Tuesday, May 18, 2010

Nak Join Jelajah Blog 4.0 Abang Ben . . . ! !

  • wahahaaa.. hari hari aku jenguk blog Abang Ben
  • satu hari aku nampak entry hangat nih (nak tahu klik la situ)
  • so setelah aku tambah tolak darab bahagi, kuasa dua kan, maka aku decide aku pun nak jugakkkkkk…
  • aku nak apa???
  • nak join segmen Jelajah Blog versi 4.0 kat blog hangat Abang Ben…..!!!
  • yeahuuu tengok lah dunia betapa eksaited nye gua…

 

oke berikut adalah syarat-syarat nak join JB versi 4.0 yang aku dapat dari blog Abang Ben :

  1. Header BEN ASHAARI BLOG
  2. Berikan nama samaran anda dan nama blog anda ... Ceritakan latar belakang blog anda .. Lagi panjang lagi bagusssss ...
  3. Dari mana anda tau mengenai Segmen ini

wokeyh wokeyhhh…!! aku dah semangat gilaa nih, jom mula kannnn :

header 1 (sila klik)

  • oke first and foremost of coss le header hensem Abang Ben kann
  • see dah ada tuh??? ngeh ngeh ngeh~

oke yang kedua ialah nama samaran, nama blog, latar belakang blog :

  • haiiii nama kitew Nisa Aminullah, panggil kitew Nisa hik hik hikkk (gedikss la pulak..!!)
  • nama blog kitew  ehhh.. ehemm.. nama blog aku Saya Suka Menaip sebab saya suka menaip la.. he he heee
  • hmmm.. aku start blogging nih setelah terrrr-pengaruh dengan abang aku yang ade blog jugak
  • mula mula dulu aku register account kat Blogspot neh, tapi aku tak aktif blogging sangat
  • aku biar jek, kalau ade mase and duit lebih, aku pegi la menempek kat cc Siva untuk belek blog
  • dulu aku macam kureng berminat nak update blog nih
  • ye lah bukan ade ape nak tulis
  • harap ade account sebab orang lain ade… waarrghhh teruknye daku
  • he hee.. start lepas SPM laa aku macam aktif sikit la nak ber-blogging
  • macam macam jugak la berlaku sebelum ni melibatkan blog kudus ku ini
  • aku dulu tulis blog syok sendiri jek ….. aku tak fikir sangat follower or sape sape yang baca blog aku, aku bantai la dok tulis ape aku buat hari hari,. perasaan aku. sape aku benci, aku marah geram sume aku tulis kat blog wahahaa…
  • then dulu aku suke tukar tukar URL sebab suka suka.. bila sekali tukar URL, kalau aku rasa tak besh disebut, atau aku sendiri susah nak ingat, aku tukar
  • tak pun kalau URL aku panjang sangat, aku tukar. URL paling panjang yang aku ingat aku pernah buat ialah : storyandperception … waarrgghh berbelit lidah kampung aku nak nyebut nye
  • habit aku suke tukar tukar URL tu agak annoying la sebab kawan kawan aku asyik kena update jek. wuhuhuhuuu sorry sayang sayang ku
  • then aku suka tukar tukar template. aku suke template yang background nye gelap, sebab aku suka tulisan warna putih
  • cuma sejak akhir akhir ni laa aku berubah kepada template yang cerah camni
  • template yang korang tengok sekarang ialah template yang aku buat guna Blogger in Draft design
  • huuu puas jugak la aku dok mengedit template supaya jadi macam yang betol betol aku nak
  • nak tahu kisah aku ngedit nye sila klik kat sini
  • dan sebenau nye aku penah jugak join segmen jelajah blog Abang Ben
  • tapi aku bukan tamak sebab nak join banyak banyak kali, Abang Ben pon cakap sesiapa pon buleh join tak kira yang pernah atau tak pernah join.. kan Abang Ben kan kan kan..????
  • lagi pun aku join nih kirenye nak perkenalkan semula blog aku yang aku dah ubah sikit sana sini
  • kalau nak tahu lagi sejarah blog aku yang sampai kesudahnye takkan habis, korang boleh la baca kat sini ye tenkiuuuu sayang sayang ku sekalian

dari mana tahu pasal segmen nih :

  • of cosss la dari blog Abang Ben . aku hari hari baca update Abang Ben
  • oke aku rasa aku dah membebel banyakkkkk sangat
  • tenkiu Abang Ben yang gigih membaca sampai ke bawah. weehhuuu… tenkiu dan salute kat Abang Ben kerana menyudikan diri singgah ke blog kudus ku ini.. he heee

Snapshot_20100516_14 oke last sekali peace no war ye Abang Ben dan para blogger sekalian =)

(abaikan muke burok di atas)

perasaan : oke saya suka