER DARI AYUNAR, IA ADALAH INNER BIASA YANG DIBELI DI PASARAN LUAR. JIKA INNER Ayunar, TAK PAYAH TETAS.  TERIMA KASIH


ha ha oke sekian sudah video nih.
hahahaha oke aku rase nak gelak lagi dan lagi, muka haku memang serabaiiiii (yelah waktu malam kan, dah nak tido so buat ape nak bersiap vogue amat).. minta maaf sangat sangat kepada sesiapa yang menonton video ini kerana aku tidak prepare sepenuhnye untuk buat video. ini pun kerana kawan aku request. 

here are some pics of me wearing anak tudung syria that i would like to share :

 

thanksssss a lot kepada yang sudi tengok video ni (hahahaaaa... oke aku gelak lagi). happy trying =)




perasaan : oke jek.tapi berdebar. ha ha

Read More»

Copyright © Nisa Kay