Tuesday, April 20, 2010

Hidup di Atas dan Di Bawah

  • hidup ni macam roda
  • mesti korang pernah dengar kan?? dah selalu sangat..
  • sape sape yang tak pernah merasainya memang la bukan manusia namanye
  • Tuhan dah aturkan hidup kita takkan senang selamanya
  • ada dugaan dan cabaran yang perlu kita hadapi
  • kalau hidup ni gembira je takde sedih sedih bukan manusia la tu
  • aku percaya, even binatang pun ada pasang surut kehidupan
  • tak percaya?? hah, meh sini aku bagi bukti.

 

ayam-dan-anak-bebek

  • macam mana dengan ibu ayam yang bertelur, tapi tak semua telurnya menetas??

2610471868_9b9f56bd5d

  • macam mana dengan haiwan kecil kat hutan tu  yang sentiasa kena berwaspada supaya tak jadi mangsa binatang yang lebih besar??

 

 

spinning-wheel-illusion

  • roda tu bulat. oke BULAT.
  • serupa sebijik macam hidup kita kat dunia ni
  • alaaa… biasalah tu kalau kita ada rasa susah hati or sedih bila ada perkara yang tak diingini menimpa
  • haihhh… dalam dunia ni ada macam macam bentuk dugaan dan cabaran
  • lebih lebih lagi bila kita semakin menghampiri tarikh penting dalam hidup kita
  • contoh nye, macam exam la kan.. bila kita makin dekat dengan final exam, makin banyak pulak dugaan yang kita hadapi
  • so masa tu kena pandai-pandai lah nak manage emosi dan diri
  • ini peringatan untuk aku jugak
  • Tuhan akan sentiasa menduga kita
  • aku yakin Tuhan akan turunkan dugaan yang semampunya kita hadapi
  • so chill peeps…! love you guys. ♥ ♥ ♥

perasaan : tiba tiba terlintas kat fikiran~

1 comment :

creativeheart said...

btol....
macam2 bentuk dugaan ade...