Sunday, May 16, 2010

Revolusi Lagu Lama kepada yang Baru

  • aku memang kaki muzik
  • ehhh bukan kaki aku muzik, aku suka dengar muzik oke
  • aku suka macam macam lagu
  • tak kira la bahasa ape, janji besh di pendengaran telinga kudus aku neh
  • aku tak minat spesifik pada artis (kecuali FT), aku banyak minat lagu
  • contoh artis korea, aku tak la kipas-susah-mati mana mana artis korea, aku suke dengar lagu KALAU lagu dorang besh!!

aku jenis tak memilih, lagu baru ke lama kalau besh aku akan cari dan donlod dan masuk dalam playlist lappy aku. so antaranya lagu di bawah :

“Careless Whisper”

oke setahu aku yang first version dinyanyikan oleh George Michael (kalau ade yang lagi lama bagitau ehhh).  masa aku mula mula dengar lagu ni, aku assume yang artis nye ialah artis kulit hitam (berdasarkan genre muzik)   tapi rupa rupanyaaa.. mat salleh oke..

oke version kedua yang aku discover ialah versi rocksssss!!!! lagu ni di-cover balek oleh Seether. heeee.. yang aku tahu Seether ni yang duet ngan Amy Lee of Evanescence dalam lagu Broken tuh.. wuhuuu~ jom layannnn…..

wuhuuuu.. yang ni latest la kot… yang aku tahu la. huhuhuuu lagu Careless Whisper ni telah diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu. dan dia dah gubah sana sini sikit sikit, tambah rapping sume.. kasi besh lagik…. oke version Malaysia ni telah dinyanyikan oleh juara rancangan realiti Gangstarz TV3 untuk musim yang kedua….. iaitu kumpulan One Nation Emcees. kalau tak silap lagu nih dia featuring Damien Mikhael. ehhh kalau salah bagitahu tau~

huk huk hukkk.. lagu Bisikan Cinta ni beshhh la… deep meaning giteww.. oopss!! ha ha~

perasaan : melayan lagu jek. takde mood nak buat benda lain.

2 comments :

syad shukor said...

Assalamualaikum...setahu saya,ada lagi satu lagu careless whisper versi melayu zaman 80an lagi..Malek Ridzuan (Biar Ku Pergi).. tapi saya cari kat internet tak jumpa2..jumpa list je..hehe

syad shukor said...

Assalamualaikum..setahu saya ada lagi satu lagu careless whisper versi melayu pada zaman 80an lagi..penyanyi Malek Ridzuan, Tajuk Lagu: Biar Ku Pergi.. saya cari kat internet pon tak jumpa2..jumpa list je..hehe..