Friday, March 12, 2010

Kes Elia Suhana (Lagi) : Orang Lain Boleh Failkan Cerai???

 

haihhhh~ tengah browsing online newspaper nih, keluar la tajuk hangat masa kini, semestinya pasal penceraian Sultan Kelantan dengan Cik Puan Elia Suhana. dah banyak blog yang aku baca ada pasal Elia Suhana ni.. glemer youuuu~

then bila aku baca berita ni.. aku jadi macam.. err..terbangang-bangang kejap.. aku tak tahu pulak kalau penceraian boleh difailkan oleh pihak lain yang berstatus plaintif????

entah la wehhh.. aku bukan lah budak jurusan undang-undang atau seseorang dalam bidang ni untuk bercakap lebih lanjut pasal benda nih.. cuma aku jadi tertanya-tanya sebab perkara ni agak baru bagi aku (cehhh…!! kantoi kurang membaca! ish-ish…)

 

ne_02.1 Elia Suhana

 

mungkin ramai yang dah tahu atau dah baca pasal kes ni kat online paper, tapi aku post ni sebab aku tertanya-tanya macam aku sebut tadi la.. so, sesiapa yang punya pengetahuan dalam hal ni, dialu-alukan lah nak explain sikit kat aku. sikit pon jadilah.. herherherherrrr~

Rujukan : Kosmo! Online

 

 

that’s all for now,

bubbye~

2 comments :

Izzah Ahmad said...

Nisa from wht i read in the link below...i rase meant by 3rd party leh fail cerai if dier terdgr lafaz cerai or saksi time lafaz...
just from my understanding la :)

http://wargamarhaen.blogspot.com/2010/03/fail-cerai-pihak-ketiga-tidak.html

Nisa Itu Kay said...

ohhh~ thanks a lot! =)