Thursday, May 6, 2010

Freelancer.

aku dah kata aku minat sangat bidang fotografi ni kan… kan… TAPI, minat sahaja tak cukup beb.  kalau aku betul betul nak ke arah ni, banyakkkkkk (sangat sangat) lagi yang perlu aku belajar.  lagi pun, aku ni masih zero dalam bidang ni.

  • hanya tahu pegang SLR dan snap sana snap sini
  • syukur alhamdulillah aku punya kawan kawan yang pandai dalam fotografi
  • aku punye classmates yang boleh aku mintak tunjuk ajar
  • dan aku kenal beberapa freelancer yang boleh aku minta tips berguna

ade jugak sorang freelance photographer yang aku kenal, bidang kerjaya beliau memang tidak ade kena mengena dengan fotografi, tapi sebab minat dia join jadi freelancer. menurutnye, memang dia x pergi mana mana bengkel fotorgrafi ke ape. banyak belajar sendiri jek. so.. kalau dia boleh, aku pon boleh la??? boleh ke? boleh ke?? Malaysia Boleh!!

IMG_4483 edited

  • ha ha haaa tapi aku tahu
  • nak jadi freelancer bukan setakat berkata-kata
  • bukan setakat ade SLR sejibik
  • bukan setakat tahu basic technique
  • aku tahuuuu.. so freelancer for me?? nahhhh….!!! jauh sangat lagi, tak pasti!
  • yang pasti, sekarang aku tengah usaha nak memperbaiki skill aku dalam fotografi
  • ni sebenarnye atas minat aku sendiri
  • bukan aku betul betul nak jadi freelancer (ingat senang macam petik jari ke???)
  • tapi kalau ade rezeki why not kan?? semua dah tertulis, masa akan tentukan

perasaan : belajar dulu, baru kerja =)

2 comments :

alif.nun.ya.nun said...

me like it toooo...hehe tul tuh taya g kelas belaja sendiri je..hehe

creativeheart said...

sedia membantu walaupun masih belajar...
ilmu perlu dikongsi....
baru diberkati...